Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ANALIZA CHEMICZNA - J. DOBROWOLSKI

01-11-2014, 9:43
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 10 zł      Aktualna cena: 5 zł     
Użytkownik trebix
numer aukcji: 4724613460
Miejscowość Katowice
Wyświetleń: 2   
Koniec: 01-11-2014 09:42:23

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Waga (z opakowaniem): 0.90 [kg]
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 1976
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ANALIZA CHEMICZNA - J. DOBROWOLSKI

Książka wydana w 1976 roku przez Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich w Warszawie. Książka w dość dobrym stanie, jednak ze względu na swój wiek kartki są nieco pożółkłe, całość liczy 551 stron. Do wylicytowanej kwoty należy doliczyć 8,3 zł koszt wysyłki listem poleconym.

 

SKRÓCONY SPIS TREŚCI

CZĘŚĆ PIERWSZA

WSTĘP DO ANALIZY CHEMICZNEJ

I. Analiza chemiczna a nauki przyrodnicze

II. Teoretyczne podstawy analizy chemicznej

Rozdział 1. Teoria wiązań chemicznych

Rozdział 2. Równowaga chemiczna

Rozdział 3. Teoria dysocjacji elektrolitycznej

Rozdział 4. Zastosowanie prawa działania mas do układów niejednorodnych

Rozdział 5. Koloidy

Rozdział 6. Stężenia roztworów

Rozdział 7. Utlenianie i redukcja

Rozdział 8. Potencjały elektrodowe (oksydacyjne)

Rozdział 9. Metody analityczne

 

CZĘŚĆ DRUGA

ANALIZA JAKOŚCIOWA

I. Wiadomości ogólne

Rozdział 1. Zadania, podział chemii analitycznej i metody analizy

II. ANALIZA KATIONÓW

Rozdział 2. Piąta grupa kationów

Rozdział 3. Czwarta grupa kationów

Rozdział 4. Trzecia grupa kationów

Rozdział 5. Druga grupa kationów

Rozdział 6. Pierwsza grupa kationów

Rozdział 7. Analiza chromatograficzna

III. ANALIZA ANIONÓW

Rozdział 8. Grupy anionów

 

CZĘŚĆ TRZECIA

ANALIZA ILOŚCIOWA

Rozdział 1. Podział analizy ilościowej

Rozdział 2. Międzynarodowy Układ Jednostek SI

Rozdział 3. Wagi analityczne

Rozdział 4. Obliczanie wyników analizy

Rozdział 5. Naczynia i sprzęt używany w analizie wagowej

Rozdział 6. Sposoby wykonywania poszczególnych czynności chemicznych w analizie wagowej

Rozdział 7. Przykłady oznaczeń wagowych

Rozdział 8. Przedmiot analizy miareczkowej

Rozdział 9. Naczynia miarowe

Rozdział 10. Roztwory miarowe

Rozdział 11. Analiza miareczkowa

Rozdział 12. Wskaźniki

Rozdział 13. Przebieg oznaczeń alkacymetrycznych. Krzywa miareczkowania

Rozdział 14. Roztwory mianowane w alkacymetrii

Rozdział 15. Alkalimetria

Rozdział 16. Acydymetria

Rozdział 17. Teoretyczne zagadnienia redoksymetrii

Rozdział 18. Manganometria

Rozdział 19. Jodometria

Rozdział 20. Askorbinometria

Rozdział 21. Metoda strącania podstawy teoretyczne

Rozdział 22. Argonometria

Rozdział 23. Metody kompleksometryczne