Zachęcam do zakupu zestawu:
algi morskie 1 łyżka stołowa
grzybek tybetański 1 łyżka na ok 250 ml mleka
Kombucha bez startera
gratis
Porady dotyczące hodowli i przepisy z wykorzystaniem na maseczki, peelingi itp., oraz przepisy kulinarne wysyłam mailem.
Wysyłka od poniedziałku do środy, do godziny 14.00
Grzybek tybetański jest fermentowanym napojem kefirowym. Grzybek znany jest na świecie od setek lat, a o jego właściwościach leczniczych jako pierwsi przekonali się tybetańscy mnisi. Podobno to dzięki piciu kefiru z grzybka cieszyli się wybitnym zdrowiem i zachowali długowieczność
Kefir jest jednym z najstarszych mlecznych napojów fermentowanych. Ma on wiele cennych właściwości, a może nawet najwięcej pośród fermentowanych produktów mleczarskich.
Napój z grzybka (kefir) jest bogaty w białko, witaminy, minerały, aminokwasy i enzymy.
W wyglądzie przypomina bardziej kalafior lub posklejany ryż niż grzybka, ze względu na biały kolor i budowę nazywany jest także śnieżnym lotosem. Przyrządzony z niego napój w smaku przypomina kefir lub maślankę. Jednak nie ze względu na walory smakowe stał się tak niezwykle popularny.
Ten tajemniczy grzybek posiada właściwości antybakteryjne, antygrzybiczne, antynowotworowe i przeciwzapalne a dodatkowo poprawia odporność i gwarantuje długowieczność.
Dla urozmaicenia smaku możemy dodać sezonowe owoce np. truskawki, maliny, jagody, jeżyny itp.
Ze względu na to, że grzybek to żywy organizm długi pobyt na poczcie nie jest dla niego korzystny, dlatego wysyłka wykonywana jest od poniedziałku do środy piorytetem.
Grzybek znajduje się w woreczku strunowym a wysyłka w kopercie bąbelkowej
Tak przygotowanego grzybka należy pozostawić w słoiku na 24 godziny w temperaturze pokojowej.
Po tym czasie przemieszać go i przecedzić przez plastikowe sitko.
Nie wolno używać metalowych przedmiotów, gdyż powodują one, ze grzybek traci właściwości lecznicze i ginie. Powstały w ten sposób smaczny kefirek należy wypić tuż przed snem, a grzybka dobrze wypłukać na sitku pod bieżącą zimną wodą po czym ponownie zalać w słoiku świeżym mlekiem na kolejne 24 godziny.
Kurację należy stosować przez 20 dni. Później zrobić 10 dni przerwy.
OFEROWANY PRZEZE MNIE GRZYBEK JEST W 100% ŻYWY I ZDROWY!
BARDZO SZYBKO SIĘ ROZRASTA
Właściwości lecznicze napoju z grzybka tybetańskiego:
1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.
2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów.
3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.
4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.
5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.
6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych.
7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.
8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.
10. Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym.
11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.
12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.
13. Łagodzi skutki stresu.
14. Zwiększa libido.
15. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie.
16. Stosowany jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.
17. Pomaga walczyć z bezsennością.
18. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.
19. Pomaga w chorobach kobiecych, gdyż zawiera pałeczki kwasu mlekowego.
20. Pozytywnie wpływa na mięśnie, stawy i kości.
Grzybek tybetański - przeciwwskazania
nietolerancja produktów mlecznych (nietolerancja laktozy)
nadużywanie alkoholu
stosowanie leków (zwłaszcza antybiotyków) osoby cierpiące na cukrzycę, stosujące preparaty insuliny (ryzyko hipoglikemii)
ciąża - nie ma przeciwwskazań, ALE stosowanie kefiru lepiej skonsultować z lekarzem!
ALGI MORSKIE Są bogatym źródłem białka, zawierają wiele mikro i makro elementów, związków
chemicznych, pierwiastków, minerałów oraz witamin.
Usuwają toksyny z organizmu, wnikają w komórki tłuszczowe i stymulują przemianę materii.
Poprawiają gładkość i elastyczność naszej skóry.
Japońskie kryształy z powodzeniem można stosować w kuchni,np do sałatek i jako dodatek do przyrzadzania wielu dań.
Okłady z alg są używane w terapii trądziku młodzieńczego .
Łagodzą stany zapalne, poprawiają koloryt i wygładzają powierzchnię naskórka.
Ograniczają też nadmierną aktywność gruczołów łojowych.
Maski z alg zalecane są dla suchej, wrażliwej skóry zpopękanymi naczynkami krwionośnymi.
Algi stosowane jako okłady na ciało aktywizują procesy materii w skórze i redukują nadmiar
TŁUSZCZU.
SĄ JEDNYM Z PODSTAWOWYCH SKŁADNIKÓW ZABIEGÓW
ODCHUDZAJĄCYCH, ELIMINUJĄCYCH CELLULIT. ROZSTĘPY,
POJĘDRNIAJĄCYCH NP. PIERSI.
Porady dotyczące hodowli alg i przepisy z wykorzystaniem kryształków na maseczki, peelingi itp., oraz przepisy kulinarne wysyłam mailem.
Algi należy hodować w szklanym naczyniu.
UWAGA!!! BRAK CUKRU I RODZYNEK ORAZ UŻYWANIE METALOWYCH PRZEDMIOTÓW SPOWODUJE ZNISZCZENIE ALG.
W Niemczech potwierdzał lecznicze działanie algi dr Drasek już przed 2 wojną światową. Algami uzdrawiał katary i
schorzenia układu oddechowego, żołądka, chroniczne zapalenie jelit, zapalenie wątroby i kamienie żółciowe, choroby
pęcherza i wspierał rekonwalescentów po ciężkich chorobach. Japońscy naukowcy stwierdzili, że algi powodują
aktywność systemu immunologicznego organizmu w szczególności komórek tzw. "walczących" z T - lymphozytem, które
mają niszczenie komórek nowotworowych. Algi znakomicie nadają się do usuwania zmarszczek lub jako odżywka dla
włosów i skóry głowy. Bardzo dobre i widoczne efekty przynoszą stosowani nacieranie głowy algami np. w stanach
łupieżowych, łuszczycowych.
OFEROWANE PRZEZE MNIE ALGI SĄ W 100% ŻYWE I ZDROWE!
BARDZO SZYBKO SIĘ MNOŻĄ
GRZYB HERBACIANY KOMBUCHA
Napój z Kombuchy oprócz wspaniałego smaku (przypominającego sok jabłkowy) posiada następujące właściwości:
-wzmacnia układ immunologiczny,
-pomaga w zwalczaniu łuszczycy,
-pomaga w zapobieganiu przeziębień,
-mikroflora Kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,
-reguluje przemianę materii,
-reguluje ciśnienie krwi,
-odtruwa organizm,
-wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej,
-przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu,
-cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone, dzięki czemu są lepiej spożytkowane przez organizm
(tłuszcze się spalają, a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej),
-zmniejsza objawy menopauzy,
-dodaje siły i poprawia koncentrację,
-wzmacnia organy, serce, siłę widzenia ,stawy, skórę oraz włosy,
-łagodzi objawy reumatyzmu,
-zmniejsza ryzyko nowotworów,
-efektywnie pobudzanie śliny i soków trawiennych w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit,
-wpływa kojąco na układ nerwowy,
-skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami,
-pomaga w leczeniu astmy,
-zmniejsza poziom cholesterolu,
-łagodzi objawy migreny.
Do Kombuchy NIE dołączam startera !!!lecz możesz zakupić na innej mojej aukcji, zachecam
Gotowy napój z Kombuchy przypomina w smaku sok jabłkowy.
Jest lekko musujący co sprawia, że po wypiciu czujemy się
orzeźwieni…
Napój pijemy schłodzony.
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
Strona "o mnie"Wszystkie aukcje
Panelealle