Bakłażan (Baba Ghanouge) – Egg-plant Dip to pasta z pieczonego bakłażana przyprawiona musem sezamowym (Tahini) i sokiem z cytryny. Jest to jedna z najbardziej kultowych, klasycznych i popularnych przystawek w Libanie. Ze względu na jej delikatny, a zarazem pyszny i niepowtarzalny smak, rozprzestrzeniła się na cały Bliski Wschód.
Dla podniebienia europejskiego okazała się rewelacją, a ogromnym powodzeniem cieszy się również w Polsce.
Pasta jest gotowa do jedzenia, ale dla uszlachetnienia jej smaku, można ją doprawić na talerzu oliwą (tak jak pokazano na zdjęciu). Warte dodania jest to, że pasta jest dobra dla osób z alergią na gluten, nabiał i jajka.
Skład: piure z bakłażana, mus sezamowy (tahini), sól, kwasek cytrynowy.
Nazwa firmy: CHTOURA GARDEN Kraj pochodzenia: Liban Producent: Alfa Interfood Opakowanie: puszka metalowa Waga: 370 g
Życzymy smacznego
Zapraszamy również na pastę Baba Ghannouge, hummus, nadziewane liście winogron i inne do naszych restauracji, gdzie przyrządzamy je na świeżo.
www.fenicja.com
Można zamówić jedzenie na telkefon: 510 [zasłonięte] 795 lub zamów przez internet:
netkelner.pl/warszawa/fenicja pyszne.pl/warszawa/fenicja
Podana cena: 45zł jest za 6 puszek, sprzedaż jest tylko wielokrotnością 6 puszek czyli 6, 12, 18 itp.
Płatność na rachunek bankowy. Przesyłka pocztą polską:
2-5kg-16zł,
5-10kg -22zł,
10-15kg-27zł,
15-20kg-40zł,
20-30kg-46zł
Płatność za przesyłkę priorytetową pocztą polską:
2-5kg-19 zł,
5-10kg -26 zł,
10-15kg-32zł,
15-20kg-48zł,
20-30kg-53zł
|