Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Algi, Grzybek tybetański, Kombucha ZDROWY ZESTAW!

18-06-2012, 4:39
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 20 zł      Najwyzsza cena licytacji: 20 zł     
Użytkownik motylek282
numer aukcji: 2350647836
Miejscowość Radziejów
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 43   
Koniec: 19-05-2012 16:00:03

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

58

email - poprzez "zadaj pytanie sprzedajacemu"

List polecony priorytetowy - 0.00 zł

Przesyłka pobraniowa priorytetowa - 15,00 zł

U W A G A !!!
Za pobraniem wysyłam jedynie osobom posiadającym minimum 5 komentarzy pozytywnych!!!

Zwykły przelew

Płatność z Allegro

 

 

 

 

Licytując na aukcji akceptujesz zasady zawarte na mojej stronie "O mnie"

 

 

 

Witam na mojej aukcji !

 

Jej przedmiotem super zdrowotny pakiet 3 w 1:

 


 

 

1 sztuka grzyba herbacianego KOMBUCHA

Ulotka – poradnik dotyczący hodowli

 

Porcja alg morskich / kryształków japońskich - 45-50 ml

Porcja grzybka tybetańskiego (na 150ml mleka),

obydwa produkty

Wraz z poradami dotyczącymi hodowli oraz przepisami

 

 

Kombucha składa się z bakterii i specjalnych kultur drożdży

żyjących ze sobą w symbiozie.

Grzyb ten fermentuje posłodzoną herbatę, tworząc napój z kombuchy.

Napój ten orzeźwia i wzmocnia.

 

Napój z kombuchy oprócz wspaniałego smaku, który

przypomina sok jabłkowy, posiada następujące właściwości:

- wzmacnia układ immunologiczny,

- pomaga w zapobieganiu przeziębień,

- mikroflora kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,

- reguluje przemianę materii,

- reguluje ciśnienie krwi,

- odtruwa organizm,

- wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej,

- przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu,

- zmniejsza objawy menopauzy,


- dodaje siły i poprawia koncentrację,

- wzmacnia organy: serce, siłę widzenia ,stawy, skórę oraz włosy,

- łagodzi objawy reumatyzmu,

- zmniejsza ryzyko nowotworów,
- pobudza ślinę i soki trawienne w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit,

- wpływa kojąco na układ nerwowy,

- skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami,

- pomaga w leczeniu łuszczycy,

- zmniejsza poziom cholesterolu,

- łagodzi objawy migreny.

Do fermentacji Kombuchy są potrzebne:


- grzyb kombucha oraz naczynie do fermentacji,

- starter - czyli stara ciecz z kombuchy, który ułatwi i przyspieszy proces fermentacji (jeżeli nie posiada się starej cieczy krok ten można swobodnie ominąć dodając łyżeczkę octu winnego),

- 1 łyżeczka/torebka herbaty,

- 800 ml wody,

- 100-125 g cukru,

- gaza i gumka (do nakrycia słoja).

 

Przygotowanie:

1. Zagotuj wodę i zaparz herbatę,

2. Dodaj cukier.

3. Całość wychłodź do temperatury pokojowej.

4. Włóż grzyba herbacianego do przestudzonej herbaty gładką stroną do góry.

5. Dolej starter

6. Nakryj słój gazą i umocuj gumką (grzyb musi oddychać, ale powinno się go chronić przed zanieczyszczeniami).

7. Pozostaw całość na 8 do 12 dni w temperaturze pokojowej (temperatura optymalna to 23°C, jeśli jest za zimno dojrzewanie napoju trwa dłużej).

8. Napój jest dojrzały, jeśli po poruszeniu słoja nie musuje tzn. nie podnoszą się pęcherzyki.

9. Przefiltruj dojrzały napój przy pomocy filtra do kawy i przechowuj w lodówce.

10.Umyj grzyba letnią wodą, aby usunąć wszystkie brązowe skazy. Rozpocznij nowy cykl produkcji zaczynając od punktu nr 1.

 

Przechowywanie:

Gotowy napój z kombuchy należy przefiltrować, przelać do butelek i przechowywać w lodówce. Schłodzenie jest ważne, aby nie postępowała fermentacja, która mogłaby spowodować zepsucie napoju.


Dawkowanie:


Picie kombuchy należy zacząć od niewielkich dawek, powoli je zwiększając z każdym tygodniem. Na początku jedna łyżka stołowa trzy razy dziennie w zupełności wystarczy. Ogólną zasadą jest zaczynanie od małych ilości i systematyczne ich zwiększanie lub przerwanie spożywania np. na jeden dzień w przypadku złej tolerancji napoju.

Ocet z Kombuchy:


Czasami zdarza się zapomnieć o grzybku ale on nadal prowadzi fermentację przez dłuższy czas. Rezultatem takiej długiej fermentacji będzie ocet z kombuchy, który można używać tak jak każdy inny ocet winny.

 

 

Algi morskie – Kryształy Japońskie

Algi morskie to rodzaj glonów żyjących w środowisku wodnym. Mogą żyć w morzu, rzece, jeziorze. Botanicy wyodrębnili ponad 20 tysięcy gatunków alg morskich. 40 z nich znalazło szerokie zastosowanie w kosmetyce i medycynie naturalnej. Algi morskie zawierają niezwykłe bogactwo substancji organicznych - aminokwasy, proteiny, węglowodany, oraz nieorganicznych - związki jodu, magnesu, potasu, chloru, żelaza, wreszcie elementy śladowe miedzi, cynku, kobaltu, wanadu, strontu i innych. Pomagają na wiele schorzeń, pielęgnują też urodę.

I wcale nie trudno je zdobyć - mogą rosnąć w najzwyklejszym słoiku!

Najwięcej alg zbiera się u wybrzeży Japonii, Bretanii i Hawajów, ale najwierniejszymi ich zwolennikami są mieszkańcy Kaukazu. Od niepamiętnych czasów znają działanie tych glonów. Piją wodę z alg i cieszą się niezwykłym zdrowiem i długowiecznością. Czy to przypadek, że tysiące mieszkańców Kaukazu dożywa sędziwego wieku 110 lat? Naukowcy zajmują się tym zjawiskiem już od bardzo dawna. Odkryli, że wśród ludzi pijących wodę z alg nie występują takie choroby jak gruźlica, schorzenia żołądka, czy nowotwory. Japońscy naukowcy dowodzą, że algi poprawiają działanie układu immunologicznego, a w szczególności komórek tzw. "walczących" z T - lymphozytem, które mają niszczenie komórek nowotworowych. Poza tym algi świetnie sprawdzają się jako środek przeciwłupieżowy, lek na łuszczycę, cellulit, trądzik i inne problemy natury kosmetycznej.

Algi morskie dostępne są w postaci różnorakich preparatów, kapsułek, maści, maseczek, itp. Nie trzeba jednak ograniczać się do jednej, konkretnej formy. Ostatnio wyjątkowo modne stało się hodowanie alg we własnych domach. Algi są bardzo tanie, a odpowiednio pielęgnowane będą się rozmnażać jak szalone i nigdy się nie skończą. Do hodowli tych glonów potrzeba jednak dużo systematyczności. Zapominalscy i leniuchy szybko zaniedbają hodowlę i zniszczą swoje algi. A byłoby szkoda, bo dobrze prosperująca hodowla nie wymaga żadnego nakładu finansowego, a każdego dnia dostarcza litr dobroczynnego płynu.

Skąd wziąć algi? Najlepiej kupić od dobrego hodowcy za jakiego się uważam, a świadczą o tym również moje komentarze.

Hodowla alg

Zakupione algi wkładamy do dużego słoika i zalewamy 1 l zimnej, przegotowanej lub niegazowanej wody. Do słoika trzeba też dodać 2 łyżki cukru i wrzucić kilka rodzynek. Czas "pracy" naszych alg to 24 godziny. Po tym czasie zawartość słoika należy przelać przez sito. Uzyskana w ten sposób woda nadaje się do wielu celów. Można ją pić, dolewać do wanny, spłukiwać nią włosy itd. Algi pozostałe na sitku trzeba umyć pod bieżącą wodą i ponownie włożyć do słoika wraz z rodzynkami, a następnie zalać litrem nowej, przegotowanej wody z cukrem. Rodzynki wymienia się co tydzień na świeże.

 

Algi nie powinny być narażone na kontakt z metalowymi przedmiotami!

 

Algi odpowiednio traktowane w ciągu jednego - dwóch tygodni podwajają swoją objętość

Woda z alg pita raz dziennie pomaga na takie schorzenia, jak wrzody, choroby dróg oddechowych, zawały mięśnia sercowego, choroby nerwowe, sklerozę, wrzody żołądka, choroby woreczka żółciowego, bronchit, choroby nerek, zakażenia, choroby jelit, choroby związane ze zła przemianą materii, anemię, egzemę i inne. Z wody oraz samych alg bardzo łatwo jest zrobić różnego rodzaju maseczki, które likwidują zmarszczki, trądzik, opryszczkę, łuszczycę i inne schorzenia skóry. Wcierane we włosy likwidują łupież. Obkładanie nimi ciała zmniejsza cellulit, hamuje działanie wolnych rodników, zmniejsza tendencje do zastoju płynów, poprawia krążenie limfatyczne.

Grzybek Jogów Hinduskich (GRZYBEK TYBETAŃSKI)

Grzybek ten posiada następujące właściwości lecznicze:

  1. Reguluje przemianę materii.
  2. Leczy choroby serca i naczyń wieńcowych, zawały, rozkłada cholesterol w naczyniach tętniczych.
  3. Leczy choroby wątroby, trzustki i śledziony.
  4. Leczy choroby nerek i przewodu moczowego.
  5. Leczy choroby dróg żółciowych, rozpuszcza kamienie żółciowe.
  6. Leczy wszystkie choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.
  7. Wytwarza antybiotyki i leczy wszystkie stany zapalne.
  8. Obniża i reguluje ciśnienie krwi.
  9. Wstrzymuje wzrost komórek nowotworowych.
  10. Reguluje stany zmęczenia i wyczerpania.
  11. Hamuje proces starzenia się komórek.
  12. Posiada wszystkie niezbędne do życia witaminy

Sposób użycia dla jednej osoby: grzybka w słoiku zalać 150 ml mleka nie gotowanego. Po 24 godzinach przecedzić przez niemetalowe sitko i mieszać niemetalową łyżeczką. Mleko wypić, a grzybek na sitku dobrze wypłukać pod bieżącą zimną wodą aż będzie biały i podobny do gotowanego ryżu. Grzybek zalać ponownie świeżym mlekiem na następne 24 godziny. Słoik nakryć gazą i przechowywać w temperaturze pokojowej.

Uwagi: Grzybek nie wypłukany po 24 godzinach i nie zalany mlekiem traci swoje właściwości i ginie, a zdrowy grzybek po 17 dniach podwaja się i można odstąpić go innej osobie. Jeżeli nie pije się tego napoju, należy codziennie zalewać go nowym mlekiem (tyle mleka aby grzybek lekko pływał). Mleko zmieniamy codziennie.

Sposób kuracji: Pić mleko przez 20 dni bez przerwy, najlepiej przed snem. Następnie zrobić 10 dni przerwy i znów pić przez 20 dni. W razie potrzeby kurację przeprowadzić kilkakrotnie. Ten skuteczny środek leczniczy zasługuje na uznanie i rozpowszechnianie.

Historia: Jak głosi pewna historia grzybek mnichów tybetańskich przywiózł do Polski profesor Politechniki Gliwickiej, który przez 5 lat przebywał w Indiach. Tam ciężko chorował na raka wątroby, został całkowicie wyleczony tym grzybkiem przez mnicha tybetańskiego. Odjeżdżając do Polski otrzymał od niego szczep tego grzybka.

 

 

 

 

 

Przesyłki nadaję priorytetem w poniedziałki i wtorki.

 

Porady dot. hodowli oraz przepisy wysyłam drogą elektroniczną (e-mail).

 

 

 

 

ZAPRASZAM RÓWNIEŻ NA POZOSTAŁE MOJE AUKCJE !!!

 

 

 

 

 




 

 


 

 

 

Algi, Grzybek tybetański, Kombucha ZDROWY ZESTAW!