Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BŁONNIK NATURALNY POKARMOWY MANNODIS 500 60 KAPSUŁ

19-06-2015, 19:25
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 29.99 zł     
Użytkownik Krzuchu_74
numer aukcji: 5436685642
Miejscowość Tarnowskie Góry
Wyświetleń: 9   
Koniec: 19-06-2015 19:27:10
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

MANNODIS 500

NATURALNY BŁONNIK POKARMOWY 60 KAPSUŁ

darmowy hosting obrazków

 

 

Celem racjonalnego żywienia jest dostarczenie organizmowi energii niezbędnej do prawidłowego rozwoju oraz składników odżywczych potrzebnych do utrzymania organizmu w zdrowiu.

Spożywanie przez dłuższy czas nawet niewielkiego nadmiaru kalorii skutkuje gromadzeniem tkanki tłuszczowej, co w efekcie prowadzi do nadwagi i otyłości. Nadmierna masa ciała jest dużym obciążeniem dla organizmu i wiąże się ze wzrostem ryzyka rozwoju wielu chorób. Liczne badania naukowe wskazują, że głównymi czynnikami zwiększającymi ryzyko zachorowania na choroby układu krążenia są zaburzenia metaboliczne, takie jak nadmierna masa ciała, podwyższone stężenie cholesterolu we krwi oraz cukrzyca. Skuteczna walka z tymi czynnikami ryzyka powinna rozpocząć się od redukcji nadmiernej masy ciała. Udowodniono, że zmniejszenie masy ciała ułatwia utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu i glukozy we krwi. Najskuteczniejszym sposobem redukcji nadwagi, obok zwiększenia aktywności fizycznej, jest ograniczenie wartości kalorycznej codziennej diety.

Można to osiągnąć poprzez zmniejszenie ilości i wielkości posiłków oraz zastąpienie produktów o dużej wartości kalorycznej produktami niskokalorycznymi. Ponadto wskazane jest spożywanie różnych substancji, które dzięki swojemu działaniu, ograniczają uczucie głodu, redukują wchłanianie cholesterolu oraz nie powodują wzrostu stężenia glukozy we krwi.

Czym jest i jak działa suplement diety mannodis 500

Suplement diety mannodis 500  jest preparatem zawierającym glukomannan w kapsułkach po 500 mg. Glukomannan jest rozpuszczalnym w wodzie błonnikiem pokarmowym. Pochodzi z japońskiej rośliny Amorphophallus konjac. Po spożyciu glukomannan bardzo silnie chłonie wodę i wielokrotnie zwiększa swoją objętość. Pozwala to na ograniczenie uczucia głodu i zmniejszenie ilości oraz wielkości posiłków. W ramach diety niskokalorycznej glukomannan redukuje nadmierną masę ciała. Ogranicza ponadto wchłanianie cholesterolu z przewodu pokarmowego. Dzięki temu pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.

 Zastosowanie:

  • mannodis 500 jest zalecany do stosowania przez osoby, które ze względów zdrowotnych powinny zredukować nadmierną masą ciała oraz dbać o prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.
  • mannodis 500 szczególnie jest polecany dla osób leczonych z powodu chorób układu krążenia, gdyż umożliwia redukcję masy ciała i obniżenie poziomu cholesterolu, przy minimalnej ingerencji w nawyki żywieniowe.

 Jak stosować suplement diety mannodis 500

Suplement diety mannodis 500  zaleca się przyjmować przed posiłkami. Kapsułkę preparatu należy połknąć popijając wodą. Po spożyciu glukomannan, zawarty w suplemencie diety mannodis 500, bardzo silnie chłonie wodę i znacznie zwiększa swoją objętość, dlatego w celu osiągnięcia prawidłowego działania i wysokiej skuteczności preparatu, każdą porcję należy popić dużą ilością płynu, najlepiej 1 lub 2 szklankami wody.

Dawkowanie:

  • W celu redukcji nadmiernej masy ciała: 3 razy dziennie 2 kapsułki
  • W celu utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi: 4 razy dziennie 2 kapsułki

 

Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze poniżej 25oC, w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem i wilgocią. Przechowywać w sposób niedostępny i niewidoczny dla małych dzieci.

Opakowanie: Jedno opakowanie suplementu diety mannodis 500  zawiera 60 kapsułek po 500 mg glukomannanu.

 

BŁONNIK - NIEZBĘDNY ELEMENT KAŻDEJ DIETY!

Błonnik odgrywa ważną rolę w odchudzaniu. Aby zachować smukłą linię i zdrowie, trzeba dbać o odpowiednią ilość błonnika w codziennej diecie. Błonnik wchłania wodę i pęcznieje w żołądku, dając uczucie sytości, ale nie dostarcza kalorii. To dlatego dieta odchudzająca musi być bogata w błonnik.

Spożywanie przez dłuższy czas nawet niewielkiego nadmiaru kalorii skutkuje gromadzeniem tkanki tłuszczowej, co w efekcie prowadzi do nadwagi i otyłości. Nadmierna masa ciała jest dużym obciążeniem dla organizmu i wiąże się ze wzrostem ryzyka rozwoju wielu chorób. Liczne badania naukowe wskazują, że głównymi czynnikami zwiększającymi ryzyko zachorowania na choroby układu krążenia są zaburzenia metaboliczne, takie jak nadmierna masa ciała, podwyższone stężenie cholesterolu we krwi oraz cukrzyca. Skuteczna walka z tymi czynnikami ryzyka powinna rozpocząć się od redukcji nadmiernej masy ciała. Udowodniono, że zmniejszenie masy ciała ułatwia utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu i glukozy we krwi. Najskuteczniejszym sposobem redukcji nadwagi, obok zwiększenia aktywności fizycznej, jest ograniczenie wartości kalorycznej codziennej diety.

Dieta odchudzająca powinna być bogata w błonnik z wielu powodów. Oba rodzaje błonnika – rozpuszczalny i nierozpuszczalny – to naturalne substancje włóknikowe znajdujące się w pełnych ziarnach zbóż (razowym pieczywie, grubych kaszach, brązowym ryżu), warzywach i owocach (brokułach, marchwi, cytrusach, jabłkach). Produkty pełnoziarniste i otręby są bogate w błonnik nierozpuszczalny, zaś w warzywach i owocach jest więcej rozpuszczalnego. Błonnik nie dostarcza witamin ani mikroelementów, za to jest bardzo pomocny przy gubieniu kilogramów. Błonnik nierozpuszczalny (celuloza, ligniny), z którego zbudowane są ściany komórkowe roślin, działa jak wypełniacz. Wchłania wodę, lecz się w niej nie rozpuszcza. Dzięki temu zmiękcza stolec, zwiększa jego objętość, przyśpiesza perystaltykę jelit, regulując wypróżnienia. Nierozpuszczalne frakcje błonnika działają jak miotła. Wędrują przez cały przewód pokarmowy w stanie praktycznie niezmienionym, eliminując zalegające resztki. Są niezastąpione w zwalczaniu przewlekłych zaparć, które często występują podczas odchudzania.

Wraz z rozwojem technologii zwiększył się popyt na produkty wysokoprzetworzone, a tym samym zmniejszyło się spożycie włókna pokarmowego. Przeciętna dzienna racja pokarmowa Europejczyka zawiera 15 – 20g błonnika dziennie, co związane jest z nadmiernym spożyciem łatwo przyswajalnych węglowodanów pochodzących z białej mąki, oczyszczonych kasz, łuskanego ryżu oraz cukru.  Wieloletnie badania wykazały, że zmniejszenie spożycia włókna pokarmowego z dietą sprzyja:

  • próchnicy zębów;
  • niezakaźnym chorobom jelita grubego: zaparcia, uchyłkowatość, zespół jelita drażliwego, guzki krwawnicze, polipy, nowotwory, zapalenie wyrostka robaczkowego;
  • żylakom kończyn dolnych;
  • chorobom cywilizacyjnym: otyłość; cukrzyca typu 2; miażdżyca; kamica żółciowa.

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, aby w dziennej diecie znalazło się co najmniej 35 g błonnika. W Afryce, gdzie spożywa się go ok. 60 g dziennie, notuje się bardzo niską zachorowalność na choroby nowotworowe jelita grubego i odbytu.

 

darmowy hosting obrazków