Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Analiza żywności Wybrane metody oznaczeń jakościow

12-05-2014, 20:37
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 30 zł     
Użytkownik LarixLublin
numer aukcji: 4206307394
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 1   
Koniec: 12-05-2014 20:12:18

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2013
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe
(przelew przedpłata)
Bank PKO SA w Lublinie
Numer konta:
85 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]4701110 [zasłonięte] 085691

Wysyłka

Wysyłamy w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

Księgarnia i sklep Larix
ul.Akademicka 15
Budynek Uniwersytetu Przyrodniczego

Kontakt

Księgarnia i sklep Larix
20-033 Lublin
ul.Akademicka 15
tel. 81 44-111-07
tel.kom. 607 [zasłonięte] 842

[zasłonięte]@larix.lublin.pl
[zasłonięte]@larix.lublin.pl

Analiza żywności Wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności


Autor: Małgorzata Nogala-Kałucka (red.)
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Rok wydania: 2013
Wydanie: II poprawione
Stron: 128
Format: 165 x 235 mm
Oprawa: miękka
ISBN: [zasłonięte]978-8360-575-8






Opis:

Analiza żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki, która zajmuje się badaniem związków chemicznych surowców roślinnych i zwierzęcych oraz gotowych produktów spożywczych, a także zmianami tych składników podczas procesów technologicznych i przechowywania. Znajomość zasad stosowanych metod i postępowania analitycznego jest niezbędna dla przyszłej kadry pracowników laboratoriów przemysłu spożywczego oraz wszystkich, którzy w badaniach posługują się metodami z zakresu analizy żywności.
Intencją autorów opracowania było zestawienie nie tylko metod konwencjonalnych, tych najczęściej wykorzystywanych w analizie jakościowo-ilościowej podstawowych składników żywności, ale również nowoczesnych metod opartych na najnowszej aparaturze pomiarowej, która w niedalekiej przyszłości będzie wyposażeniem pracowni analitycznych zajmujących się badaniem surowców spożywczych i żywności.


Spis treści:

Wstęp

  1. Oznaczanie gęstości roztworów stosowanych w przemyśle spożywczym
  2. Oznaczanie zawartości wody i suchej masy w surowcach i produktach w przemyśle spożywczym
  3. Oznaczanie kwasowości wybranych surowców i produktów spożywczych
  4. Oznaczanie stężeń związków barwnych metodami spektrofotometrycznymi
  5. Oznaczanie zawartości związków flawinowych w ziarnie i produktach zbożowych
  6. Oznaczanie zawartości białka w surowcach i produktach stosowanych w przemyśle spożywczym
  7. Oznaczanie zawartości substancji tłuszczowych w surowcach i produktach stosowanych w przemyśle spożywczym
  8. Metody ilościowe oznaczania sacharydów w surowcach i produktach spożywczych
  9. Oznaczanie wybranych witamin hydrofilnych i lipofilnych metodami chromatograficznymi
  10. Oznaczanie zawartości błonnika pokarmowego w produktach spożywczych
  11. Zastosowanie metod instrumentalnych do analizy związków fenolowych
  12. Oznaczanie zawartości tokochromanoli w produktach spożywczych metodą chromatografii cieczowej
  13. Oznaczanie aktywności antyrodnikowej produktów spożywczych z wykorzystaniem DPPH
  14. Oznaczanie całkowitej zdolności antyoksydacyjnej produktów spożywczych
  15. Zastosowanie spektrofotometrii UV do wykrywania zafałszowań oliwy extra virgin
  16. Zastosowanie widm synchronicznych fluorescencji do analizy olejów roślinnych


    Oszczędzaj na kosztach wysyłki

Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależy od wagi artykułów, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu [zasłonięte]@larix.lublin.pl