Aloes jest rośliną znaną od stuleci na całym świecie. Używano go już w Starożytnym Egipcie, wspomina się o nim w Biblii, od wieków stosowany jest w Afryce, kupcy arabscy już w starożytności rozpropagowali aloes w całym świecie starożytnym, na Sumatrze, w Chinach, Indiach, Tybecie, Malezji, Grecji i Rzymie, znali go też Amerykanie przed przybyciem Kolumba. Przez wieki stał się powszechnie stosowaną rośliną leczniczą, obrzędową i magiczną. Aby podkreślić jego wspaniałe właściwości pod różnymi szerokościami geograficznymi otrzymywał nazwy:Lilia Pustyni, Roślina Życia, Ziele Nieśmiertelności, Roślina Lecznicza...
Spośród niezliczonych zalet aloesu wymienić należy przede wszystkim: działanie przeciwzapalne oraz antybakteryjne. Aloes wpływa na poprawę krążenia, zapobiega zawałom, przynosi ulgę w problemach żołądkowych, działa jako przeciwutleniacz, poprawia trawienie, oczyszcza organizm, a także wspomaga pracę nerek i wątroby. Badania naukowe (wg ASC - Aloe Science Council) wykazują także, że aloes zapobiega wypadaniu włosów, zaparciom i nieprzyjemnemu zapachowi z ust, skutecznie łagodzi objawy zmęczenia, pomaga pozbyć się zbędnych kilogramów, wzmacnia stawy, jest także polecany przy chorobach nowotworowych. Ekstrakt z aloesu zawiera bogactwo wapnia, witamin C i E. Dzięki temu naturalny aloes jest źródłem antyoksydantów, które poprawiają działanie systemu immunologicznego, stymulują odnowę komórkową skóry i chronią układ krążenia.
Wszystkie te dobroczynne właściwości aloesu sprawiają, że warto włączyć go do codziennej diety.
Skład: sok z aloesu, kwas cytrynowy (regulator kwasowości). Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 tygodni, przechowywać w lodówce.
NATURALNY
BEZ KONSERWANTÓW
BEC CHEMII
BEZ CUKRU