Przedmiotem aukcji jest Arrowroot - Maranta Trzcinowata Produkt wegetariański skład : 100% arrowroot - maranty trzcinowatej produkt Naturalny bez sztucznych barwników,konserwantów i aromatów poj. netto 80g
Arrowroot - Mąka z maranty trzcinowatej
Organiczna mąka z korzenia maranty trzcinowatej.
arrowroot wytwarzana jest z bulw korzeni roślin zaliczających się do rodziny botanicznej marantowatych.
Naturalny środek zagęszczający do zup i sosów
Poprawia funkcjonowanie przewodu pokarmowego i wspiera florę bakteryjną
Nie przejmuje zapachu ani smaku przyrządzanych potraw
Alternatywa dla skrobi kukurydzianej i mąki pszennej
Maranta trzcinowata to naturalny zamiennik zagęszczający do sosów, zup, sosów owocowych, kisieli, galaretek, budyni,
Maranta trzcinowata to czysta skrobia. Maranta jest używana również jako składnik sosów z makaronem w kuchni koreańskiej i wietnamskiej, w kuchniach orientalnych.
Brak glutenu mąki maranta czyni ją użyteczną jako substytut mąki pszennej przy pieczeniu, i gotowaniu.
Maranta zagęszcza się w niższej temperaturze, niż czyni to mąka pszenna, lub skrobia kukurydziana, nie jest osłabiony przez kwaśne składniki, ma bardziej neutralny smak i nie wpływa na zimno.
Zaleca się mieszać marantę najpierw z chłodnymi cieczami, przed dodawaniem do gorącej cieczy.
Mieszanina powinna być ogrzewana tylko do zgęstnienia, i natychmiast należy przestać ją ogrzewać.
Przegrzanie dąży do rozbicia własności zagęszczający.
Maranta stosuje się według proporcji :
zastąpić dwie łyżeczki maranty na jedną łyżkę mąki kukurydzianej,
lub jednej łyżeczki maranty na jedną łyżkę mąki pszennej. Producent Brazylia for UK
Szczególnie polecamy Nasze Produkty które są bez konserwantów i Najwyższej Jakości, w dobrej cenie, z pierwszych półek angielskich sklepów
ZOBACZ KONIECZNIE INNE MOJE AUKCJE - NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI PRODUKTY Z ANGLII
ZAPRASZAMY
Nasze Aukcje
najlepiej spożyć do 12.2015 r.