BANANOWIEC - bezglutenowe ciasto bananowe w proszku, do pieczenia.
Opakowanie zawiera 300 g mieszanki do przyrządzenia ciasta.
Skład: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza,
substancja zagęszczająca: guma guar i E464; błonnik pokarmowy, proszek do pieczenia,
substancje spulchniające: kwaśny pirofosforan dwusodowy i wodorowęglan sodu, skrobia
kukurydziana, skrobia ziemniaczana; regulator kwasowości: E575, substancja spulchniająca:
wodorowęglan sodu.
Przygotować do ciasta:
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
2 jajka
2 duże banany
Cukier puder do posypania gotowego ciasta.
Sposób przygotowania:
Do naczynia włożyć drobno pokrojone banany i cukier, dokładnie wymieszać na jednolitą
masę. Następnie dodać kolejno składniki: jajka, olej, mąkę (z kartonika).
Wszystko dokładnie wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
Wlać do wcześniej przygotowanej blaszki o wymiarach 11x34 cm.
Wsadzić do nagrzanego piekarnkia, piec około 40-50 minut w temperaturze 180 stopni
Celsjusza.
SMACZNEGO!!!
Producent: Bezgluten.
Termin przydatności do spożycia: 14.05.2012 r.