|
Aromat do tytoniu CAMEL oryginalny aromat produkcji Chicago Laboratory Tobacco.Licytujesz 20 ml wysokiej jakości koncentratu o konsystencji syropu do rozcienczenia 1:4 w spirytusie-po rozcienczeniu otrzymujesz 100 ml
Polecam bardzo intensywny i wydajny aromat..
-AROMAT do stosowania na ciepło
Fermentacja tytoniu jest głównym procesem produkcji,aromatyzowanie tytoniu nie poprawia właściwości takich jak palność, smak,czy też zapach dymu wytworzonego podczas spalania.
Niefermentowany tytoń posiada wiele bakterii,drobnoustrojów i PIRYDYN!!!
To PIRYDY są odpowiedzialne m.in za gryzienie w gardle podczas palenia, a najważniejsze że są szkodliwe dla zdrowia -poniżej opis PIRYDYNY obecnej w niesfermentowanym tytoniu
"Pirydyna wykazuje szkodliwe własności w przypadku połknięcia, inhalacji lub kontaktu ze skórą[13]. W przypadku ostrego zatrucia objawami są oszołomienie, ból głowy, mdłości oraz spadek łaknienia. Późniejsze objawy to bóle brzucha oraz zator płucny. Obecnie rozważa się możliwe działanierakotwórczetego związku chemicznego; przeprowadzone badania nie dały przekonywującej odpowiedzi czy pirydyna działa w ten sposób na organizm człowieka, jednakże niektóre testy przeprowadzone na zwierzętach potwierdzają działanie rakotwórcze. Zgromadzone dane wskazują, że długotrwała ekspozycja na pirydynę w wodzie pitnej prowadzi do spadku ruchliwości plemników u myszy i wydłuża okres cyklu płciowego u samic szczurów[14].Średnia dawka śmiertelnau szczura (doustnie) wynosi 891 mg kg−1.
Ponadto pirydyna jest łatwo palna oraz jest rozkładana przez bakterie do amoniaku i ditlenku węgla[15]."-żródło wikipedia.pl
tak więc fermentacja tytoniu jest niezbędna!!
Najważniejszy to fakt że po fermentacji znika przykry zapach jaki tytoń wchłonoł(może to być zapach ziemi,pola,obory).
Nieprzefermentowany tytoń wchłania wszystkie zapachy z otoczenia.
Fermentacja sama w sobie poprawia palnośc tytoniu,zapach i smak tytoniu.
Aromatyzowanie jest końcowym etapem produkcji tytoniu,fermentacja także odgrzybia i działa bakteriobójczo,bardzo często tytoń nieprzefermentowany pleśnieje,po fermentacji jest to wykluczone i niemożliwe aby pleśniał.Tytoń przefermentowany nie pleśnieje,nabiera szlachetności
-A IM DŁUŻEJ PO PROCESIE FERMENTACJI LEŻAKUJE TYM BARDZIEJ NABIERA SZLACHETNOŚCI!
Na naszych aukcjach znajdziecie państwo preparaty dzięki którym w domowych warunkach przefermentujecie tytoń (jest to bardzo prosta rzecz nie wymagająca jakiś specjalnych umiejętności,po za weidzą na ten temat,no i najważniejsze-potrzebne są preparaty do tej czynności które to znajdziecie na naszych aukcjach.
JEŚLI CHCESZ SIĘ CIESZYĆ WŁASNORĘCZNIE WYKONANYM TYTONIEM O JAKOŚCI SKLEPOWEJ ZAPRASZAM NA MOJE AUKCJE!
Do każdego zakupionego zestawu do fermentacji tytoniu,czy też preparatów potrzebnych aby ten zabieg przeprowadzić OTRZYMACIE PAŃSTWO dokładny instruktaż jak krok po kroku przefermentować tytoń!
-Po zastosowaniu aromatu zniknie nieprzyjemny zapach ziemi,pola... a nada zapach klasycznego tytoniu
-ABY TYTOŃ PRZY OBRÓBCE CI NIE ŚCIEMNIAŁ, POLECAM ROZJAŚNIACZ DO TYTONIU KTÓRY ZAPOBIEGNIE CIEMNIENIU!! DOSTĘPNY NA MOICH AUKCJACH!
-------Zapraszam na moje pozostałe aukcje!
-------nr telefonu: 782-[zasłonięte]-197
|