Babka jajowata łupiny 150g Intenson
Intenson Europe
BABKA JAJOWATA ŁUPINY (Plantago orbignyana Steinh. ex Decne)
Łupina Babki jajowatej jest bogatym źródłem rozpuszczalnego, śluzowatego błonnika pokarmowego, dzięki czemu skutecznie wspomaga metabolizm i pracę jelit. W przypadku zaparć zmiękcza konsystencję treści jelitowej, zwiększa jej objętość, co poprawiaperystaltykę jelit i ułatwia oraz przyspiesza wypróżnianie. Posiada ona zdolność absorpcji toksyn w przewodzie pokarmowym, poprawia trawienie, wpływa pozytywnie na wzrost liczby dobrych bakterii w jelitach, oczyszcza je oraz łagodzi objawy biegunki. Jednocześnie wspomaga ona odchudzanie zmniejszając uczucie głodu, co korzystnie wpływa na zmniejszenie apetytu. Podana trzy godziny przed posiłkiem ibezpośrednio po posiłku w znacznym stopniu zwiększa uczucie nasycenia.Regularne spożywanie łupiny babki jajowatej łagodnie obniża wzrost poziomu glukozy oraz cholesterolu i trójglicerydów we krwi po posiłku.Łupina babki jajowatej jest również stosowana jako lek osłaniający (np. w chorobie wrzodowej).Pomaga ona utrzymać dobrą kondycję organizmu i poprawia wygląd cery.Łupina babki jajowatej zalecana jest przy schorzeniach takich jak: choroba wrzodowa, uporczywe biegunki, niestrawność drażniącą śluzówkę, zespół jelita nadwrażliwego, zaparcia, otyłość, hipercholesterolemia, hiperlipidemia, hiperglikemia, hemoroidy, polipy jelit, zgaga, nadmierny apetyt.
Sposób przygotowania:1-2 łyżeczki rozpuścić w 150-200ml płynu /sok, woda/ i wypić, popijając dodatkowoszklanką płynu. Przyjmować około 30 minut przed posiłkiem rano i wieczorem.
Kraj pochodzenia: Indie