Błonnik jabłkowy jest to produkt powstający z wyselekcjonowanych części skórki jabłka która jest rozdrabniana i poddawana procesowi mikronizacji, która ma na celu zwiększenie powierzchni czynnej produktu. Dzięki mikronizacji błonnik jabłkowy jeszcze bardziej pulchnieje w naszym układzie trawiennym przez co skuteczniej oczyszcza i wypełnia nasz żołądek niwelując uczucie głodu. Błonnik jabłkowy jest bardzo przyjemny w smaku i zapachu, smakuje i pachnie jak suszone jabłko jest lekko kwaskowy i nie zawiera żadnych innych posmaków.
Oprócz samego błonnika rozpuszczalnego jak i nie rozpuszczalnego preparat błonnik jabłkowy zawiera wiele cennych składników które normalnie znajdują się w najzdrowszych owocach jakimi są jabłka, czyli pektyny, witaminy, garbniki i kwasy organiczne.
Jak stosować błonnik jabłkowy?
1 łyżkę błonnika wymieszać z wodą lub sokiem i popić dodatkową szklanką wody. Błonnik stosować 2 razy dziennie na 30 minut przed posiłkiem.
Produkt naturalny bez spulchniaczy i innych dodatków.
Waga netto: 300g Skład: 100% mikronizowane włókno jabłkowe Wartości odżywcze na: 100 g Kalorie: 420kJ (102kcal) Tłuszcze: 1,6g Węglowodany: 14g Białko: 6,4g Błonnik: 60g W tym błonnik rozpuszczalny: 10g i nierozpuszczalny: 50g Sód (Na): 0,00g Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów: Tak Swojskie (domowe) Przetwory: Tak Zdrowa żywność: Tak
|