AUTOMAT DO PIECZENIA CHLEBA
Urządzenie do łatwego i szybkiego pieczenia chleba – automatyczne mieszanie, ugniatanie i pieczenie
Nadaje się także do przygotowywania ciast, dżemów i ciasta na makaron
PRZYGOTUJ SZYBKO I SMACZNIE ŚWIEŻY CHLEB!!!
DANE TECHNICZNE
60-minutowa funkcja utrzymywania ciepła
Wybór stopnia zbrązowienia skórki chleba oraz jego wagi ([zasłonięte]750-12 g) na wyświetlaczu LCD
Praktyczny, 15-godzinny timer
Specjalny program do pieczenia bez glutenu
Na spodzie antypoślizgowe nóżki
PROGRAMY:
Program 1: Normalne
Do białego i pszenno-razowego chleba, które
powstaje głównie z mąki pszennej lub żytniej.
Program 2: Kruche
Do lekkiego chleba z delikatnej mąki. Chleb jest
z reguły pulchny i ma chrupiącą skórkę.
Program 3: Razowe
Do chleba z mąki grubo zmielonej, np. z razowej
mąki pszennej, z mąki żytniej. Chleb będzie bardziej
zwarty i cięższy.
Program 4: Słodkie:
Do chleba z dodatkami soków owocowych, wiórek
kokosowych, rodzynek, suszonych owoców, czekolady
lub z dodatkiem cukru.
Program 5: Express
Do tego programu nadają się wyłącznie przepisy,
które nie zawierają ciężkich składników ani gatunków
mąki.
Program 6: Ciasto Zagniatane
Służy do przygotowania ciasta drożdżowego na
bułki, pizzę, lub chałki.
Program 7: Makaron
Służy do przygotowania ciasta na kluski.
Program 8: Maślanka
Do chlebów wytwarzanych z maślanki lub jogurtu.
Program 9: Bezglutenowe
Do chlebów z mąki bezglutenowej i mieszanej do
pieczenia.
Program 10: Ciasto
W tym programie składniki są wyrabiane, ciasto
pozostawiane do wyrośnięcia i upieczone.
Program 11: Konfitura
Do sporządzania konfitur, galaretki i potraw
z owoców.
Program 12: Pieczenie
Służy do wypieku chlebów, które są zbyt blade
lub nie całkiem przypieczone.
W ZESTAWIE:
-mieszadła do ugniatania
- forma do pieczenia z wysokojakościową powłoką chroniącą przed przywieraniem
instrukcja w j,polskim