BARILLA
MAKARON
TAGLIATELLE ALL'UOVO
**SERIA DLA RESTAURACJI **
CAŁY WOREK - 1KG
Szukasz makaronów innych niż wszystkie? Barilla proponuje szeroką gamę pysznych, oryginalnych makaronów włoskich.
Tagliatelle (tagliolini, reg. taglierini – z włoskiego tagliare -ciąć ) – klasyczny włoski makaron z rejonu Emilia -Romagna w kształcie długich, płaskich wstążek o grubości ok. 2 mm i szerokości 0,65-1 cm. Kształtem przypomina fettuccine, lecz jest od niego szerszy. Tagliatelle podaje się zwykle z sosami , zazwyczaj z bolognese .
Skład: mąka durum, woda. Przechowywać w suchym miejscu.
SUPER PRZEPISY
paczka makaronu tagliatelle pół kilograma kurek lub jeszcze lepiej prawdziwków pół szklanki śmietany 3 żółtkaoliwa sól pieprz parmezan [niekoniecznie]garść posiekanej natki pietruszki sól
HISTORIA
Barilla to włoski koncern spożywczy, który od 1877 roku specjalizuje się przede wszystkim w produkcji najwyższej jakości tradycyjnych, włoskich makaronów (pasta) z wyjątkowej mąki z pszenicy durum - semoliny. Niezwykle istotny jest fakt, iż podczas mielenia ziaren pszenicy durum wykorzystuje się okrywę nasienną zboża, dzięki czemu semolina zawiera zdecydowanie więcej witamin, składników mineralnych oraz błonnika w porównaniu ze zwykłą mąką pszenną. Ponadto dzięki jej zastosowaniu, do pasty Barilla nie dodaje się białka kurzego, ponieważ sama pszenica durum zawiera znaczą ilość wysokogatunkowego białka (glutenu), które jest niezbędne do produkcji makaronu. Pasta marki Barilla charakteryzuje się jasnożółtym kolorem, a po ugotowaniu nie skleja się oraz pozostaje al dente (półtwarda). Wszystkie te czynniki w połączeniu z najwyższą starannością o wyjątkową jakość produktów oraz ich wspaniały smak sprawiają, iż Barilla jest światowym liderem w produkcji niezwykle smacznych i wykwintnych makaronów.
**************************************
KONTAKT:
e-mail : [zasłonięte]@gmail.com
*************
TEL. 71 [zasłonięte] 29