Aloe Ferox sok z całych liści
1000 ml
HANOJU
W odróżnieniu od Aloe vera, Aloe ferox jest rośliną rosnącą dziko, głównie w Republice Południowej Afryki. Rośnie dużo wolniej a jego sok jest dużo bardziej stężony. Zawiera dwukrotnie więcej polisacharydów o wysokiej masie cząsteczkowej, prawie dwa razy więcej aminokwasów oraz znacznie więcej żelaza i wapna. Jego smak jest przyjemniejszy niż soku z Aloe vera.
Sok z Aloe ferox pozyskiwany jest z dolnych liści o najwyższym stężeniu substancji czynnych. Po przecięciu liścia usuwa się żółtą, gorzką ciecz zwaną aloiną. Po odsączeniu aloiny cały liść, łącznie ze skórą, w której występuje szczególnie duża koncentracja dobroczynnych skłdników wykorzystywany jest do wyrobu soku. Liście z danej rośliny pozyskiwane są raz na 4 lata w celu zachowania stabilnej populacji.
Działanie aloesu:
- przeciwbólowe;
- przeciwzapalne;
- przeciwbakteryjne (również w łągodzeniu infekcji bakteryjnych przewodu pokarmowego);
- wspiera regenerację skówry (bywa stosowany w leczeniu trądziku);
- działa jako dość silny środek przeczyszczający
Zalecana dzienna dawka:
30 ml soku 2 razy dziennie
Składniki:
Świeży sok z Aloe ferox (kapaloe) - 99,0%
Sorbinian potasu - 0,5%
Kwas cytrynowy - 0,5%
Opakowanie zawiera:
1000 ml soku z aloesu Aloe ferox
Sugerowane stosowanie:
Sok z Aloe ferox powinno się pić regularnie. 30 ml soku zmieszać z niewielką ilością wody lub soku owocowego (w celu zneutralizowania typowego gorzkiego smaku). Najlepiej spożyć rano i wieczorem, pół godziny przed posiłkiem. WAŻNE: przed spożyciem wstrząsnąć butelką w celu równomiernego rozłożenia cennych, bioaktywnych składników. Sok nie zawiera dodatku cukru, sztucznych barwników i aromatów. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 4 tygodnie!
Substancje odżywcze w 100ml:
Wartość kaloryczna: 4,8 kcal (20kJ)
Węglowodany: 1,0g
Białko: < 0,1g / 100ml
Żelazo: 1,77mg
Wapń: 4,60mg
Magnez: 20mg
Tłuszcze: < 0,3g
;