Pappardelle Ricce od Barilli to makaron jajeczny (dzięki temu, że jest na bazie jajek jest puszysty) o szerokości 13 mm, karbowany na brzegach. Linia Barilla Emiliane, to ponad stuletnia tradycja produkcji makaronu jajecznego z regionu Emilia.
Przepis na danie z użyciem makaronu Pappardelle Ricce:
Pappardelle Ricce in salsa di porcini code di gamberi e pomodorini
Makaron Pappardelle Ricce z grzybami, krewetkami i pomidorkami koktajlowymi
250g makaron Papardelle Ricce Emiliane Barilla
300g grzyby
200g krewetki
100g pomidorki koktajlowe
20g posiekana szalotka
5g posiekana natka pietruszki
1 posiekany ząbek czosnku
oliwa extra vergin
sól i pieprz
Pokrój pomidorki i usuń z nich nasiona oraz pokrój grzyby w plasterki. Następnie
podsmaż czosnek i szalotkę na oliwie z oliwek. Dodaj posiekane grzyby i pomidory, na końcu dołóż krewetki.
Calość gotuj smaż przez kilka minut, dopraw solą i pieprzem.
Ugotuj kręcone Pappardelle Emilia Barilla w osolonej wodzie wg czasu wskazanego na opakowaniu,
nastepnie odcedź, dodaj do całości i wymieszaj z sosem.
Udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Proponujemy produkty przeznaczone na rynek włoski, sprowadzane bezpośrednio do Polski przez Toscana s.c.
Produkty oferowane na naszych aukcjach znajdują idealne zastosowanie w wielu oryginalnych, włoskich przepisach kulinarnych.
Proponujemy państwu możliwość zastąpienia artykułów oferowanych przez sklepy sieciowe jako włoskie, a w rzeczywistości produkowane w Niemczech lub innych krajach, na 100% 'prodotto italiano' co pozwoli państwu na nowe doznania kulinarne, szacunek oraz zazdrość waszych gości.
Tylko w sklepie Wino Toskanii cała gama produktów delikatesowych z Włoch, od wina poprzez oliwy, wędliny, sery, makarony... aż po dolce (słodkie przysmaki). Wszystko świeże i prosto z Italli.