Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Asma Yapragi tureckie liście winogron 400 g dolma

31-08-2014, 14:19
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15.90 zł     
Użytkownik www_deco-dom_com
numer aukcji: 4476433974
Miejscowość Droszków
Wyświetleń: 21   
Koniec: 31-08-2014 13:28:50
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Doğal Marta Türksezer
ul.Klonowa 7
66-003 Droszków
(koło Zielonej Góry)

tel. 697 [zasłonięte] 863
Przelew bankowy na konto Alior Bank S.A.

43 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 506625

Do każdego zakupu wystawiamy paragon lub na życzenie fakturę VAT
Kurier Poczty Polskiej
List polecony ekonomiczny
List polecony priorytetowy
Za pobraniem
14,00 zł
9,50 zł
11,50 zł
16,00 zł
Odbiór osobisty po przedpłacie:
Zielona Góra
ORYGINALNE TURECKIE ASMA YAPRAĠI
MARKA ERBAA
CENA 15,90 ZŁ

GWARANTUJEMY 100% JAKOŚCI

100% NATURALNY

ORYGINALNY TURECKI PRODUKT

Poczuj się jak w oriencie!

 

 

Wyśmienite tureckie "Asma Yapraḡi ” - Liście winogron uznanej firmy Erbaa, z upraw z ekologicznie czystych regionów.

 

Ulubione przez Turków liście winogron Asma Yapraḡi  - używane są do przepysznych zawijanych Dolma. Dolma to są małe nadziewane gołąbki, które spożywamy na gorąco, lub zimno, skrapiając je cytryną.

 


 

Zapakowane próżniowo

 

Waga netto: 400 g
Termin przydatności: 07.2016 r
Skład: liście winorośli, woda, sól

Nadzienie do Zeytinyagli Yaprak Dolmasi - nadziewane liście winogron

www_deco-dom_com

500 gr liści winorośli

1,5 szklanki ryżu

1 szklanka oliwy z oliwek

1 łyżka orzeszków piniowych

1 łyżka korynckich rodzynków

2 cytryny

2 łyżki posiekanej pietruszki

2 łyżki posiekanego koperku

2 łyżki świeżej mięty

1 łyżka cynamonu

2 cebule

sól

1 łyżka yenibahar

szczypta cukru

 

Przygotowanie

Połowe oliwy z oliwek rozgrzać, podsmażyć drobną posiekaną cebulkę, dodać orzeszki piniowe, uzyskać złoty kolor. Dodać rodzynki, następnie ryż, doprawić cynamonem, yenibahar, solą, pieprzem i cukrem. Dodać 1,5 szklanki wody i powoli gotować, do momentu aż ryż wchłonie wodę. Lekko schłodzić. W drugim garnku dno wyłożyć liśćmi, pozostałe liście nadziać ryżem, nakładamy do strony ogonka, zwijamy lekko boki i rolujemy. Zrolowane liście kładziemy na dnie garnka, obkładamy kilkoma plasterkami cytryny. Dodajemy resztę oliwy z oliwek, 1,5 szklanki wody i solimy. Przyciskamy talerzem, zamykamy garnek, i gotujemy na małym ogniu, aż woda wsiąknie w gołąbki. Wstawiamy na noc do lodówki, serwujemy na zimno.


 

Smacznego!

Zobacz inne moje aukcje (www_deco-dom_com):
© UltraPanel