Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Bakterie - KEFIR, saszetka, kultury, jogurtownica

27-01-2015, 15:20
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 18.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 18.99 zł     
Użytkownik EasiYo-Polska
numer aukcji: 4940806304
Miejscowość Lubartów
Kupiono sztuk: 8    Licytowało: 2    Wyświetleń: 11   
Koniec: 27-01-2015 14:36:33
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

EasiYo Polska
Jesteśmy oficjalnym, jedynym dystrybutorem firmy EasiYo z Nowej Zelandii. Chcesz rozpocząć współpracę handlową - zapraszamy!


Kontakt

Masz pytania? Chcesz się z nami skontaktować?

Tel.: 600 [zasłonięte] 096 Email: [zasłonięte]@easiyosklep.pl

Sklep internetowy: www.easiyosklep.pl


Wysyłka

Przedpłata na konto

Kurier DHL
Odbiór osobisty

 

UWAGA!!! Saszetki z bakteriami wysyłamy wg harmonogramu:

1. poczta polska - pn, wt, śr.

2. DHL - pn, wt, śr., czw. 

Proponujemy

Kultury bakterii do samodzielnego wytworzenia KEFIRU - saszetka 0,9 g. Każda saszetka zawiera kultury bakteryjne do domowego przygotowania pysznego kefiru. Dzięki naszej saszetce otrzymacie wspaniały orzeźwiający kefir o łagodnym smaku. Jedną saszetką możemy zaszczepić na 1 do 3 litrów mleka.

 

Sama Natura - certyfikat HALAL Rady Żywności Europy, certyfikat ISO 9001, certyfikat ISO 22000, certyfikat FSSC 22000, producent zapewnia mikrobiologiczną kontrolę jakości. Nasz KEFIR nie składa się, nie zawiera i nie jest produkowany ze składników modyfikowanych genetycznie - zgodnie z Dyrektywą UE 1829/2003 i 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 22.09.2003.

 

Nasz KEFIR zawiera bakterie - Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus.

 

 

Sposób przygotowania (w naszej jogurtownicy): do zaszczepienia ok 1 litra mleka:

 

Podgrzej mleko (ilość mieszcząca się do pojemnika jogurtownicy) w garnku do temp 90-95 st. Celsjusza aby usunąć obce bakterie, następnie ochłodź je do temp. 20-25 st. Celsjusza, następnie wymieszaj dokładnie z saszetką bakterii i wlej do pojemnika. Przygotuj 1,2 l ciepłą wodę (niegorącą) i wlej do wnętrza jogurtownicy (do wysokości wkładki czerwonej) i włóż tam pojemnik z mlekiem - poziom wody podniesie się. Odstaw jogurtownicę na 8-10 h. Po tym czasie wyjmij gotowy Kefir i schłódź go lodówce. Możesz go przechowywać w lodówce do 3 dni.

Uwaga !!! Na każdy następny 1 litr Kefiru możesz wykorzystać 4 łyżki stołowe poprzednio przygotowanego produktu z lodówki, aby zaszczepić tam bakterie. Wystarczy dodać 4 łyżki do ciepłego mleka, wymieszać i cały cykl jak poprzednio do jogurtownicy. Bakterie można rozmnażać aż do momentu, kiedy Kefir przestanie sie wytwarzać, wtedy używamy nowej saszetki. Smacznego! :-)

 

 

 

 

Nr partii: 549453, 447[zasłonięte]5130
Data produkcji: 07-2014
Najlepiej spożyć przed: 13-01-2016

 

Przechowywanie - kultury bakterii mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej przez ograniczony czas, np. podczas transportu/załadunku. Jednak wymagają one schłodzenia w lodówce (do 4-8 st. Celsjusza) w celu zapewnienia optymalnej przydatności do spożycia.



Kultury bakteryjne - KEFIR