- - Wspiera redukcję masy ciała
- - Zwiększa wytrzymałość
- - Wspomaga oczyszczanie organizmu
- - Pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi
Lekarze i naturoterapeuci rekomendują go jako naturalny środek o korzystnym działaniu, głównie ze względu na dużą zawartość potasu, wapnia, fosforu i sodu. W occie jabłkowym jest około 20 najważniejszych substancji mineralnych i mikroelementów, a także kwasy octowy, mlekowy i cytrynowy, cenne substancje balastowe, cały szereg fermentów i aminokwasów.
Główną rolę w powrocie organizmu do dobrej kondycji odgrywa tu składnik octu jabłkowego pektyna. Jest to substancja balastowa, poprawiająca procesy trawienia i pełniąca szereg pożytecznych funkcji w organizmie: poprawia stan naczyń krwionośnych, zapobiega nadciśnieniu.Ocet pomaga spalić tłuszcz i oczyścić organizm z toksyn, a także jest znakomitym środkiem dietetycznym. I to nie tylko dlatego, że jest prawie bezkaloryczną przyprawą, która jako dodatek do sałatek może zastąpić majonez.Jego kwaśny odczyn znacznie przyspiesza procesy trawienia i w ten sposób organizm jest w stanie spalić więcej kalorii i skutecznie pozbyć się nagromadzonych zapasów tłuszczów.
Wartość odżywcza |
2 kapsułki |
% realizacji dziennego zapotrzebowania RDA |
Apple cider vinegar powder |
1,25g |
* |
Skład: Apple cider vinegar, żelatyna (otoczka kapsułki), mikrokrystaliczna celuloza (substancja wypełniająca), stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca)
SPOSÓB UŻYCIA: 2 kapsułki dziennie
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Data ważności 06.2016