Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Anatomia weterynaryjna

27-06-2012, 0:28
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 185 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 2405587258
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 6   
Koniec: 17-06-2012 21:24:09

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2011
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Książki są dobrze zabezpieczane do wysyłki.

Wystawiamy faktury VAT oraz paragony fiskalne.

Do każdego zamówienia o wartości powyżej 600 złotych, otrzymają Państwo ‘Weterynaryjne PSB’ GRATIS.

Zapraszamy do odwiedzenia naszych innych aukcji:


.
Tytuł Anatomia weterynaryjna
Autor K.M. Dyce, W.O. Sack, C.J.G. Wensing

wyd. I polskie, red. H. Kobryń

Wydawca Elsevier Urban & Partner Sp. z o.o.
Rok wydania 2011
Liczba stron 884
Wymiary 220 x 280 mm
Okładka twarda
ISBN [zasłonięte]987-8309-373-4


Anatomia zwierząt to jedna z podstawowych dyscyplin wykładanych na początkowych latach studiów weterynaryjnych, a także (w ograniczonym zarysie) na innych przyrodniczych kierunkach pokrewnych. Opanowanie wiedzy obejmującej tę dyscyplinę jest konieczne zarówno do kontynuowania dalszego kształcenia m. in. w zakresie diagnostyki, dyscyplin zabiegowych, higieny żywności pochodzenia zwierzęcego, weterynarii sądowej, jak i podczas wykonywania pracy zawodowej.
Anatomia zwierząt uchodziła zawsze za przedmiot stosunkowo trudny do opanowania. Trudności te pogłębiły się szczególnie w ostatnich latach, gdy w następstwie kolejnych reform programów dydaktycznych zmniejszono liczbę godzin przeznaczonych na jej realizację. Między innymi z tego powodu opanowanie wiedzy anatomicznej wymaga obecnie bardzo dużego wysiłku i nakładów pracy własnej studiujących. Do tego z kolei są niezbędne odpowiednie źródła pisane.
Podręcznik ten wyróżnia się spośród dostępnych w języku polskim wieloma pozytywnymi cechami. Wśród nich na szczególne podkreślenie zasługuje bardzo liczny (1040 rycin), właściwie dobrany i szczegółowo oznaczony materiał ilustracyjny. W sposób oryginalny został również pomyślany układ treści podręcznika. W jego pierwszej części zawarte są informacje ogólne dotyczące budowy różnych struktur organizmu zwierzęcego, natomiast w części drugiej zamieszczono opisy bardziej szczegółowe, z uwzględnieniem różnic gatunkowych. W obu z nich zostały także przedstawione liczne zagadnienia z obszaru anatomii mikroskopowej, rozwojowej, topograficznej i, co niezwykle ważne, także z anatomii klinicznej. Ułatwia to znakomicie właściwe zrozumienie budowy oraz ocenę przydatności tych struktur w nauce i praktyce weterynaryjnej.

Spis treści:

Część 1. Anatomia ogólna
Część 2. Pies i kot
Część 3. Koń
Część 4. Przeżuwacze
Część 5. Świnia
Część 6. Ptaki

Anatomia weterynaryjna