Używane ( kilka razy ) kilka delikatnych rysek - stan oceniam na bardzo dobry
Automat do chleba Alaska BM 2600 do chleba można nim:
- przygotowywać mieszanki gotowego chleba,
- piec chleb wg załączonych przepisów lub dostępnych książek kucharskich. Automat do pieczenia posiada przy tym kroki robocze: ugniatanie, wyrastanie i pieczenie,
- ugniatanie ciasta, np. na makaron, wypieki lub bułki,
- gotowanie marmolady. Programy i panel obsługi Automatu do chleba Alaska BM 2600:
- 12 programów pieczenia,
- ustawienie stopnia zarumienienia skórki,
- ustawienie wielkości bochenka,
- ręczne ustawienie czasu pieczenia (max. czas pieczenia to 13 godzin),
Specyfikacja Automatu do chleba Alaska BM 2600:
- włącznik/wyłącznik czasowy,
- programowanie do 13 godzin z wyprzedzeniem,
- funkcja podgrzewania,
- 12 programów, -
możliwość ustawienia stopnia zarumienienia skórki,
- forma do pieczenia i mieszadła do ugniatania pokryte wartstwą przecie przywieraniu,
- duże okienko do obserwowania procesu pieczenia,
- miarka i łyżka na wyposażeniu,
- ekran LCD,
- moc: 600W,
- waga: 6,4 kg,
- napięcie: 230V.
Do Automatu do chleba Alaska BM 2600 dołączone są : *przepisy na:
- chleb biały,
- chleb orzechowo-rodzynkowy,
- gruby chleb biały,
- tradycyjny chleb biały,
- włoski chleb biały,
- chleb słodki,
- chleb gruby,
- irlandzki chleb sodowy,
- chleb ryżowy,
- chleb marchewkowy,
- chleb ziemniaczany,
- chleb pszenny,
- chleb kukurydziany,
- chleb figowo-orzechowy,
- klasyczny chleb francuski,
- super-szybki chleb Pesto,
- chleb borówkowo-orzechowy,
- chleb cynamonowo-rodzynkowo-orzechowy,
- super szybki chleb serowo-pieprzowy,
- pożywny chleb słodki,
- chleb urlopowy,
- marmoladę z truskawek,
- marmoladę z jagód,
- marmoladę z pomarańczy,
*instrukcje, jaką rolę przy produkcji chleba odgrywają poszczególne składniki,
* zasady odmierzania składników,
* rady, jak otrzymać: - topioną skórkę maślaną, - glazurę z jaj, - glazurę mleczną, - lukier,
* informacje, jak poradzić sobie z tym, że: - chleb nie wyrósł, - chleb wyrósł zbyt wysoko, - chleb jest rozmiękczony, - ciasto nie zostało całkowicie ugniecione, - gotowy chleb jest wewnątrz zbyt wilgotny, - chleb sprawia wrażenie niedopieczonego