Fibre Psyllium Husk
rozprawi się z twoimi kłopotami żołądkowymi!
Znany z niesamowitej zdolności do zwiększania swej objętości o ponad 100 razy w stosunku do początkowych rozmiarów, Psyllium Husk jest znakomitym źródłem błonnika, składnika kluczowego dla regularności pracy układu trawiennego. Błonnik jest najlepiej znany ze zdolności do pobudzania perystaltyki. Choć od tysięcy lat używany jest przy leczeniu zaparć, błonnik jest bardzo zdrowy z wielu jeszcze innych powodów. Na przykład błonnik nierozpuszczalny zwiększa uczucie „pełności”. Ponieważ nie jest trawiony, spełnia funkcję „wypełniacza”. Spożyty zajmuje miejsce w żołądku, a wraz z spożyciem wody i makroskładników odżywczych zwiększa swą objętość. Dlatego też osoby stosujące błonnik czują się pełne, a więc mniej jedzą, co może się przełożyć na utratę wagi. Błonnik rozpuszczalny zmniejsza tempo opróżniania układu pokarmowego, co przekłada się na dłuższe uczucie pełności. To z kolei, w teorii, może przełożyć się na zmniejszenie ogólnej ilości spożywanych kalorii, a co za tym idzie przyczynić się do utraty wagi. Tak więc jeśli twoim celem jest utrata wagi to powinieneś spożywać błonnik niezależnie od jego typu.
Wartości odżywcze
Porcja: 5,7 g
Ilość porcji w opakowaniu: 80
Zawartość: 456 g
|
Składniki
|
% Zapotrzebowanie dzienne
|
Kalorie
|
4 kcal
|
-
|
Węglowodany
|
4 g
|
1,3%
|
w tym cukry
|
0 g
|
-
|
w tym błonnik
|
3 g
|
12%
|
Białko
|
0 g
|
-
|
Tłuszcze
|
0 g
|
-
|
w tym tłuszcze nasycone
|
0 g
|
-
|
Wapń (jako węglan wapnia)
|
6 mg
|
0,6%
|
Sód (chlorek sodu)
|
5 mg
|
0,2%
|
Żelazo (jako fumaran żelazawy)
|
1 mg
|
5,5%
|
Inne składniki: Kwas cytrynowy, maltodekstryna, sukraloza. Babka płesznik, wykorzystana w suplemencie Fibre Psyllium Husks firmy Fitness Authority hodowana jest w Indiach i nie zawiera drożdży, pszenicy, glutenu, kukurydzy, soi, mleka, konserwantów ani innych dodatków. Zalecane użycie: Jako suplement diety, rozmieszaj jedną łyżeczkę od herbaty w minimum 300 ml wody lub soku i natychmiast wypij. Przez cały dzień dużo pij. Zacznij od mniejszych ilości i stopniowo, na przestrzeni kilku tygodni, dojdź do pełnej porcji.
|
|