KONTAKT |
|
ECOPRADERA s.c.
Turowo 68
|
|
78-400 Szczecinek |
tel.[zasłonięte]094 379 89
tel. kom. 509 [zasłonięte] 455
|
e-mail: [zasłonięte]@op.pl
www.ecopradera.pl
|
WARUNKI WYSYŁKI |
|
|
|
|
Przedpłata na konto wraz z kosztami wysyłki (uzależniona od wagi paczki - szczegóły poniżej) lub za pobraniem przy odbiorze przesyłki. W przypadku innego adresu dostawy niż w allegro prosimy o kontakt e-mail lub tel.
|
|
NR KONTA |
|
74 1020 [zasłonięte] 2[zasłonięte]7910002 [zasłonięte] 011090
|
|
|
KOSZT PRZESYŁKI |
|
koszt przesyłki 1-2 sztuki 6 zł
3-4 sztuki 8 zł
(przy wpłacie na konto)
przy wadze paczki do 5kg i wpłacie na konto - 14,50 zł
|
|
za pobraniem - 22,00 zł
przy wadze powyżej 5kg i wpłacie na konto 20,50 zł
za pobraniem 28,00zł
kurier
przy wpłacie na konto 20,50zł
za pobraniem 26,50zł
|
przy zakupach powyżej 250 zł - przesyłka gratis
Chcecie Państwo zrobić zakupy kompleksowe- przejrzyjcie nasze inne aukcje, pozostałych produktów ekologicznych. Proszę wejść w zakładkę
Pokaż inne przedmioty sprzedającego
Kategorie produktów ekologicznych:
- oliwa z oliwek Extra Virgin
- soki owocowe - egzotyczne
- algi atlantyckie i produkty pochodne
- oliwki różnego rodzaju
- przekąski
- ciastka bezglutenowe i razowe
Od lewej: Właściciel firmy ALGAMAR Clemente Fernandez Saa, wspólnicy ECOPRADERA s.c. Krzysztof i Maciej Noga
ALGAMAR jest wiodącą firmą hiszpańska specjalizującą się w zbiorach i suszeniu alg (morskie warzywa - wodorosty), przeznaczonych do konsumpcji dla ludzi. Firma została założona w roku 1996 przez braci Fernandez Saa, Clemente i Fermin z zamiarem promowania i rozpowszechniania informacji o wspaniałych właściwościach odżywczych atlantyckich alg regionu Galicja. Jako zbieracze dzikich alg jadalnych, ALGAMAR posiada "Plan eksploatacji wód" zatwierdzany co rocznie przez publiczną Instytucje Łowiecką i publikowany w Oficjalnym Biuletynie Regionu Galicja (DOGA). Plan ten gwarantuje, że zasoby zabrane morzu są odnawialne i zachowują równowagę ekosystemu.
Większość alg firmy jest zbierana przy południowym wybrzeżu terenu Galicja, wokół wysp atlantyckich. Region zbioru mieści się pomiędzy 42 a 44 równoleżnikiem, co ciekawe - jest na tej samej szerokości geograficznej co wybrzeża Japonii.
|
|
|
|
|
O firmie Jesteśmy bezpośrednim importerem i dystrybutorem żywności ekologicznej z Hiszpanii. Specjalizujemy się w wyszukiwaniu produktów na półwyspie Iberyjskim, które w naturalny sposób nie występują w Polsce. Sprowadzamy najlepsze gatunkowo produkty, starannie wyselekcjonowane pod względem autentyczności pochodzenia - bezpośrednio od rodzimych producentów, zwracamy uwagę na obecność certyfikatów regionalnych oraz Unijnych. Współpraca z producentem wyrobów organicznych podejmowana jest z naszej strony po monitoringu rynku hiszpańskiego, sprawdzeniu jakości wyrobów i porównaniu ich do innych występujących na rynku. Następnie odwiedzamy region uprawy a po zapoznaniu się osobiście z właścicielami w ich miejscu wytwarzania podpisujemy umowy reprezentacji na rynek Polski. Staramy się uzupełnić portfel takich produktów ekologicznych, które naturalnie nie występują w naszym kraju. Obecnie naszymi partnerami hiszpańskimi są:
OLIVAR DE LA LUNA - producent wyśmienitej ekologicznej oliwy z oliwek, VICHY CATALAN - ekologiczne 100% soki Lambda oraz woda mineralno-lecznicza Vichy Catalan, ALGAMAR - algi atlantyckie oraz inne wyroby z dodatkiem alg, ANAVIEJA - ekologiczne czipsy, popcorn i migdały smażone na ekologicznej oliwie z oliwek, CAMPOMAR - różnorodne ekologiczne oliwki, SINGLU (La Campesina) - producent ciastek bezglutenowych, bez drożdży, bez jajek, bez cukru.
NOWOSC NA POLSKIM RYNKU
ALGI ATLANTYCKIE
Algi morskie są podstawowym składnikiem nowoczesnej diety ze względu na swoje wysokie wartości odżywcze; są one naturalnym źródłem minerałów i elementów śladowych, jak również niezbędnych aminokwasów, witamin i błonnika. Pełnią one kluczową rolę w przyswajaniu tłuszczów i w procesach przemiany materii.
Algamar pozyskuje je z najczystszych wód wybrzeża Atlantyku i poddaje suszeniu w niskiej temperaturze.
WAKAME (Undaria pinnatifida)
Alga oryginalnie pochodząca z Oceanu Spokojnego. Wybrzeże Galicji w Hiszpanii to jedyne miejsce w Europie gdzie odmiana ta występuje w stanie dzikim. Jest drugą najbardziej spożywaną algą na świecie. Przez swoją delikatność i lekki smak jest specjalnie zalecana dla osób zaczynających swą przygodę z algami.
Co trzeba wiedzieć:
- posiada 11 razy więcej wapnia (calcio) niż mleko - wysoka zawartość wapnia- fosforu działa bardzo pozytywnie na kości, paznokcie, włosy - specjalnie zalecana dla dzieci, młodzieży, kobiet w ciąży oraz dla osób które nie spożywają nabiału ze względu na nietolerancje laktozy - wysoka wartość odżywcza 22,7g na 100g suchych alg to proteiny - duża zawartość jodu działa bardzo pozytywnie na układ pokarmowy usprawniając metabolizm - w przypadkach otyłości, dużych ilości tłuszczu oraz cholesterolu, obecność jodu nie dopuszcza do gromadzenia się tłuszczy i pomaga rozpuścić już istniejące - podczas badań na Wakame odkryto substancje zdolne do oczyszczenia organizmu z metali ciężkich, radioaktywnych, rakotwórczych a nawet nikotyny
ALGI WAKAME (Undaria pinnatifida) 100g
Dziko rosnące atlantyckie algi o delikatnym smaku z głębokich wód. Bogate w łatwo przyswajalne proteiny, sole mineralne (szczególnie wapń), magnez, fosfor i błonnik. Jeśli na suszonych algach pojawiają się białe plamki, są to sole właściwe dla alg, służące za naturalny środek konserwujący.
Wartości odżywcze w 100g: Proteiny: 22,7%, Tłuszcze: 1,5%, Węglowodany: 46,8%, Błonnik: 35,3%, Potas: 6810 mg, Wapń: 1380 mg (172% RDA), Magnez: 680 mg (226% RDA), Fosfor: 235 mg (29% RDA), Żelazo: 20 mg (143% RDA), Jod 22,6mg, Witamina B12: 0,36 mg (30% RDA)
Data ważności : 04.2014r.
ZASTOSOWANIE: Surowe: do sałatek (pokroić i namoczyć 30 min). Gotowane: ok. 20 min w zupie, z warzywami, ziemniakami, ryżem, owsianką, kaszą jaglaną, polentą, grysikiem Pieczone: razem z cebulą do makaronów, pasztetów, pizzy. Duszone: razem z warzywami
100g Alg = 10 porcji. Przechowywać szczelnie zamknięte.
PRZEPISY: PRZEPISY
Zdrowotna rola alg atlantyckich dla naszego organizmu:
- Rozkładają nadmiar tłuszczu
- Są największym źródłem soli mineralnych (wapnia i żelaza, fosforu, magnezu) oraz mikroelementów (praktycznie wszystkich, szczególnie jodu, krzemu, magnezu, miedzi, selenu, itd.)
- Wysoka zawartość błonnika daje poczucie sytości i efekt lekko przeczyszczający, wspomagając w ten sposób przejście pokarmu przez jelita
- Ich aminokwasy uzupełniają białka innych pokarmów: zawierają wszystkie istotne aminokwasy oraz dziewięć mniej istotnych
- Aktywują układ odpornościowy, oczyszczają ciało z toksyn oraz wzmacniają kości, włosy i paznokcie
Czystość i jakość naszych wodorostów jest gwarantowana przez badania naukowe przeprowadzone przez Universidad Complutense de Madrid, Consejo Superior de Investigaciones Cientificas, Uniwersytety Santiago i La Coruna oraz Autonomiczny Rząd Regionu Galicja w Hiszpanii. Algamar otrzymał nagrodę za bioodmienność przyznaną przez Ministerstwo Środowiska Rolnictwa i Gospodarki Morskiej.
W algach można znaleźć w wystarczających ilościach wszystkie elementy potrzebne ciału ludzkiemu. Jako jedne z najstarszych organizmów żywych na tej planecie, są też jedynymi z niewielu dzikich warzyw - prawdziwie luksusowych w dzisiejszych czasach. Naturalne źródło, które samodzielnie odnawia się w morzu, przez co jest stabilną i niezanikającą żywnością.
Aktualna oferta alg atlantyckich:
- KOMBU REAL 100g - 34,00 zł
- ESPAGUETI DE MAR 100g - 22,00 zł
- KOMBU 100g - 26,00 zł
- NORI 100g - 36,00 zł
- DULSE 100g - 36,00 zł
- ALGI INSTATNT (PRZYPRAWA DO POTRAW)75g - 26,00 zł
- ZELATYNA AGAR 50g - 21,00 zł
PRODUKT DLA SMAKOSZY
ZAPRASZAMY NA NASZE INNE AUKCJE
|