KONTAKT |
|
ECOPRADERA s.c.
Turowo 68
|
|
78-400 Szczecinek |
tel.[zasłonięte]094 379
tel. kom. 509 [zasłonięte] 455
|
e-mail: [zasłonięte]@op.pl
www.ecopradera.pl
|
WARUNKI WYSYŁKI |
|
|
|
|
Przedpłata na konto wraz z kosztami wysyłki (uzależniona od wagi paczki - szczegóły poniżej) lub za pobraniem przy odbiorze przesyłki. W przypadku innego adresu dostawy niż w allegro prosimy o kontakt e-mail lub tel.
|
|
NR KONTA |
|
74 1020 [zasłonięte] 2[zasłonięte]7910002 [zasłonięte] 011090
|
|
|
KOSZT PRZESYŁKI |
|
koszt przesyłki 1-2 sztuki 6 zł
3-4 sztuki 8 zł
(przy wpłacie na konto)
przy wadze paczki do 5kg i wpłacie na konto - 14,50 zł
|
|
za pobraniem - 22,00 zł
przy wadze powyżej 5kg i wpłacie na konto 20,50 zł
za pobraniem 28,00zł
kurier
przy wpłacie na konto 20,50zł
za pobraniem 26,50zł
|
przy zakupach powyżej 250 zł - przesyłka gratis
Chcecie Państwo zrobić zakupy kompleksowe- przejrzyjcie nasze inne aukcje, pozostałych produktów ekologicznych. Proszę wejść w zakładkę
Pokaż inne przedmioty sprzedąjącego
Kategorie produktów ekologicznych:
- oliwa z oliwek Extra Virgin
- soki owocowe - egzotyczne
- algi atlantyckie i produkty pochodne
- oliwki różnego rodzaju
- przekąski
- ciastka bezglutenowe i razowe
Od lewej: Właściciel firmy ALGAMAR Clemente Fernandez Saa, wspólnicy ECOPRADERA s.c. Krzysztof i Maciej Noga
ALGAMAR jest wiodącą firmą hiszpańska specjalizującą się w zbiorach i suszeniu alg (morskie warzywa - wodorosty), przeznaczonych do konsumpcji dla ludzi. Firma została założona w roku 1996 przez braci Fernandez Saa, Clemente i Fermin z zamiarem promowania i rozpowszechniania informacji o wspaniałych właściwościach odżywczych atlantyckich alg regionu Galicja. Jako zbieracze dzikich alg jadalnych, ALGAMAR posiada "Plan eksploatacji wód" zatwierdzany co rocznie przez publiczną Instytucje Łowiecką i publikowany w Oficjalnym Biuletynie Regionu Galicja (DOGA). Plan ten gwarantuje, że zasoby zabrane morzu są odnawialne i zachowują równowagę ekosystemu.
Większość alg firmy jest zbierana przy południowym wybrzeżu terenu Galicja, wokół wysp atlantyckich. Region zbioru mieści się pomiędzy 42 a 44 równoleżnikiem, co ciekawe - jest na tej samej szerokości geograficznej co wybrzeża Japonii.
|
|
|
|
|
O firmie
Jesteśmy bezpośrednim importerem i dystrybutorem żywności ekologicznej z Hiszpanii. Specjalizujemy się w wyszukiwaniu produktów na półwyspie Iberyjskim, które w naturalny sposób nie występują w Polsce.
Sprowadzamy najlepsze gatunkowo produkty, starannie wyselekcjonowane pod względem autentyczności pochodzenia - bezpośrednio od rodzimych producentów, zwracamy uwagę na obecność certyfikatów regionalnych oraz Unijnych. Współpraca z producentem wyrobów organicznych podejmowana jest z naszej strony po monitoringu rynku hiszpańskiego, sprawdzeniu jakości wyrobów i porównaniu ich do innych występujących na rynku. Następnie odwiedzamy region uprawy a po zapoznaniu się osobiście z właścicielami w ich miejscu wytwarzania podpisujemy umowy reprezentacji na rynek Polski.
Staramy się uzupełnić portfel takich produktów ekologicznych, które naturalnie nie występują w naszym kraju. Obecnie naszymi partnerami hiszpańskimi są:
OLIVAR DE LA LUNA - producent wyśmienitej ekologicznej oliwy z oliwek,
VICHY CATALAN - ekologiczne 100% soki Lambda oraz woda mineralno-lecznicza Vichy Catalan,
ALGAMAR - algi atlantyckie oraz inne wyroby z dodatkiem alg,
ANAVIEJA - ekologiczne czipsy, popcorn i migdały smażone na ekologicznej oliwie z oliwek,
CAMPOMAR - różnorodne ekologiczne oliwki,
SINGLU (La Campesina) - producent ciastek bezglutenowych, bez drożdży, bez jajek, bez cukru.
NOWOŚĆ NA POLSKIM RYNKU
ALGI ATLANTYCKIE
Algi morskie są podstawowym składnikiem nowoczesnej diety ze względu na swoje wysokie wartości odżywcze; są one naturalnym źródłem minerałów i elementów śladowych, jak również niezbędnych aminokwasów, witamin i błonnika. Pełnią one kluczową rolę w przyswajaniu tłuszczów i w procesach przemiany materii.
Algamar pozyskuje je z najczystrzych wód wybrzeża Atlantyku i poddaje suszeniu w niskiej temperaturze.
KOMBU (Laminaria ochroleuca y sacharina)
Najbardziej rozpowszechniona na świecie. Jej roczne zużycie to około 600.000 ton suchej algi. Używana do produkcji chleba, wegetariańskich hamburgerów oraz do otrzymania mąki. Wywar po gotowanej Kombu to podstawa wielu tradycyjnych japońskich potraw.
Co trzeba wiedzieć: - bogata w magnez, wapń i jod - zawartość kwasu algowego zmniejsza skutki wywoływane w organizmie przez zanieczyszczone środowisko - wzmacnia włosy i skórę - reguluje wagę ciała i ciśnienie tętnicze - posiada naturalne cukry specyficzne dla alg (fruktoza) zalecane dla diabetyków (nie podnosi poziomu cukru we krwi) - Kombu z Galicji jest trochę twarda, zaleca się ją namoczyć przed gotowaniem.
ALGI KOMBU (Laminaria ochroleuca y sacharina) 100g
Wartości odżywcze w 100 g: Proteiny: 6,9%,Tłuszcze: 1,1%, Węglowodany: 52,1%, Błonnik: 30%, Potas: 4330 mg, Wapń: 810 mg (101% RDA), Magnez: 715 mg (238% RDA),Fosfor: 165 mg (20% RDA), Żelazo: 16,5 mg (118% RDA), Jod 17,3mg, Witamina B12: 0,3 mg (30% RDA)
Data ważności: 05.2014r.
ZASTOSOWANIE:
Opiekać ok. 5 min na gorącej patelni lub w piekarniku w temp. 200ºC bez namaczania. Do zup, warzyw, dan jednogarnkowych, omletów cebulowych itp. Gotować 20 min w szybkowarze lub 1 godz. we wrzącej wodzie razem z roślinami strączkowymi (soczewica, groch itp.)
100g Alg = 10 porcji. Przechowywać szczelnie zamknięte.
Zdrowotna rola alg atlantyckich dla naszego organizmu:
- Rozkładają nadmiar tłuszczu
- Są największym źródłem soli mineralnych (wapnia i żelaza, fosforu, magnezu) oraz mikroelementów (praktycznie wszystkich, szczególnie jodu, krzemu, magnezu, miedzi, selenu, itd.)
- Wysoka zawartość błonnika wzmaga apetyt i daje efekt lekko przeczyszczający, wspomagając w ten sposób przejście pokarmu przez jelita
- Ich aminokwasy uzupełniają białka innych pokarmów: zawierają wszystkie istotne aminokwasy oraz dziewięć mniej istotnych
- Aktywują układ odpornościowy, oczyszczają ciało z toksyn oraz wzmacniają kości, włosy i paznokcie
Czystość i jakość naszych wodorostów jest gwarantowana przez badania naukowe przeprowadzone przez Universidad Complutense de Madrid, Consejo Superior de Investigaciones Cientificas, Uniwersytety Santiago i La Coruna oraz Autonomiczny Rząd Regionu Galicja w Hiszpanii. Algamar otrzymał nagrodę za bioodmienność przyznaną przez Ministerstwo Środowiska Rolnictwa i Gospodarki Morskiej.
W algach można znaleźć w wystarczających ilościach wszystkie elementy potrzebne ciału ludzkiemu. Jako jedne z najstarszych organizmów żywych na tej planecie, są też jedynymi z niewielu dzikich warzyw - prawdziwie luksusowych w dzisiejszych czasach. Naturalne źródło, które samodzielnie odnawia się w morzu, przez co jest stabilną i niezanikającą żywnością.
Aktualna oferta alg atlantyckich:
- KOMBU REAL 100g - 34,00 zł
- ESPAGUETI DE MAR 100g - 22,00 zł
- WAKAME 100g - 32,00 zł
- NORI 100g - 36,00 zł
- DULSE 100g - 36,00 zł
- ALGI INSTATNT (PRZYPRAWA DO POTRAW)75g - 26,00 zł
- ZELATYNA AGAR 50g - 21,00 zł
ZAPRASZAMY NA NASZE INNE AUKCJE
|