Jakiś czas temu trafiłam na niesamowitą rzecz, nie zawahałam z zakupem zważywszy na wiele pozytywnych opinii moich znajomych, które kiedyś w życiu miały już z tym do czynienia.
Mowa tu o kryształach japońskich, może bardziej rozpoznawanych jako algi morskie. Nie jest to kosmetyk, preparat łatwiej zaklasyfikować jako środek wspomagający działanie kosmetyków. Algi morskie to wodne rośliny jednokomórkowe, filtrujące wodę w której się znajdują iIrydologia i tajemnice ludzkich oczów wzbogacające ją w cenne mikroelementy.
Tym samym woda ta nabiera dobroczynnego wpływu na nasz organizm, leczy i zapobiega. Ale dość demagogii, przejdźmy do faktów. Algi należy hodować w szklanym naczyniu.
1. Przygotowanie: - 3 łyżeczki od herbaty kryształków; - 4-5 łyżeczek cukru; - 6-8 sztuk rodzynek;
2. Produkty włożyć do szklanego naczynia (np. 1 litrowego słoja ) i zalać l litrem zimnej wody - przegotowanej lub mineralnej nie gazowanej. Zamknąć naczynie.
Jeśli nakrętka na słoik jest metalowa, to pod nakrętkę podłożyć folię, aby nie było styczności z metalowym wieczkiem. Odstawić na 24 godziny.
3. Codziennie zlewać wodę przez plastikowe sitko, algi dokładnie przepłukać (najlepiej pod bieżącą wodą), zalać ponownie 1 litrem wody, dodać 4-5 łyżeczki cukru (lub mniej 2-3).
4. Rodzynki należy wymieniać raz na tydzień.
5. Codziennie pić zlaną wodę. W przypadku nie zużycia nie należy wylewać wody, lecz stosować ją do mycia rąk, przemycia twarzy, moczenia nóg.
CENA DOTYCZY 2 DUZYCH LYZEK ALG CO SWOBODNIE WYSTARCZA NA 1 LITR WODY