Tabletka na „rano” (żółta) Wyciąg z białej fasoli 200 mg L-karnityna 200 mg Wyciąg z zielonej herbaty 100 mg Ocet jabłkowy 100 mg Kofeina 50 mg Witamina B6 1,4 mg (100%)* Tabletka na „wieczór” (niebieska) Wyciąg z liści ostrokrzewu paragwajskiego (Mate) 200 mg Spirulina 200 mg Wyciąg z gorzkiej pomarańczy (6% p-synefryny) 100 mg Wyciąg z ostryżu długiego 50 mg Chrom 40 µg (100%)* *% Zalecanego Dziennego Spożycia
Skład na rano:
Fasolamina znajdująca się w wyciągu z białej fasoli, hamuje trawienie skrobi znajdującej się w produktach spożywczych (ziemniaki, pieczywo, makaron, pierogi).
L-karnityna odgrywa ważną rolę w przemianie materii, uczestniczy w zamianie tłuszczu w energię.
Wyciąg z zielonej herbaty pobudza spalanie tłuszczu oraz zwiększa wydatkowanie energii.
Ocet jabłkowy reguluje trawienie, pobudza procesy metaboliczne oraz zmniejsza wchłanianie cukrów.
Kofeina wspomaga proces termogenezy, przez co przyspiesza procesy metaboliczne. Wzmaga procesy utleniania tłuszczu, przez co zwiększa ilość spalanych kalorii.
Witamina B6 jest niezbędna w przemianach aminokwasów, bierze udział w metabolizmie węglowodanów i lipidów.
Skład na wieczór:
Mate pochodząca z liści ostrokrzewu paragwajskiego (Ilex paraguariensis) ma dobroczynny wpływ na przemianę materii. Przyczynia się do rozkładu lipidów i pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała.
Spirulina dostarcza łatwo przyswajalnych składników mineralnych i witamin oraz chlorofilu i fitocyjaniny – związków wspomagających procesy trawienne i metaboliczne.
Wyciąg z gorzkiej pomarańczy zmniejsza apetyt, przyspiesza przemianę materii. Dodatkowo zawarta w wyciągu synefryna nasila proces lipolizy (rozpadu) tłuszczów.
Wyciąg z ostryżu długiego ułatwia procesy trawienne i przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania jelit oraz fizjologicznego wydzielania żółci. Posiada właściwości antyoksydacyjne.
Chrom aktywuje wiele enzymów biorących udział w regulacji przemian cukrów i tłuszczów w organizmie. Chrom przyczynia się do redukcji tkanki tłuszczowej. Po podaniu chromu zmniejsza się łaknienie, co jest spowodowane regulacją poziomu glukozy.