Najważniejsze informacje
•niezawodny energooszczędny system pracy maszyny
•niskie koszty eksploatacji
•produkcja lodów o dwóch smakach z możliwością miksowania
•napowietrzenie grawitacyjne do 25 %. – tyle zyskujesz oszczędności w wykorzystywanej masie lodowej
•chłodzone zbiorniki na masę 5c
•najwyższy standard higieniczny HACCP
•wskaźnik temperatury masy lodowej HACCP
•stabilna i cicha praca automatu
•świdry ze stali szlachetnej powlekane tworzywem
•nowa technologia automat niezawodny w eksploatacji
•kółka wyposażone w hamulce ułatwiające transport
•serwis i wsparcie techniczne przez AP POLSKA
Dane Techniczne:
model AP ice-cream 3218
wysokość 138 cm szerokość 54 cm głębokość 73 cm waga 165 kg
wydajność kg/ h 20 wydajność lody/ h 200 sztuk (60 g)
kondensacja/ chłodzenie powietrze
charakterystyka elektr. 230V 50/60Hz liczba komór 2 pojemność 7 + 7 litra zakres temp. 0,5 st.C podawanie mieszanki grawitacyjne liczba smaków 2 + mix
Opis:
- maszyna do lodów włoskich o dwóch smakach + mix.
- Układ chłodniczy / powietrzny = Chłodzenie maszyny jest powietrzne dzięki zastosowaniu nowoczesnego układu chłodzenia maszyna uzyskuje swoją pełną wydajność w zakresie temperatur zewnętrznych od +5 do +35 stopni c .Powietrzny układ chłodzenia pozwala użytkownikowi na wszechstronne zagospodarowanie maszyny, nawet w miejscach gdzie nie ma możliwości podłączenia wody bieżącej. Układ chłodniczy renomowanej włoskiej firmy Aspera czynnik chłodzący 404a Chłodzenie wodą a powietrze.
Podam Państwu kilka przykładów zastosowania obu układów chłodzenia i różnic między nimi.
1. wodne chłodzenie chłodzenie elementów mechanicznych przy użyciu układu, w którym medium transportującym ciepło jest woda. Podstawową zaletą chłodzenia wodnego, jest niska cena wody - najtańszego z możliwych ciekłego medium chłodzącego. W porównaniu z układami powietrznymi, wodne układy chłodzące są zwykle dużo bardziej efektywne dzięki nim otrzymujemy ciągłą i stabilną pracę maszyny bez spadku wydajności . Taki system dedykowany jest do klientów którzy planują zagospodarowanie maszyny w miejscu szczególnie nasłonecznionym , mało przewiewnym, w sąsiedztwie innych urządzeń które emitują ciepło jak i dla tych klientów którzy nie dysponują zbyt dużą powierzchnią i chcą maszynę np. zabudować w ladę lub meble barowe czy sklepowe, oraz dla klientów którzy bezwzględnie chcą wykorzystać 100% wydajności maszyny oraz wszędzie tam gdzie nie można wykorzystać maszyny chłodzonej powietrzem z innych względów. Systemy chłodzenia wodnego są stosowane m.in. samochodach maszynach i czasem komputerach.
2. chłodzenie powietrzem chłodzenie elementów mechanicznych przy użyciu układu, w którym medium transportującym ciepło jest powietrze. Podstawową zaletą chłodzenia powietrznego, jest niska cena - medium chłodzącego. W porównaniu z układami wodnymi układy chłodzące powietrzne są zwykle mniej efektywne niedogodność tę kompensujemy dużo niższą ceną maszyny i możliwością zastosowania maszyny wszędzie tam gdzie nie ma możliwości podłączenia wody bieżącej lub występują jej ograniczenia lub braki. Maszyna chłodzona powietrzem powinna mieć spełnione co najmniej jeden z poniższych warunków aby pracowała prawidłowo i bezawaryjnie - wokół maszyny musi znajdować się co najmniej 0,5 metra wolnej przestrzeni aby powietrze swobodnie przepływało wokoło - temperatura otoczenia nie powinna przekraczać 35c - pomieszczenie w którym znajduje się maszyna winno być systematycznie przewietrzane - jeśli istnieje taka możliwość należy ciepłe powietrze wydostające się z maszyny odprowadzić na zewnątrz budynku - jeśli istnieje możliwość ustawić maszynę w pomieszczeniu klimatyzowanym - maszyna z układem chłodzenia powietrznego doskonale sprawdza się w czasie pracy na zewnątrz lokalu zadaszona np parasolem Kontrola elektroniczna W urządzeniu jest zastosowana japońska niezawodna elektronika automat posiada 9 stopni ustawiania twardości loda.
- Konserwacja/mycie Na panelu sterowniczym jest funkcja „clear mycie” po włączeniu jej i zastosowaniu płynów myjąco dezynfekujących maszyna samoczynnie przeprowadzi cykl myjąco dezynfekujący. Wydajność / świder 20 litrów/h ~ 200 lodów na godzinę. Świder jest konstrukcji stalowej powlekanej tworzywem o długości ok. 340mm i średnicy 85mm. Pojemność cylindra to ok. 2,3litra.
- Napowietrzenie masy lodowej Napowietrzenie masy lodowej w maszynie następuje grawitacyjnie poprzez mieszanie masy lodowej z powietrzem w zbiorniku przy użyciu rurki umieszczonej wewnątrz zbiornika na masę, napowietrzenie masy lodowej około 25%. – tyle zyskujesz oszczędności w wykorzystywanej masie lodowej Zbiorniki na masę lodową 2 * 7 litra Minimalna ilość masy którą koniecznie trzeba wlać do zbiorników to 2 x 3 litra.
- Zasilanie AC 230V 16A 50Hz 1900W
Kliknij zdjęcie aby je powiększyć
CENA DO NEGOCJACJI STAN IDEALNY
POLECAM TEL 665-[zasłonięte]-819