Babka jajowata - łupiny 500g
BŁONNIK
Łupina Babki jajowatej jest bogatym źródłem rozpuszczalnego, śluzowatego błonnikapokarmowego, dzięki czemu skutecznie wspomaga metabolizm i pracę jelit. W przypadkuzaparć zmiękcza konsystencję treści jelitowej, zwiększa jej objętość, co poprawiaperystaltykę jelit i ułatwia oraz przyspiesza wypróżnianie.
Posiada ona zdolność absorpcji toksyn w przewodzie pokarmowym, poprawia trawienie,
wpływa pozytywnie na wzrost liczby dobrych bakterii w jelitach, oczyszcza je oraz łagodzi
objawy biegunki. Jednocześnie wspomaga ona odchudzanie zmniejszając uczucie głodu, co
korzystnie wpływa na zmniejszenie apetytu. Podana trzy godziny przed posiłkiem i
bezpośrednio po posiłku w znacznym stopniu zwiększa uczucie nasycenia.
Regularne spożywanie łupiny babki jajowatej łagodnie obniża wzrost poziomu glukozy oraz
cholesterolu i trójglicerydów we krwi po posiłku.
Sposób przygotowania:
1-2 łyżeczki rozpuścić w 150-200ml płynu /sok, woda/ i wypić, popijając dodatkowo
szklanką płynu. Przyjmować około 30 minut przed posiłkiem rano i wieczorem.
Pozwól sobie na chwilę z naturą.
Zróbmy krok w stronę natury już dziś.