Bambus kawałki Chaokoh 565g
producent: |
Gwarantujemy termin przydatności: |
|
|
Delikatne i młode pędy bambusa większości spośród setek gatunków są jadalne. Mają włóknistą konsystencję i kremową barwę, są podobne do szparagów. Stanowią jeden z najbardziej specyficznych elementów kuchni chińskiej. Pędy wykopuje się z ziemi, następnie starannie oczyszcza. Często przyrządza się je tuż po wykopaniu. Surowy pęd należy pokroić na kawałki, następnie ugotować, usmażyć lub zamarynować. Mimo rozbudowanej systematyki, wyróżnić można 3 główne gatunki bambusa – gatunki sezonowe: wiosenne, letnie i zimowe. Te ostatnie cieszą się największym uznaniem wśród smakoszy i wegetarian. W kuchni chińskiej bambus wykorzystuje się m.in. do przyrządzania zup, sałatek, sosów oraz wielu innych dań. Smacznym przykładem może być kurczak z pędami bambusa i słodką, czerwoną papryką, podobnie jak kurczak słodko – kwaśny. Szybki i prosty w przygotowaniu jest także ryż z bambusem. Wyjątkowy, lekko gorzkawy, jednak delikatny smak oraz chrupkość pędów bambusa, przysporzyła im amatorów zarówno w Chinach i całej Azji, jak i wśród smakoszy orientalnej kuchni z Zachodu.
Kup za 180 zł a dostawa będzie GRATIS.
Niezależnie od ilości aukcji, na których dokonasz zakupu koszt przesyłki liczy się tylko raz.
NASZE ATUTY
Dlaczego warto kupić właśnie u nas?
KUPUJĄCYM W WOWMAR DAJEMY GWARANCJE
NA NAJNIŻSZĄ CENĘ i DŁUGI TERMIN PRZYDATNOŚCI
10.000 PRODUKTÓW W ASORTYMENCIE PRAWDOPODOBNIEJ NAJWIĘCEJ W POLSCE
Jesteśmy hurtownią działającą w całej Europie dlatego też dajemy gwarancję najniższej ceny
Możecie zwrócić nierozpakowany towar w ciągu 14 dni
Wowmar- Cenntrum zaopatrzenia hurtowego