INFORMACJE OGÓLNE
NUTRILITE All Plant Protein to zestaw protein roślinnych, będących bogatym źródłem niezbędnych dla organizmu aminokwasów pochodzących z soi, pszenicy i fasoli. Posiada formę proszku.
Organizm nie magazynuje nadwyżek białka, tak więc codzienne spożycie tego składnika jest niezmiernie ważne dla zachowania funkcji życiowych. NUTRILITE All Plant Protein dostarcza wysokiej jakości białka oraz zbilansowanej mieszanki dziewięciu aminokwasów. Jedna porcja o wadze 10 g dostarcza 8 g białka z soi.
W połączeniu ze zrównoważoną odżywczo dietą i zdrowym stylem życia, produkt ten stanowi bardziej zrównoważoną odżywczo alternatywę dla tradycyjnych źródeł białka (czerwonego mięsa, sera, jaj i pełnotłustego mleka).
Informacje żywieniowe• Odpowiedni dla diabetyków (nieznaczna zawartość węglowodanów i kalorii)• Odpowiedni dla wegetarian
Charakterystyka
•Składniki pochodzące z naturalny źródeł białka: soi, pszenicy i grochu
• Zawiera dziewięć niezbędnych aminokwasów• Preparat może być dodawany do potraw i napojów - nie ma wpływu na ich smak• Nie zawiera sztucznych substancji słodzących, barwników, aromatów i konserwantów
Składniki
NUTRILITE All Plant Protein zawiera naturalne izoflawony sojowe, dzięki czemu dostarcza organizmowi zrównoważonej dawki najważniejszych aminokwasów.
Sugerowany sposób użycia
W zależności od potrzeb, dodać jedną miarkę (około 10 g) proszku do mleka lub innego napoju. Spożywać raz lub kilka razy dziennie. Mieszać energicznie przez 1 minutę w szczelnie zamkniętym pojemniku. Preparat można dodawać do zup, sałatek, muesli itd.
Osoby, dla których przeznaczony jest preparat• Osoby, które nie spożywają odpowiedniej ilości mleka, mięsa, sera lub innych pokarmów bogatych w białko• Osoby, dla których ważny jest poziom kalorii i tłuszczu• Dzieci powyżej 3. roku życia, młodzież, osoby starsze, kobiety w ciąży i karmiące piersią - wszyscy, którym potrzebna jest większa dawka białka• Osoby, które nie spożywają regularnie posiłków, spożywają małe porcje lub czują, że powinny spożywać więcej białka