AQUA BIO
500ml
ZAWIERA ŻYWE KULTURY BAKTERII
AQUA to bioaktywny, bezalkoholowy napój owocowo ziołowy z fermentacji zawierający w swym składzie bakterie kwasu mlekowego.
Napój spożywamy po rozcieńczeniu.
Charakteryzuje się on świeżym ziołowym aromatem i naturalnym kwaskowo orzeźwiającym smakiem.
Bakterie kwasu mlekowego zawarte w napoju są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej człowieka i wpływają korzystnie na jego układ odpornościowy.
Mając właściwości probiotyczne wywierają korzystny wpływ na zdrowie człowieka.
Organizm zdrowego człowieka posiada około 400 do 500 różnych gatunków bakterii prozdrowotnych. Łącznie są ich biliony, jest ich 10 razy więcej niż komórek składających się na ludzkie ciało. Bakterie te biorą bezpośredni udział w procesie trawiennym, wspierają barierę ochronną naszych jelit i pomagają wzmacniać nasz układ immunologiczny.
Napój posiada smaczny, ciekawy smak, zawiera naturalne składniki, których pozytywny wpływ na organizm człowieka potwierdza współczesna nauka.
Składniki napoju wspierają i wpływają na :
-
pracę układu trawiennego,
-
eliminację toksyn,
-
układ odpornościowy,
-
procesy przemiany materii,
-
krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,
Bakterie kwasu mlekowego wiążą cholesterol w jelicie wpływając tym samym na jego poziome we krwi.
Napój jest doskonały zarówno dla osób, których organizm nie toleruje laktozy, jak i dla tych, którzy nie spożywają nabiału z innych powodów.
Ich obecność uzależniona jest jednak od wielu czynników, do tych szkodliwych należą przede wszystkim STRES, wolne rodniki, bakterie chorobotwórcze oraz niewłaściwą dieta. Powstaje w ten sposób osłabienie naturalnej bariery ochronnej tak niezbędnej naszemu organizmowi.
Bakterie chorobotwórcze bardzo chętnie się uaktywniają i skutecznie przejmują „dowodzenie” w organizmie, w którym brak dostatecznej ilości bakterii prozdrowotnych.
Świadomość życia w uprzemysłowionym środowisku, przepełnionym wolnymi rodnikami, doświadczania stresu i ograniczonych możliwości dbania o zdrową dietę, motywuje do wzmożonej dbałości o obecność w naszych organizmach dobroczynnej flory bakteryjnej.
Bakterie kwasu mlekowego mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na zdrowie człowieka.
Wspomagają między innymi trawienie i rozkład niestrawionego pokarmu, są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej człowieka i wpływają korzystnie na układ odpornościowy.
- napój najlepiej jest spożywać w stanie rozcieńczonym.
Napój butelkowany jest bez pasteryzacji. Nie zawiera cukru ani substancji słodzących.
Nie zawiera także barwników, aromatów ani konserwantów. Naturalnym konserwantem napoju są zawarte w nim bakterie kwasu mlekowego oraz antyutleniacze.
Zawiera żywe bakterie probiotyczne (min 2x107 jtk/ml) w tym: (Lactobacillus casei; Lactobacillus plantarium; Lactobacillus bulgaricus; Lactobacillus acidophilus; Lactobacillus fermentum; Lactobacillus delbruecki; Bifidobakterium lactis) oraz antyutleniacze.
Skład: sok owocowy głównie pełnowartościowy sok jabłkowy (bez chemicznych substancji dodatkowych), melasa z trzciny cukrowej, ekstrakt z procesu fermentacji ziół (liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu), naturalny kompleks żywych kultur bakterii kwasu mlekowego.
Zalecane spożycie:
Dorośli: 10÷15 ml (2-3 łyżeczki) 2÷3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50÷100 ml wody.
Dzieci powyżej 3-go roku życia 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody.
Napój przed spożyciem można dosładzać np. miodem lub ulubionym sokiem owocowym.
Napój można także bez problemu spożywać w stanie nierozcieńczonym, jednak praktyka wskazuje, że organizm, a szczególnie prozdrowotna flora bakteryjna znajdująca się w jelitach potrzebuje dla swego optymalnego funkcjonowania znacznych ilości wody, dlatego wskazane jest, by spożyty bez rozcieńczenia napój wesprzeć odpowiednią jej ilością.
Przed otwarciem butelki napój trzeba zmieszać.
Niezależnie, pamiętajmy, że utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
|