|
Witam.Przedmiotem aukcji jest 20 g /1 opakowanie/ alginianu sodu Pakowany w woreczkach strunowych. Używany jest także w kuchni molekularnej POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO ZASTOSOWANIAW KUCHNI MOLEKULARNEJ ZNAJDZIESZ NA MOICH POZOSTAŁYCH AUKCJACH W/W opakowanie wystarcza na około 10 próbw zależności od przeznaczenia /max 2gr.na jedną próbę/ ALGINIAN SODU / E401/- dodatek żywnościowy, jest to sól sodowakwasu alginowego.Otrzymuje się ją z wodorostów wyrzucanych na brzeg Atlantyku. Sól ta jest bezbarwna i bez smaku. Dobrze wiąże wodę.1 g wiąże około 25-30 g wody. Używana jako zagęstnik, substancja żelującalub stabilizator do np. mas marcepanowych, nadzień owocowych, sosówsałatkowych, majonezów nisko tłuszczowych, mrożonych przetworów rybnych,warzyw puszkowanych,koncentratów sosów,dżemów,galaretek i marmolad,lodów,deserów,serków termizowanych.Alginian sodu dodawany jest jakosubstancja klarująca do soków,moszczy,piwa,wina czy miodów pitnych. Uwaga!Alginian nie tworzy kuleczek z płynami o PH poniżej 4 Jeśli masz pytania napisz do mnie.Mogę zrobić dodatkowe zdjęcia, napisz jeśli będą potrzebne.Licytuj z głową nie odwołuję ofert. 000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]0000 |
|
|