ALOES Z NATURY SOK Z ALOESU 500 ml LABORATORIA ALOEVITAL
Z MIĄŻSZEM
Sok z aloesu otrzymywany jest z liści aloesu najnowszą technologią zachowującą jego naturalny, wyrazisty smak i zapach. Sok z aloesu wspomaga odporność oraz pozytywnie wpływa na przemianę materii i procesy trawienne. Może być składnikiem diet oczyszczających.
Zastosowanie: sok z aloesu polecany jest ze względu na korzystny wpływ na układ odpornościowy. Polecany jest osobom chcącym utrzymać dobrą kondycję organizmu, narażonym na stres a także osobom w podeszłym wieku.
Zalecane spożycie: należy przyjmować 50 ml soku z aloesu dziennie, jednorazowo lub podzielone na 2 lub 3 porcje. Pić najlepiej na 1 godzinę przed posiłkiem. Sok z aloesu można pić nierozcieńczony lub z dodatkiem soku owocowego. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywniania i prowadzenia zdrowego stylu życia.
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.
Skład: sok z aloesu 99,8%, benzoesan sodu (substancja konserwująca), kwas cytrynowy (regulator kwasowości), sorbinian potasu (substancja konserwująca).
Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, po otwarciu w lodówce. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Skład
99,7 % - sok aloesowy; regulator kwasowości:
kwas cytrynowy; substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu.
Maksymalna porcja dzienna 50 ml zawiera 49,80ml czystego soku z aloesu.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie należy stosować u osób uczulonych na którykolwiek składnik produktu.
Preparat nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i matek karmiących.
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż jeden miesiąc.
OPIS:
Żel do mycia twarzy przeznaczony jest do codziennego oczyszczania skóry trądzikowej i łojotokowej. Dzięki delikatnej bazie myjącej, dokładnie usuwa nadmiar sebum i inne zanieczyszczenia z powierzchni skóry, nie powodując jej wysuszenia. Glukonian cynku i ekstrakt z lukrecji działają antybakteryjnie, zapobiegając powstawaniu zaskórników i wykwitów skórnych. Witamina B3 normalizuje wydzielanie sebum, a ekstrakt z oczaru wirginijskiego koi oraz poprawia kondycję skóry.
- Wspomaga prawidłowe trawienie oraz przyczynia się do prawidłowej pracy jelit.
- Sok z aloesu posiada odczyn pH około 5, dzięki czemu normalizuje pH żołądka na prawidłowym poziomie (5 – 5,5).
- Wspomaga wchłanianie witamin i związków mineralnych (minerałów).
- Regularnie stosowany wpływa korzystnie na utrzymanie naturalnej odporności organizmu. Szczególną rolę odgrywa w tym przypadku związek acemannan (Aloverosa).
- Sok z aloesu stosowany zewnętrznie nawilża i utrzymuje wilgotność w skórze na właściwym poziomie.
- Oczyszcza skórę, łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia, przyspiesza odbudowę naskórka.
- Ochrania skórę przed niekorzystnym działaniem promieni UV.
- Łagodzi skutki ukąszeń owadów i nadmiernego opalania.
- pomaga zwiększyć odporność
- wsparcie trawienia
- lepsze wchłaniane składników odżywczych
- stymuluje metabolizm
- wspiera aktywność fizjologiczną, tkanek, skóry włosów i paznokci
Pierwsze znalezione przepisy na mikstury z aloesem pochodzą sprzed prawie 4 tysięcy lat („papirus Ebersa”, sumeryjskie tabliczki). Aloes znany był również w starożytnej Grecji i Rzymie (pisali o jego różnorodnych właściwościach zarówno Diosku- rydes, jak i Pliniusz Starszy), stosowali go również Indianie obu Ameryk.
Naukowcy oznaczyli ok. 270 substancji aktywnych występujących w aloesie!!! Ich wykaz przypomina listę wszystkich znanych składników odżywczych - w aloesie jest prawie wszystko!
Aloes zawiera między innymi:
Acemannan (Aloverosa)
Aminokwasy
Antrachinony (aloina)
Biostymulatory
Enzymy
Hormony
Kwas foliowy, Kwas salicylowy
Ligniny
Minerały – m.in.: wapń, żelazo, magnez (mleczan magnezu), mangan, potas, fosfor, sód, cynk
Monosacharydy
Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe
Polisacharydy, Polipeptydy
Saponiny
Sterole
Witaminy: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E