· Antytłuszczowe podkłady do smażenia, pieczenia - wykonane są ze specjalnych materiałów odpornych na wysoką temperaturę, nic do nich nie przywiera zalecane są dla osób stosujących diete dr Dukana
· Smażenie, pieczenie odbywa się bez użycia tłuszczu, dzięki temu potrawy nie są nasączone tłuszczem, skutecznie obniża się wartość kaloryczna potraw
· Przeznaczone przede wszystkim są dla osób posiadających nadwagę, diabetyków, oraz ludzi dbających o swoje zdrowie
· Antytłuszczowe podkłady można również stosować do potraw które przywierają podczas gotowania do dna garnka (gołąbki)
· Na tej aukcji sprzedaję antytłuszczowe podkłady o średnicy 20 cm, na innej posiadam większe o średnicy 26 cm - podkłady te można zmniejszyć przycinając nożyczkami, grubość podkładów - 0,12 mm
· Podkłady antytłuszczowe szybko i łatwo dają się czyścić - wyłącznie wilgotną ściereczką bez użycia ostrych narzędzi, są wielokrotnego użytku .
· Materiał z którego wykonane są podkłady posiada atest PZH
· Na zdjęciach pokazane są tylko niektóre przykłady zastosowanie podkładów antytłuszczowych - można je stosować do wielu innych potraw, zależnie od upodobań kulinarnych
· Zdjęcia wykonałem podczas przygotowania posiłków (nie jestem fotografem, ani kucharzem)