Witam serdecznie,
Przedmiotem mojej aukcji są ALGI MORSKIE (50ml - 2 łyżki wraz z dodatkiem wody, cukru i rodzynek, tak aby zapobiec ich obumarciu podczas transportu). Drogą elektroniczną wysyłam konspekt ze szczegółowym opisem hodowli, spożywania i kuracji.
Algi Morskie i Grzybek Tybetański sposobem na zdrowie!
Kto z nas nie chciałby żyć lepiej i uniknąć wielu chorób? Każdy! Życie człowieka nie jest łatwe, obowiązki i sprawy, które pochłaniają naszą uwagę i cenny czas często wywołują w nas stres. Człowiek zabiega o dobry wygląd i zdrowie za bardzo duże pieniądze, nie wiedząc, że istnieje alternatywa na wiele zabiegów, maseczek i wyrafinowanych kosmetyków. Od wieków sprawdzonym sposobem na zachowanie zdrowia i urody (ELIKSIREM MŁODOŚCI) są algi morskie i grzybek tybetański.
ALGI MORSKIE
TROCHĘ INFORMACJI O ALGACH
Od niepamiętnych czasów mieszkańcy Kaukazu znają działanie alg morskich. Już jako dzieci piją wodę z algami i przeciętnie żyją nawet do 110 lat. . Jest to jedno z niewielu miejsc gdzie ludzie bez żadnych chorób, przy pełnym zdrowiu dożywają takiego wieku. Naukowcy, którzy wiele lat poświęcili badaniom tych alg, stwierdzili, że w tym rejonie takie choroby jak gruźlica, rak i schorzenia żołądka, nie występują. Okazuje się, że już przed 2 wojną światową, naukowo zostało potwierdzone lecznicze działanie alg w niemieckim instytucie zdrowia. Tym specyfikiem leczono katar, schorzenia układu oddechowego, żołądka, chroniczne zapalenie jelit, zapalenie wątroby, kamienie żółciowe i choroby pęcherza. Amerykańscy naukowcy stwierdzili, że algi powodują aktywność systemu immunologicznego organizmu, który niszczy komórki nowotworowe. Algi znakomicie nadają się do usuwania zmarszczek lub jako odżywka dla włosów, skóry głowy i paznokci.
Algi to rośliny, proste jednokomórkowce występujące we wszystkich strefach geograficznych, w środowisku wodnym oraz wilgotnych miejscach. Dzielą się na dwa rodzaje: algi morskie i słodkowodne. Algi morskie bogate są w białko i jod, algi słodkowodne o niskiej zawartości jodu zawierają natomiast duże pokłady cennego białka. Jedna łyżeczka alg (3g) zawiera 4 tyś jednostek żywieniowych, czyli tyle ile mieści się w 3- 4 kg owoców oraz warzyw. Roślinom tym przypisywane są właściwości odmładzające, wyszczuplające i upiększające. Usuwają toksyny, wiążą toksyczne substancje, wnikają w komórki tłuszczowe i stymulują przemianę materii.
WŁAŚCIWOŚCI ALG
Algi morskie to półprzezroczyste kryształy o wszechstronnym zastosowaniu zarówno w pielęgnacji zdrowia jak i urody.
Mikroalgi pomagają nam m.in.: • zahamować stany zapalne, • obniżyć gorączkę, • łagodzić bóle, • osłabiać stany lękowe, • pomniejszać wrzody, • oczyszczają organizm, • wzmocnić system odpornościowy, • zapobiegać chorobom nerek, • spowalniać starzenie się komórek, • poprawiać lipidy (cholesterol), • przyspieszać tworzenie się czerwonych ciałek krwi, • obniżyć niebezpieczeństwo zwapnienia stawów, • zapobiegać osteoporozie, • działać przeciwko łuszczycy, • zapobiegać grzybicom, • redukować częstotliwość infekcji wirusowych.
Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach dzięki czemu uzdrawiają i przedłużają życie.
DOZOWANIE PRZY NIEKTÓRYCH Z DOLEGLIWOŚCI:
nadpobudliwość nerwowa - l litr dziennie wrzody żołądka - l litr dziennie astma i bronchit - l litr dziennie (przy astmie należy używać dłuższy okres czasu) anemia i białaczka - l litr dziennie (w cięższych przypadkach 2 litry dziennie) wysypki i egzemy - 0,5 litra dziennie (oraz zewnętrznie natrzeć algami i czekać aż wyschnie) zapalenie pęcherza - l litr dziennie schorzenia nerek - l litr dziennie schorzenia woreczka żółciowego - l litr dziennie (po 2-6 tygodniach zaleczone) nadciśnienie - l litr dziennie normalizuje ciśnienie. W przypadku schorzeń rąk i twarzy, myć je rano wodą z alg;
HODOWLA - PRZYGOTOWANIE "WODNEGO KEFIRU"
Algi należy hodować w szklanym naczyniu. - 3 łyżeczki kryształków; - 4-5 łyżeczek cukru (co najmniej 2-3) - 6-8 sztuk rodzynek; - algi włożyć do szklanego naczynia (np. 1 litrowego słoja ) i zalać l litrem chłodnej wody - przegotowanej lub mineralnej niegazowanej - odstawić na 24 godziny - codziennie zlewać wodę przez plastikowe sitko, algi dokładnie przepłukać (najlepiej pod bieżącą wodą), zalać ponownie 1 litrem wody, dodać 4-5 łyżeczek cukru (lub co najmniej 2-3) - rodzynki należy wymieniać raz na tydzień - codziennie pić zlaną wodę. - w przypadku nie zużycia nie należy wylewać wody, lecz stosować ją m.in. do mycia rąk, przemywania twarzy, spłukiwania włosów, moczenia nóg.
UWAGA!!! BRAK CUKRU I RODZYNEK ORAZ UŻYWANIE METALOWYCH PRZEDMIOTÓW SPOWODUJE ZNISZCZENIE ALG. ALGI NIE POWINNY STAĆ W ZALEWIE DŁUŻEJ NIŻ 48H. ALGI WZRASTAJĄ, WIĘC DAJEMY CZĘŚĆ ALG DO INNYCH SŁOJÓW. CHARAKTERYSTYCZNY DROŻDŻOWY ZAPACH ŚWIADCZY O PRAWIDŁOWYM PRZEBIEGU PROCESU FERMENTACJI, NIE O ICH "ZEPSUCIU".
Algi hodowane są w bardzo higienicznych warunkach, co sprawia że rosną wyjątkowo dobrze. Wysyłam je w plastikowych opakowaniach, w kopercie bąbelkowej. Wysyłka po zaksięgowaniu wpłaty na konto w poniedziałki i wtorki, gdyż to "żywy towar" i zbyt długi pobyt na poczcie może im zaszkodzić.
Zapraszam do licytacji oraz na pozostałe moje aukcje.
|