Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą od 1997r. , wpis do ewidencji działalności gospodarczej nr 1131 w UGiM Pelplin.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Przy wpłacie na konto:
List polecony do 0,5kg: 4,5 zł, ekonomiczny, 6 zł priorytetowy
Paczka do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
Za pobraniem:
Paczka do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
Anyż biedrzeniec waga 20g
Anyż zwykły w eleganckiej saszetce srebrnej, ilość 20 gram daje większe możliwości niż małe opakowanie dostępne w sklepie. Opakowanie idealne do domu.
Pochodzenie: Syria
Zastosowanie: Do potraw z ryb, drobiu, wołowiny, wieprzowiny, sosów, deserów, ciast, do aromatyzowania alkoholi, herbaty, kawy.
Anyż to roślina pochodząca ze wschodnich obszarów basenu Morza Śródziemnego. Jako przyprawę stosuje się owoce anyżu, mające charakterystyczny zapach, podobny nieco do kminku, lecz bardziej intensywny i słodkawy.
Anyż w kuchni podnosi walory smakowe gotowanych jarzyn, czerwonej kapusty, marchwi, szpinaku czy buraków. Anyżem aromatyzuje się potrawy słodkie z ryżu, kompoty, pierniki, bułki, ciastka, cukierki, budynie, sosy do mięsa oraz do ryb. Anyż dodawany jest również do ponczów, wódek (anyżówka), syropów, likierów. Ma także właściwości lecznicze, zewnętrznie działa odkażająco na skórę, wewnętrznie - wykrztuśnie i rozkurczająco – do inhalacji.