Przedmiotem aukcji są:
2 łyżki stołowe (ok 50ml) Alg Morskich - Ilość wystarcza na 1 l. wody.
+
GRZYBEK TYBETAŃSKI
1 łyżeczka (5ml)
WYSYŁKA wykonywana jest od poniedziałku do środy (oczywiście dlatego, żeby algi i grzybek nie leżały przez weekend na poczcie).
Jeśli za wygraną licytację pieniążki wpłyną na konto w środę lub później to przesyłka będzie wysłana dopiero w poniedziałek.
Algi i grzybka wysyłam w zabezpieczonych pojemnikach w kopercie bąbelkowej.
Do ceny wysyłki doliczone jest - pojemniki i koperta bąbelkowa.
Do przesyłki dołączam przepis na ich hodowlę w formie ulotki. (uwaga - przy zakupie kilku sztuk wysyłam w jednym pojemniku i jedną instrukcję, chyba że wyraźnie zaznaczysz, że chcesz ich więcej).
Porady dotyczące hodowli alg i przepisy z wykorzystaniem kryształków na maseczki, peelingi itp., oraz przepisy kulinarne wysyłam mailem
Algi należy hodować w szklanym naczyniu.1. Przygotowanie:- 2 łyżki kryształków;- 4-6 łyżeczek cukru (zależy kto jak słodki napój lubi);- kilka rodzynek (mogą być też suszone figi albo daktyle); 2. Produkty włożyć do szklanego naczynia i zalać 1 litrem zimnej wody mineralnej nie gazowanej lub przegotowaną. Przykryć naczynie gazą. Odstawić w jasnym miejscu na 24 godziny.3. Codziennie zlewać wodę przez plastikowe sitko, algi dokładnie przepłukać (najlepiej pod bieżącą wodą), zalać ponownie 1 litrem wody z rozpuszczonym w niej cukrem.4. Rodzynki należy wymieniać raz na tydzień.5. Codziennie pić zlaną wodę. W przypadku nie zużycia nie należy wylewać wody, lecz stosować ją do mycia rąk, przemycia twarzy, moczenia nóg.6. UWAGA!!! BRAK CUKRU I RODZYNEK ORAZ UŻYWANIE METALOWYCH PRZEDMIOTÓW SPOWODUJE ZNISZCZENIE ALG.
Algi morskie, to wodne rośliny jednokomórkowe, które filtrując wodę, wzbogacają ją w cenne mikroelementy. Napój z alg ma zbawienny wpływ na nasz organizm, odmładza i upiększa, wspomaga odchudzanie poprzez wnikanie do komórek tłuszczowych. Algi biorą również udział w procesie detoksykacji organizmu, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Używane do produkcji domowych kosmetyków poprawiają gładkość i elastyczność skóry oraz zwalczają wolne rodniki atakujące naszą skórę.
ALGI MORSKIE Są bogatym źródłem białka, zawierają wiele mikro i makro elementów, związków chemicznych, pierwiastków, minerałów oraz witamin.Usuwają toksyny z organizmu, wnikają w komórki tłuszczowe i stymulują przemianę materii.Poprawiają gładkość i elastyczność naszej skóry.
Japońskie kryształy z powodzeniem można stosować w kuchni,np do sałatek i jako dodatek do przyrzadzania wielu dań.
Okłady z alg są używane w terapii trądziku młodzieńczego .
Łagodzą stany zapalne, poprawiają koloryt i wygładzają powierzchnię naskórka.
Ograniczają też nadmierną aktywność gruczołów łojowych.
Maski z alg zalecane są dla suchej, wrażliwej skóry zpopękanymi naczynkami krwionośnymi.
Algi stosowane jako okłady na ciało aktywizują procesy materii w skórze i redukują nadmiar TŁUSZCZU.
SĄ JEDNYM Z PODSTAWOWYCH SKŁADNIKÓW ZABIEGÓW ODCHUDZAJĄCYCH, ELIMINUJĄCYCH CELLULIT. ROZSTĘPY, POJĘDRNIAJĄCYCH NP. PIERSI.
Jako produkt uboczny metabolizmu tych symbiotycznie żyjących bakterii i drożdży powstaje z posłodzonej wody, soków owocowych i suszonych owoców orzeźwiający napój - kefir wodny. Zawiera m.in. dwutlenek węgla, alkohol etylowy i kwas mlekowy. Można go z powodzeniem otrzymywać w warunkach domowych. Produkowany jest również na skalę przemysłową na bazie soku z owoców czarnego bzu pod nazwą Carpe Diem.
Kefir wodny jest uważany za napój korzystny dla zdrowia, m.in. zwiększający odporność organizmu. Zdaniem niektórych użytkowników korzystne jest także wykonywanie okładów z kefiru albo przemywanie nim skóry (np. w celu łagodzenia łojotoku). Leczy również różne choroby ciała i choroby powstające z winy bakterii.
OPIS GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO
Właściwości lecznicze mlecznego napoju:1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów.3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych. 7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.10. Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym. 11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.13. Łagodzi skutki stresu.14. Zwiększa libido.15. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie. 16. Stosowany jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.17. Pomaga walczyć z bezsennością.18. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.19. Pomaga w chorobach kobiecych, gdyż zawiera pałeczki kwasu mlekowego.20. Pozytywnie wpływa na mięśnie, stawy i kości.
HODOWLA GRZYBKA
Możesz stworzyć własną, domową fabrykę mlecznego, zdrowotnego napoju. Wystarczy do tego łyżeczka prezentowanego tutaj grzybka, którą należy umieścić w słoiku i zalać pół szklanką mleka (nie gotowanego). Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko. Używać do tych czynności niemetalowych przedmiotów (sitko, łyżeczka). Mleko przetworzone przez grzybka należy wypić, a samego grzybka dobrze wypłukać na sitku pod bieżącą zimną wodą (do momentu, aż nie będzie pokryty mlekiem- woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta). Grzybek zalać w słoiku świeżym mlekiem na kolejne 24 godziny. Słoik nakryć najlepiej gazą i przechowywać w temperaturze pokojowej.
KURACJA
Powinna trwać 20 dni bez przerwy. Mleczny napój najlepiej pić tuż przed snem. Następnie zrobić 10 dni przerwy i znów pić przez 20 dni. Kurację można powtarzać kilkakrotnie. W czasie przerwy między kuracjami, gdy nie pijemy mleka przetworzonego przez grzybka, należy zalewać go taką ilością mleka, aby był przykryty i lekko pływał. Oczywiście w tym czasie należy mleko również zmieniać co 24 godziny.
Napój mleczny produkowany przez drogocennego grzybka przypomina w smaku kefir. Jeżeli staje się bardziej kwaśny niż zwykle oznacza to, że grzybka zaczyna być za dużo. Należy wtedy zwiększyć ilość mleka, bądź pozbyć się części grzybka. W ciągu około 2 tygodni zwiększa on swoją objętość dwukrotnie.
Do hodowli grzybka tybetańskiego nadaje się zarówno mleko ze sklepu, jak i mleko „prosto od krowy”. Przy stosowaniu mleka sklepowego należy pamiętać, aby nie było ono odtłuszczone najlepiej 3,2% i pasteryzowne w niskich temperaturach,
Grzybek potraktowany metalem traci swoje właściwości i ginie. Mleko powinno być zmieniane co 24 godziny.
Zobacz pozostałe aukcje:
Wszystkie aukcje