Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Anatomia weterynaryjna PSA I KOTA PRZEŻUWACZY

07-03-2012, 23:51
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 186.10 zł     
Użytkownik medicaster_pl
numer aukcji: 2105971635
Miejscowość Wrocław
Zostało sztuk: 3    Wyświetleń: 33   
Koniec: 08-03-2012 09:25:15

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rok wydania (xxxx): 2011
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

MEDICASTER.PL

baner z logo - MEDICASTER.PL
O nas
Strona o mnie
Pozostałe aukcje
Komentarze



Dane kontaktowe
[zasłonięte]@gmail.com
medicaster.pl






Informacje dodatkowe

Po zakupie proszę dokonać wpłaty na poniżej podane konto mBank:

94 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 658983

Anatomia weterynaryjna

Autor: K.M. Dyce, W.O. Sack, C.J.G. Wensing
Wydanie: I polskie
Redaktor: H. Kobryń
Rok wydania: 2011
Stron: 884
Format: 220x280
Oprawa: twarda
ISBN: [zasłonięte]987-8309-373-4

Anatomia zwierząt to jedna z podstawowych dyscyplin wykładanych na początkowych latach studiów weterynaryjnych, a także (w ograniczonym zarysie) na innych przyrodniczych kierunkach pokrewnych. Opanowanie wiedzy obejmującej tę dyscyplinę jest konieczne zarówno do kontynuowania dalszego kształcenia m. in. w zakresie diagnostyki, dyscyplin zabiegowych, higieny żywności pochodzenia zwierzęcego, weterynarii sądowej, jak i podczas wykonywania pracy zawodowej.
Anatomia zwierząt uchodziła zawsze za przedmiot stosunkowo trudny do opanowania. Trudności te pogłębiły się szczególnie w ostatnich latach, gdy w następstwie kolejnych reform programów dydaktycznych zmniejszono liczbę godzin przeznaczonych na jej realizację. Między innymi z tego powodu opanowanie wiedzy anatomicznej wymaga obecnie bardzo dużego wysiłku i nakładów pracy własnej studiujących. Do tego z kolei są niezbędne odpowiednie źródła pisane.
Podręcznik ten wyróżnia się spośród dostępnych w języku polskim wieloma pozytywnymi cechami. Wśród nich na szczególne podkreślenie zasługuje bardzo liczny (1040 rycin), właściwie dobrany i szczegółowo oznaczony materiał ilustracyjny. W sposób oryginalny został również pomyślany układ treści podręcznika. W jego pierwszej części zawarte są informacje ogólne dotyczące budowy różnych struktur organizmu zwierzęcego, natomiast w częsci drugiej zamieszczono opisy bardziej szczegółowe, z uwzględnieniem różnic gatunkowych. W obu z nich zostały także przedstawione liczne zagadnienia z obszaru anatomii mikroskopowej, rozwojowej, topograficznej i, co niezwykle ważne, także z anatomii klinicznej. Ułatwia to znakomicie właściwe zrozumienie budowy oraz ocenę przydatności tych struktur w nauce i praktyce weterynaryjnej.

Spis treści:

Część 1. Anatomia ogólna
Część 2. Pies i kot
Część 3. Koń
Część 4. Przeżuwacze
Część 5. Świnia
Część 6. Ptaki


spis treści

567 KB