B A B KA J A J O W A T A
puder 500g
Babka jajowata - puder jest bogatym źródłem rozpuszczalnego, śluzowatego błonnika pokarmowego, dzięki czemu skutecznie wspomaga metabolizm i pracę jelit.
W przypadku zaparć zmiękcza konsystencję treści jelitowej, zwiększa jej objętość co poprawia perystaltykę jelit i ułatwia oraz przyspiesza wypróżnianie.
Posiada ona zdolność absorpcji toksyn w przewodzie pokarmowym, poprawia trawienie, wpływa pozytywnie na wzrost liczby dobrych bakterii w jelitach, oczyszcza je oraz łagodzi objawy biegunki.
Jednocześnie wspomaga ona odchudzanie zmniejszając uczucie głodu, co korzystnie wpływa na zmniejszenie apetytu.
Podana trzy godziny przez posiłkiem i bezpośrednio po posiłku w znacznym stopniu zwiększa uczucie nasycenia.
Regularne spożywanie łupiny babki jajowatej łagodnie obniża wzrost poziomu glukozy oraz cholesterolu i trójglicerydów we krwi po posiłku.
Babka jajowata jest również stosowana jako lek osłaniający, np. w chorobie wrzodowej.
Pomaga ona utrzymać dobrą kondycję organizmu i poprawia wygląd cery.
Babka jajowata polecana jest przy schorzeniach takich jak:
- choroba wrzodowa,
- uporczywe biegunki,
- niestrawność drażniąca śluzówkę,
- zespół jelita nadwrażliwego,
- zaparcia,
- otyłość,
- hipercholesterolemia,
- hiperlipidemia,
- hiperglikemia,
- hemoroidy,
- polipy jelit,
- zgaga,
- nadmierny apetyt.
Produkt nie zawiera glutenu oraz GMO.
Na opakowaniu jest przepis na chleb z babką jajowatą.
Sposób przygotowania: 1/2 łyżki babki jajowatej zalać szklanką ciepłej wody, odstawić na
ok. 20 min. Tak przygotowany napar wypić.
Produkt nadaje się również do zagęszczania potraw takich jak koktajle,
zupy czy desery.
Skład: babka jajowata - puder
Masa netto: 500g
Najlepsze do spożycia przed: 11.2015
Kraj pochodzenia: Indie
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna |
183kal
/750kJ
|
Białko |
0g |
Węglowodany |
0g |
Tłuszcz |
0g |
Błonnik |
90g |
Sód |
0g |
ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE AUKCJE |
|