GOTOWA MIESZANKA ŁUPINY BABKI JAJOWATEJ I NASION BABKI PŁESZNIK
SKŁAD: Łupina babki jajowatej 80%, babka płesznik nasiona 20%.
Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę mieszanki zalać szklanką gorącej, przegotowanej wody, poczekać aż zacznie żelować.
MIESZANKĘ WYPRODUKOWANO w ZAKŁADZIE zarządzanym zgodnie z zasadami systemu zarządzania jakośćią ISO 9001:2008.
Łupina babki jajowatej jest bogatym źródłem rozpuszczalnego, śluzowatego błonnika pokarmowego, dzięki czemu skutecznie wspomaga metabolizm i pracę jelit. W przypadku zaparć zmiękcza konsystencję treści jelitowej, zwiększa jej objętość, co poprawia perystaltykę jelit i ułatwia oraz przyspiesza wypróżnianie.
Posiada ona zdolność absorpcji toksyn w przewodzie pokarmowym, poprawia trawienie, wpływa pozytywnie na wzrost liczby dobrych bakterii w jelitach, oczyszcza je oraz łagodzi objawy biegunki. Jednocześnie wspomaga ona odchudzanie zmniejszając uczucie głodu, co korzystnie wpływa na zmniejszenie apetytu. Podana trzy godziny przed posiłkiem i bezpośrednio po posiłku w znacznym stopniu zwiększa uczucie nasycenia. Regularne spożywanie łupiny babki jajowatej łagodnie obniża poposiłkowy wzrost poziomu glukozy oraz cholesterolu i trójglicerydów we krwi. Nasiono i łupina babki jajowatej są również stosowane jako lek osłaniający (np. w chorobie wrzodowej). Pomaga ona utrzymać dobrą kondycję organizmu i poprawia wygląd cery.
Łupina babki jajowatej zalecana jest przy schorzeniach takich jak: choroba wrzodowa, uporczywe biegunki, niestrawność drażniąca śluzówkę, zespół jelita nadwrażliwego, zaparcia, otyłość, hipercholesterolemia, hiperlipidemia, hiperglikemia, hemoroidy, polipy jelit, zgaga, nadmierny apetyt.
Waga netto: 200g Skład: łupina babki jajowatej 80%, nasiona babki płesznik 20% Kraj Pochodzenia: Polska Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów: Tak Swojskie (domowe) Przetwory: Tak Zdrowa żywność: Tak
|