Błonnik marchwiowy
Działa oczyszczająco, wspomaga proces odchudzania. Pomocny w oczyszczaniu organizmu i zwiększaniu ogólnej odporności, poprzez wspomaganie rozwoju korzystnych bakterii jelitowych. Hamuje uczucie głodu, znacznie skraca czas perystaltyki jelit.
Błonnik po spożyciu chłonie wodę i pęcznieje w przewodzie pokarmowym, dając poczucie sytości, zapobiega tyciu.
Błonnik marchwiowy zawiera beta-karoten, zatem poprawia koloryt skóry i zapobiega oparzeniom słonecznym. Ponieważ zawiera dużą ilość błonnika rozpuszczalnego sprawdza się jako element wspomagający leczenie chorób metabolicznych oraz cukrzycy, miażdżycy naczyń, zaburzenia gospodarki tłuszczowej.
Wartości odżywcze
Wartość / Składnik
|
w 5g (pojedyncza dawka)
|
w 15g *
|
Wartość energetyczna
|
7,56 kcal / 31,65 KJ
|
22,68 kcal / 94,95 KJ
|
Tłuszcze
|
0,02 g
|
0,06 g
|
Białka
|
0,32 g
|
0,96 g
|
Węglowadany przyswajalne
|
1,52 g
|
4,56 g
|
Błonnik nierozpuszczalny
|
2,44 g
|
7,32 g
|
* maksymalna dawka dobowa
Dawkowanie
3 razy dziennie po 1 łyżeczce (około 5 g). Nie przekraczać 15 g na dobę. Porcję błonnika 5 g wymieszać z 200 ml przegotowanej, letniej wody, soku lub jogurtu. Nie spożywać na sucho.
Kobiety w ciąży i karmiące piersią przed zastosowaniem powinny skonsultować się z lekarzem.
Nie podawać dzieciom poniżej 15 roku życia.
Suplement diety nie zastępuje zrównoważonego sposobu żywienia i zdrowego trybu życia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Opakowania:
doypack 120 g