Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Assam Monipur TGFOP1 2-nd flush - Herbaty Orientu

25-01-2012, 19:14
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 3.50 zł     
Użytkownik HerbatyOrientu
numer aukcji: 2065476505
Miejscowość Pruszcz Gdanski
Wyświetleń: 7   
Koniec: 25-01-2012, 19:14
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Assam TGFOP1 2-nd flush Monipur
D laczego warto kupować u mnie?

Wg starego marokańskiego przysłowia mówiącego, że "herbata powinna być gorzka jak śmierć, słodka jak życie i delikatna jak miłość", zaś "kawa.....gorąca jak piekło, czarna
jak diabeł, czysta jak anioł, słodka jak miłość"
(Charles Maurice de Talleyrand) i w myśl zasady "Klient Nasz Pan", stawiamy na wysoką jakość, zadowolenie klientów, profesjonalną
obsługę i konkurencyjne ceny. Nasz profesjonalizm daje gwarancję bezpieczeństwa przeprowadzonych transakcji i satysfakcji z dokonanych zakupów.

Każdy łyk oferowanej przez nas kawy i herbaty pełnej aromatu, przywraca życie człowiekowi, a człowieka światu.

Na pozostałych naszych aukcjach znajdziesz
Kawy Napary owocowe Herbaty białe Herbaty czarne Rooibos Herbaty mieszane Herbaty zielone Yerba mate Pu-erh Herbaty żółte Honeybush Napary ziołowe
Wszystkie istotne informacje, takie jak: - regulamin aukcji -
- płatności -
- koszty przesyłki -
- dane firmy -
znajdziesz na stronie O MNIE Wszystkie herbaty, kawy i napary pakowane są w ozdobne torebki trójwarstwowe z kopertowanym dnem w kolorze ciemnozielonym o pojemności 100g i 250g. Zamówienia z jednej licytacji łączymy w 1 torebkę, na życzenie pakujemy oddzielnie.
Przedmiotem aukcji jest herbata czarna

Assam TGFOP1 2-nd flush Monipur - 50g
Pochodzenie: INDIE.

Typowy Assam z letnich zbiorów, goryczkowy, o mocnym słodowym smaku i ciemnym kolorze naparu.
TGFOP1 2F oznacza najwyższej jakości herbatę zawierającą duże ilości złotych tipsów (szczytowe) ze zbiorów majowo - czerwcowych.

Sposób zaparzania:
Wodą przegotowaną o temperaturze 96°C przez 3-5 minut
Ilość herbaty - 1 łyżeczka (około 3 g) na filiżankę - 11-13 gramów na 1 l wody.
Najlepiej stosować wodę źródlaną lub przefiltrowaną.

O bróbka czarnej herbaty ma zawsze cztery podstawowe etapy:

  • więdnięcie,
  • zwijanie,
  • fermentowanie (utlenianie)
  • suszenie (palenie).

Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak ma żywy, czerwonawy. Czarne herbaty pochodzą z licznych plantacji indyjskich, chińskich i afrykańskich. Szczególnie aromatyczna herbata pochodzi z Darjeeling, okręgu w północnych Indiach. Znane i cenione są również herbaty pochodzące z prowincji Assam oraz z Cejlonu. Herbata może być sprzedawana w postaci liściastej (najlepszej jakości), łamanej, proszkowej i pylistej. W celu polepszenia i wzbogacenia smaku herbat czarnych stosuje się różne dodatki takie jak: owoce, różnego rodzaju płatki kwiatów, przyprawy.

Właściwości:
  • koi duszę, rozjaśnia umysł (zawiera kofeinę, zwaną teiną);
  • teina wzmaga również aktywność soków trawiennych;
  • naukowcy są zdania, że składniki czarnej herbaty mogą działać jako antyutleniacze, zapobiegając powstawaniu substancji rakowych w komórkach ciała.
Zapraszam również na inne moje aukcje.