Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

balon do wina 10L gąsior butla wino gratisy

15-04-2015, 12:27
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 39 zł     
Użytkownik centrum_czesci_
numer aukcji: 5181995113
Miejscowość Tarnowskie Góry
Wyświetleń: 160   
Koniec: 15-04-2015 11:26:48
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

szablon_nowy



Wszystkie przesyłki do 30kg wysyłane kurierem. Koszt: 15 zł

INFORMACJA
Przy odbiorze przesyłki prosimy sprawdzić przesyłkę pod kątem zawartości i stanu.
W razie wątpliwości prosimy spisać z kurierem protokół, który jest jedyną podstawą do reklamacji

Wybierając formę przesyłki listem ekonomicznym bądź priorytetowym nie bierzemy odpowiedzialności za przesyłki które nie dotrą do klienta, gdyż są to listy nierejestrowane.



OgródSojka
42-600 Tarnowskie Góry
ul. Ligonia 1
woj. śląskie


tel. 32 [zasłonięte] 00
tel. 32 [zasłonięte] 50

tel.kom. 603 [zasłonięte] 15 22


mail: [zasłonięte]@OGRODSOJKA.PL
mail: CENTRUM_[zasłonięte]@OP.PL


Numer konta:
PL 10 1940 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0769525 [zasłonięte] 000000


godziny otwarcia:
dni powszednie: 8.00 - 17.00
sobota: 8.00 - 13.00
niedziela: nieczynne



WYSTAWIAMY FAKTURY VAT.

Balony szklane wąskootworowe przeznaczone do fermentacji win, piw, miodów pitnych i do nalewek. Plastikowa , zdejmowana obudowa pozwala na dokładne umycie balonu, pełniąc jednocześnie funkcję ochrony szkła przed stłuczeniem.



Charakterystyka
Szkło, z którego wykonane są balony jest szkłem sodowym posiadającym wszelkie atesty pozwalające na kontakt z artykułami spożywczymi.

Użytkowanie
Balonów nie wolno myć w gorącej wodzie oraz poddawać gwałtownym zmianom termicznym (przenoszenie z zimnego do ciepłego otoczenia), zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie balonów w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu
Zaletą szklanych balonów jest ich wysoka szczelność i możliwość „podpatrywania” procesu fermentacji. Z praktycznego punktu widzenia polecane jest prowadzenie pierwszej fermentacji w miazdze w pojemniku fermentacyjnym, następnie po pierwszym zlaniu i odciśnięciu owoców, prowadzenie dalszej fermentacji w szklanym balonie.

UWAGA
Ze względu na powstające w trakcie burzliwej fermentacji duże naprężenia, zalecane jest w tym okresie zamknięcie balonu, mniej szczelnym, czopem z waty, co zapobiega jego ewentualnemu pęknięciu.

GRATISY