Błonnik + żywe kultury bakterii to połączenie roślinnych składników: łusek babki jajowatej, mielonych nasion lnu, błonnika jabłkowego oraz inuliny i liofilizowanych, żywych kultur 4 szczepów bakterii: Lactobacillus acidophilus DDS®-1, Bidobacterium lactis UABLA-12, Bidobacterium longum UABL-14, i Bidobacterium bifidum UABB-10. Preparat charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego, a zawarte w nim mielone nasiona lnu wspomagają proces trawienia i przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania jelit.
ZASTOSOWANIE: preparat polecany jest w celu wzbogacania diety w błonnik, żywe kultury bakteriii składniki wspomagające prawidłową pracę jelit. Może być stosowany jako dodatek do diet odchudzających i oczyszczających.
ZALECANE SPOŻYCIE: dorośli i dzieci powyżej 12-go roku życia: dwa razy dziennie (przed śniadaniem i kolacją) po 5 g (ok. 1 czubata łyżeczka). Preparat wymieszać ze 100 ml chłodnej wody, natychmiast wypić i dodatkowo popić szklanką wody. Najlepiej stosować 30 min. przed posiłkiem. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. W cukrzycy stosować w porozumieniu z lekarzem lub dietetykiem. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Dzienna porcja (10 g) zawiera: 4,0 g łusek babki jajowatej, 1,2 g inuliny, 1,0 g mielonych nasion lnu, 0,8 g błonnika jabłkowego, 1,5 mld (1,5 x 109) żywych kultur bakterii, w tym: 750 mln (7,5 x 108) żywych kultur bakterii Lactobacillus acidophilus DDS®-1, 250 mln (2,5 x 108) żywych kultur bakterii Bidobacterium longum UABL-14, 250 mln (2,5 x 108) żywych kultur bakterii Bidobacterium lactis UABLA-12 i 250 mln (2,5 x 108) żywych kultur bakterii Bidobacterium bifidum UABB-10. Całkowita zawartość błonnika pokarmowego w dziennej porcji - 4,6 g (46%).
SKŁADNIKI: mielone łuski babki jajowatej (Plantago ovata), maltodekstryna, inulina, mielone nasiona lnu uzyskane w procesie odtłuszczania (Linum usitatissimum), błonnik jabłkowy (8%), żywe kultury bakterii (0,12%), w tym: Lactobacillus acidophilus DDS®-1, Bidobacterium longum UABL-14, Bidobacterium lactis UABLA-12, Bidobacterium bifidum UABB-10.
|