Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ALGI MORSKIE + GRZYBEK TYBETAŃSKI + KOMBUCHA zest.

10-05-2014, 12:02
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 20 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 20 zł     
Użytkownik nusiek95
numer aukcji: 4188375054
Miejscowość BUKOWSKO
Kupiono sztuk: 4    Licytowało: 4    Wyświetleń: 141   
Koniec: 10-05-2014 11:52:03

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 0.25 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wspaniały zestaw dla zdrowia!!! Kryształy Japońskie + Grzybek Tybetański + Kombucha (grzyb herbaciany) a wszystko z własnej hodowli… WYSYŁKA GRATIS!

 

UWAGA!!! ZANIM COŚ KUPISZ W SERWISIE ALLEGRO POCZYTAJ OPINIE I KOMENTARZE INNYCH UŻYTKOWNIKÓW NA TEMAT SPRZEDAWCY!!!

 

Przesyłka zawiera:
*Kryształy Japońskie - porcja na 1l (własna hodowla)
*Grzybek Tybetański - porcja na ok. 300ml (na wiejskim mleku)

Z mlecznego kefiru można robić pyszny twaróg!!! :)

*Kombucha, kombucza – porcja na 1l herbaty (wyhodowany na zielonej herbacie liściastej) – zdjęcie zamieszczone na aukcji nie zawsze odzwierciedla wygląd grzyba. Są to młode max. miesięczne grzybki. Bez problemu wystarczają na 1l cieczy.

 

Przepisy na kosmetyki (mydła, maseczki, domowe peelingi, algi a cellulit), ulotki hodowli wysyłam na pocztę elektroniczną. Przesyłkę wysyłam od poniedziałku do środy aby nie zalegała przez weekend na poczcie co może źle wpłynąć na żywe organizmy. Przybliżony czas realizacji to 24-48h. Odżywka w opakowaniu pozwala przeżyć roślinom kilka dni podróży.

 

UWAGA!!! Rośliny z tej aukcji pochodzą z naturalnych źródeł. Nie są to genetycznie modyfikowane olbrzymy. Wielkość wcale nie świadczy o właściwościach leczniczych.

 

 

Kryształy Japońskie (algi Morskie)

 

Algi można stosować przy schorzeniach:
- schorzenia układu nerwowego,
- wrzody wewnętrzne,
- bronchit,
- sklerozy,
- zawały serca,
- woreczek żółciowy,
- wątroby,
- nerek,
- żółtaczki zakaźnej,
- żołądek i jelita,
- biegunki,
- zaparcia,
- anemia,
- różnego rodzaju wysypki, egzemy i łuszczyce.

Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach dzięki czemu uzdrawiają i przedłużają życie. 

Algi są również dodawane do różnego rodzaju kremów, maseczek, szamponów itp.

 

Kombucha, kombucza – grzyb herbaciany

Napój z kombuchy oprócz wspaniałego smaku (przypominającego sok jabłkowy) posiada następujące właściwości: 


-wzmacnia układ immunologiczny,

-pomaga w zapobieganiu przeziębień,

-mikroflora kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych, (zapobiega starzeniu)

-reguluje przemianę materii,

-reguluje ciśnienie krwi,

-odtruwa organizm,

-wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej,

-przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu,
-cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone, dzięki czemu są lepiej spożytkowane przez organizm (tłuszcze się spalają, a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej),

-zmniejsza objawy menopauzy,

-dodaje siły i poprawia koncentrację,

-wzmacnia organy: serce, siłę widzenia ,stawy, skórę oraz włosy,

-łagodzi objawy reumatyzmu,

-zmniejsza ryzyko nowotworów,

-efektywnie pobudza ślinę i soki trawienne w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit,

-wpływa kojąco na układ nerwowy,

-skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami,

-pomaga w leczeniu łuszczycy

-zmniejsza poziom cholesterolu,

-łagodzi objawy migreny.
 

 

 

Grzybek tybetański

WYHODOWANY NA WIEJSKIM MLEKU

Właściwości lecznicze mlecznego napoju 

(informacje zaczerpnięte m.in. z "Poradnika Uzdrawiacza" - IV 2002)




1
. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.



2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów. 



3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.



4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.



5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.



6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek  nowotworowych.  



7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.



8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.




9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.



10. Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym.  



11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.



12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.



13. Łagodzi skutki stresu.



14. Zwiększa libido.



15. Działa hamująco na proces starzenia się komorek somatycznych w organizmie.  



16. Stosowany jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.



17. Pomaga walczyć z bezsennością.



18. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.

 

HODOWLA:

Algi Morskie:
Algi należy hodować w szklanym naczyniu.

1. Przygotowanie:
- porcja kryształków;
- 4-5 łyżeczek cukru;
- 6-8 sztuk rodzynek;
2. Produkty włożyć do szklanego naczynia (np. 1 litrowego słoja ) i zalać l litrem zimnej wody - przegotowanej lub mineralnej nie gazowanej. Zamknąć naczynie. Jeśli nakrętka na słoik jest metalowa, to pod nakrętkę podłożyć folię, aby nie było styczności z metalowym wieczkiem. Odstawić na 24 godziny.
3. Codziennie zlewać wodę przez plastikowe sitko, algi dokładnie przepłukać (najlepiej pod bieżącą wodą), zalać ponownie 1 litrem wody, dodać 4-5 łyżeczki cukru (lub mniej 2-3).
4. Rodzynki należy wymieniać raz na tydzień.
5. Codziennie pić zlaną wodę. W przypadku nie zużycia nie należy wylewać wody, lecz stosować ją do mycia rąk, przemycia twarzy, moczenia nóg.
6. UWAGA!!! BRAK CUKRU I RODZYNEK ORAZ UŻWANIE METALOWYCH PRZEDMIOTÓW SPOWODUJE ZNISZCZENIE ALG.

Grzybek Tybetański:
1. Zalać w słoiku grzybka szklanką mleka.
2. Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko.
(napój nadaje się natychmiast do picia).
3. Grzybka na sitku przepłukać zimną bieżącą wodą.
(aż nie będzie pokryty mlekiem, a woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta).
4. Ponownie umieścić grzybka w słoiku i zalać na 24 godziny mlekiem.
(nie wolno zakręcać słoika, należy go zabezpieczyć gazą).

 

Kombucha:
- grzyb kombucha oraz naczynie do fermentacji,
- 1 łyżeczka/torebka herbaty, (najlepiej liściasta zielona)
- 800 ml wody,
- 100-125 g cukru,
- gaza i gumka (do nakrycia słoja
).

1.      Zagotuj wodę i zaparz herbatę - Dodaj cukier, wymieszaj i zostaw do wystygnięcia. Przelej herbatę do naczynia, w którym będzie przebiegać fermentacja.
2. Włóż grzyba do herbaty gładką stroną do góry. Pozostaw całość na 8-12 dni. Napój jest dojrzały, gdy po poruszeniu słoja nie musuje tzn. nie podnoszą się pęcherzyki
.
3.Przefiltruj dojrzały napój przy pomocy filtra do kawy i przechowuj w lodowce w nieszczelnie zamkniętej butelce. Umyj grzyba letnią wodą aby usunąć wszystkie skazy, oddziel nowego grzyba od starego i rozpocznij nowy cykl produkcji.

 


KAŻDY PRODUKT Z TEJ AUKCJI ZAŻYWAMY NA WŁASNA ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!!