PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST
ALGI MORSKIE -JAPOŃSKIE KRYSZTAŁY 2 łyżki
+
GRZYBEK TYBETAŃSKI 1 łyżka
Kupno 3 kpl wysyłka GRATIS !!!
WYSYŁKA PON-ŚRODA POLECONY PRIORYTETOWY ZA POTWIERDZENIEM NADANIA
DO PRZESYŁKI OTRZYMUJĄ PAŃSTWO WSZYSTKIE INFORMACJE POTRZEBNE DO HODOWLI I ZASTOSOWANIE
DUŻO PRZEPISÓW NA MASECZKI ,PEELINGI ITP W FORMIE ULOTKI
Japońskie kryształy - mikroorganizmy zdolne do fermentacji, będące koloniami bakterii (Lactobacillus, Streptococcus, a także Pediococcus i Leuconostoc) i drożdży (Saccharomyces, Candida, Kloeckera i prawdopodobnie jeszcze, co najmniej dwa gatunki).
Mają formę dość kruchych "kryształków" o sporej przejrzystości, łatwo barwiących się w sokach bogatych w intensywne barwniki (np. sok z ciemnych winogron). Masa "kryształków", czyli kolonia bakteryjno-drożdżowa, jest zbudowana głównie z dekstranu - polisacharydu powstałego z cząsteczek glukozy.
Jako produkt uboczny metabolizmu tych symbiotycznie żyjących bakterii i drożdży powstaje z posłodzonej wody, soków owocowych i suszonych owoców orzeźwiający napój - kefir wodny. Zawiera m.in. dwutlenek węgla, alkohol etylowy i kwas mlekowy. Można go z powodzeniem otrzymywać w warunkach domowych. Produkowany jest również na skalę przemysłową na bazie soku z owoców czarnego bzu pod nazwą Carpe Diem.
Kefir wodny jest uważany za napój korzystny dla zdrowia, m.in. zwiększający odporność organizmu. Zdaniem niektórych użytkowników korzystne jest także wykonywanie okładów z kefiru albo przemywanie nim skóry (np. w celu łagodzenia łojotoku). Leczy również różne choroby ciała i choroby powstające z winy bakterii.
Algi należy hodować w szklanym naczyniu.
1. Przygotowanie: 2 duże łyżki kryształków; 2-3 łyżki cukru (zależy kto jak słodki napój lubi); kilka rodzynek (mogą być też suszone figi albo daktyle);
2. Produkty włożyć do szklanego naczynia i zalać 1 litrem zimnej wody mineralnej nie gazowanej lub przegotowaną. Przykryć naczynie gazą. Odstawić w jasnym miejscu na 24 godziny.
3. Codziennie zlewać wodę przez plastikowe sitko, algi dokładnie przepłukać (najlepiej pod bieżącą wodą), zalać ponownie 1 litrem wody z rozpuszczonym w niej cukrem.
4. Rodzynki należy wymieniać raz na tydzień.
5. Codziennie pić zlaną wodę. W przypadku nie zużycia nie należy wylewać wody, lecz stosować ją do mycia rąk, przemycia twarzy, moczenia nóg.
6.UWAGA!!! BRAK CUKRU I RODZYNEK ORAZ UŻYWANIE METALOWYCH PRZEDMIOTÓW SPOWODUJE ZNISZCZENIE ALG.
ZASTOSOWANIE:
Kuracja powinna potrwać 5 - 6 miesięcy.
Kryształy stosuje się do leczenia: wysokiego ciśnienia. dolegliwości sercowych, nerwic, wszystkich schorzeń wewnętrznych oraz schorzeń skórnych.
Po zakończeniu kuracji należy kryształy pielęgnować, a nie zużytą wodę wylewać.
SKUTECZNE - PRZY SCHORZENIACH TYPU:
dolegliwości układu nerwowego, wrzody wewnętrzne, bronchit, skleroza, zawały serca, woreczek żółciowy, wątroba i nerki, żółtaczka zakaźna, żołądek i jelita, biegunki, zaparcia, anemia, różnego rodzaju wysypki, egzemy, łuszczyca.
Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach, dzięki czemu uzdrawiają i przedłużają życie.
DOZOWANIE: -nadpobudliwość nerwowa - l litr dziennie -wrzody żołądka - l litr dziennie -astma i bronchit - l litr dziennie (przy astmie należy używać dłuższy okres czasu) a-nemia i białaczka - l litr dziennie (w cięższych przypadkach 2 litry dziennie) -wysypki i egzemy - 0,5 litra dziennie (oraz zewnętrznie natrzeć algami i czekać aż wyschnie) -zapalenie pęcherza - l litr dziennie -schorzenia nerek - l litr dziennie -schorzenia woreczka żółciowego - l litr dziennie (po 2-6 tygodniach zaleczone) -nadciśnienie - l litr dziennie normalizuje ciśnienie. -w przypadku schorzeń rąk i twarzy, myć je rano wodą z alg
GRZYBEK TYBETAŃSKI
Zrób własny kefir! Ze zwykłego mleka z kartonu możesz zrobić w 24 godziny zwykły kefir. Wystarczy, że zakupisz naszego grzybka, dodasz do mleka, odczekasz dobę - i gotowe! A co z grzybkiem? Odcedzasz na sitku, i dodajesz do następnej porcji! Grzybek nigdy się nie skończy, wręcz przeciwnie - on rośnie! Zatem jest to wydatek jednorazowy.
"Proces fermentacji mleka prowadzony jest przez zespół specyficznych mikroorganizmów, koegzystujących w postaci tak zwanych ziaren kefirowych (grzybki kefirowe, nazywane również grzybkiem tybetańskim oraz grzybkiem jogów hinduskich) o wymiarach od 0,3 do 2 cm i nieregularnym kształcie, często porównywanych do rozgotowanego ryżu lub cząsteczek kalafiora." - wikipedia
Własny kefir jest przepyszny, schłodzony gasi pragnienie w mgnieniu oka. A na dodatek jest bardzo zdrowy!
1. Reguluje przemianę materii w ludzkim organizmie. 2. Wspomaga leczenie chorób układu krążenia,m w tym serca i naczyń wieńcowych. 3. Rozkłada „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych, dzięki czemu zapobiega zawałom i niedotlenieniom. 4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie. 5. Produkuje interferon - lek XXI wieku - najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą m.in. wirusy. 6. Substancje zawarte w kefirze z grzybka hamują wzrost komórek nowotworowych. 7. Grzybek, a dokładnie kefir wyrównuje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi. 8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki - idealnie przy niezdrowej, tłustej diecie. 9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe - masz problemy z oddawaniem moczu? Zapomnij o nich!
ZAPRASZAM DO KUPNA I NA INNE MOJE AUKCJE !!!
|