Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BABKA DROŻDŻOWA ITALIANA - PANETTONE 10kg

29-06-2015, 18:54
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 112.50 zł     
Użytkownik MKpartner2
numer aukcji: 5138988751
Miejscowość Koluszki
Wyświetleń: 128   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

MKpartner.pl
Sklep Allegro "mirel"
| strona o mnie | komentarze | wszystkie aukcje | dodaj do ulubionych | zadaj pytanie |
Dane Kontaktowe:
602[zasłonięte]199
728[zasłonięte]468
447[zasłonięte]746

[zasłonięte]@mkpartner.pl


MKpartner.pl
Budowlanych 11/7
95-040 Koluszki

NIP: 773[zasłonięte]111-85
REGON: 590[zasłonięte]609
Wysyłka:




Wysyłka za darmo przy zamówieniach za przedpłatą powyżej 500zł.

 

Płatnosci:





Bank PEKAO S.A.

63 1240 [zasłonięte] 3[zasłonięte]1611100 [zasłonięte] 279408

Witamy na naszej aukcji

 

BABKA DROŻDŻOWA

typu PANETTONE

masa netto 10kg

 

OPIS PRODUKTU:

Babka ITALIANA to 100% koncentrat włoskiej babki drożdżowej typu Panettone - pyszna i efektowna. Swój wyszukany smak Babka Italiana zawdzięcza idealnie skomponowanym składnikom.

Esencjonalny aromat pomarańczowy miesza się z nutą brandy, a całość dopełnia przyjemnie maślany smak. W połączeniu z bakaliami uzyskujemy wyśmienity efekt. Puszysta struktura i charakterystyczny wygląd w połączeniu ze znacznym skróceniem procesu produkcji (w odniesieniu do metody tradycyjnej) sprawia, że Babka Italiana jest tak wyjątkowa.

 

RECEPTURA PODSTAWOWA:

  • Babka Italiana - 1000g
  • jaj - 100g
  • drożdże - 75g
  • masło lub margaryna - 100g
  • woda - ok. 300g
  • bakalie (rodzynka - 150g, skórka pomarańczy - 100g)

SPOSÓB WYKONANIA:

Bakalie namoczyć w części wody aż zmiękną.

Wszystkie składniki na ciasto połączyć dodając roztopiony uprzednio tłuszcz. Wymieszać na wolnych obrotach 5 min.,potem na szybkich 1 min.

Pod koniec mieszania dodać do ciasta bakalie. Pozostawić do wstępnej fermentacji na 20 min. Ciasto przerobić, podzielić na kęsy i uformować. Poddać fermentacji końcowej od 2,5 do 3-ch godz. Wypiekać w tem. 180-200°C przez ok. 30 minut.

Pozostałe fazy produkcji modyfikować z uwzględnieniem warunków panujących w zakładzie.

 

 

 

Aukcja dotyczy opakowania 10kg w cenie brutto
Produkt dostępny również w opakowaniu 1 i 25kg


CECHY PRODUKTU:

Kraj pochodzenia:POLSKA
Producent: ECOTRADE
Produkt: sypki
Opakowanie: worek papierowy zamknięty szwem, oznaczony etykietą z nazwą, składem i terminem                       przydatności do spożycia

Waga brutto: 10,20kg

Zapraszamy także na inne nasze aukcje !
Starając się zminimalizować koszty ponoszone przez naszych klientów, na swoich aukcjach podajemy zawsze wagę produktu. Dzięki temu nie ponoszą Państwo dodatkowych opłat. Kupując kilka przedmiotów na naszych aukcjach, możesz zaoszczędzić na kosztach przesyłki płacąc tylko raz za paczkę zbiorczą, według wagi zakupionych przedmiotów.

Nie wyrażamy zgody na kopiowanie treści aukcji.
Gotowe szablony allegro