Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ALGI+ GRZYBEK TYBETAŃSKI +KOMBUCHA +ULOTKI+GRATISY

26-01-2014, 14:55
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 22 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 22 zł     
Użytkownik mordokleika
numer aukcji: 3878031853
Miejscowość sokółka
Kupiono sztuk: 12    Licytowało: 10    Wyświetleń: 232   
Koniec: 26-01-2014 14:15:03

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

Serdecznie witam na mojej aukcji


 

 

 Przedmiotem mojej aukcji są

 

Nadwyżki z Mojej Domowej Hodowli

 Duży Zdrowy Zestaw z Płynami  

Algi morskie+Grzybek Tybetański

+Kombucha grzybek herbaciany+

ULOTKI

+

***********GRATISY ********

 DOKŁADNY  SKŁAD  ZESTAWU

1-ALGI MORSKIE - 50ml =2 duże łyżki alg+płyn=100ml

2-Grzybek Tybetański -1 duża łyżka na 1/2l mleka

3-Kombucha x 1  hodowany na zielonej lub czerwonej herbacie

(po zakupie proszę o wiadomość o wyborze grzybka )

4 - Starter do KOMBUCHA -100-150ml

(starter jest to płyn uzyskany z uprawy KOMBUCHA )


 GRATISY

 1 MYDEŁKO z ALGAMI -na próbę - hypoalergiczne przetopione szare

z białym z dodatkiem alg   (sama przetapiałam) 

-niezastąpione do skóry suchej -z problemami - oraz z trądzikiem.

2- Łyżeczka  duża plastikowa x 1 ( kolor wybrany losowo)

3- Ulotki bardzo szczegółowy opis hodowli oraz zastosowania

PRZEPIS NA PYSZNY SER Z KEFIRU Z GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO -(wydrukowane dołączone do paczki )

+

Przepisy kulinarne i na kosmetyki

oraz informacje od  A -do Z

PO ZAKUPIE NA MAILA

Na mojej aukcji nie ma wysyłki gratis tylko dlatego że cały zestaw jest odpowiednio zapakowany wszystko w butelkach  plastikowych z płynami  a nie w woreczkach strunowych bez płynów .

WYSYŁKA

KOMBUCHA-w butelce z płynem -tak zwanym starterem

GRZYBEK TYBETAŃSKI - zalany mlekiem

ALGI - zalane woda z cukrem i rodzynkami .

Do paczki jest dołączone gratisowe mydełko + gratisowa łyżeczka + ulotki informujące o hodowli oraz właściwościach Alg oraz Grzybków więc podstawowe wiadomości mamy zawsze pod rękom .

 

MOJA HODOWLA

Algi hoduję na wodzie mineralnej niegazowanej

Kombucha hoduję na herbacie liściastej zielonej oraz czerwonej używam wody mineralnej niegazowanej (z tond tez mam butelki do wysyłki )

Grzybek tybetański hoduję na  świeżym mleku prosto od krowy .

Więc moja hodowla jest ekologiczna

CZYSTA-ZDROWA-ZADBANA

Wszystko jest codziennie wymieniane i dokładnie myte

Na drugiej mojej aukcji kupisz taki zestaw bez płynów i dodatków

-------Z WYSYŁKĄ GRATIS -------

 

ZESTAWY  WYSYŁAM W

PONIEDZIAŁKI -WTORKI - ŚRODY

tak aby do piątku doszły do celu .

 

PROSZĘ ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA AUKCJĘ Z WYSYŁKĄ GRATIS - ZAZWYCZAJ SĄ TO WYSYŁKI BEZ PŁYNÓW LISTEM A NIE JEST TO ZAZNACZONE . Z PŁYNAMI KOSZT WYSYŁKI  ZAZWYCZAJ PRZEKRACZA FAKTYCZNY KOSZT WYSYŁKI - TEŻ JEST WAŻNA PODANA PORCJA -NIE JET PODANA DOKŁADNA ILOŚĆ TYLKO PORCJA - JA TAK KIEDYŚ KUPIŁEM I DOSTAŁEM PO MALUTKIEJ ŁYŻECZCE NIE PEŁNEJ NIE WIEDZIAŁEM CO Z TYM ZROBIĆ - SZKODA ŻE NIE KTÓRZY  NIE PISZĄ TEGO JASNO - DLATEGO PRZESTRZEGAM  INNYCH  .



PONIŻEJ INFORMACJE DODATKOWE NA TEMAT UPRAWY- STOSOWANIA -ORAZ HODOWLI


ALGI

ALGI należy hodować w szklanym naczyniu.

1. Przygotowanie:
- 2 łyżki kryształków;
- 4-6 łyżeczek cukru (zależy kto jak słodki napój lubi);
- kilka rodzynek (mogą być też suszone figi albo daktyle);

2. Produkty włożyć do szklanego naczynia i zalać 1 litrem zimnej wody mineralnej nie gazowanej lub przegotowaną. Przykryć naczynie gazą. Odstawić w jasnym miejscu na 24 godziny.
3. Codziennie zlewać wodę przez plastikowe sitko, algi dokładnie przepłukać (najlepiej pod bieżącą wodą), zalać ponownie 1 litrem wody z rozpuszczonym w niej cukrem.
4. Rodzynki należy wymieniać raz na tydzień.
5. Codziennie pić zlaną wodę. W przypadku nie zużycia nie należy wylewać wody, lecz stosować ją do mycia rąk, przemycia twarzy, moczenia nóg.

6.
UWAGA!!! BRAK CUKRU I RODZYNEK ORAZ UŻYWANIE METALOWYCH PRZEDMIOTÓW SPOWODUJE ZNISZCZENIE ALG.

ZASTOSOWANIE:

Kuracja powinna potrwać 5 - 6 miesięcy.

Kryształy stosuje się do leczenia: wysokiego ciśnienia. dolegliwości sercowych, nerwic, wszystkich schorzeń wewnętrznych oraz schorzeń skórnych.

Po zakończeniu kuracji należy kryształy pielęgnować, a nie zużytą wodę wylewać.

Algi morskie, to wodne rośliny jednokomórkowe, które filtrując wodę, wzbogacają ją w cenne mikroelementy. Napój z alg ma zbawienny wpływ na nasz organizm, odmładza i upiększa, wspomaga odchudzanie poprzez wnikanie do komórek tłuszczowych. Algi biorą również udział w procesie detoksykacji organizmu, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Używane do produkcji domowych kosmetyków poprawiają gładkość i elastyczność skóry oraz zwalczają wolne rodniki atakujące naszą skórę.



SKUTECZNE - PRZY SCHORZENIACH:

dolegliwości układu nerwowego, wrzody wewnętrzne, bronchit, skleroza, zawały serca, woreczek żółciowy, wątroba i nerki, żółtaczka zakaźna, żołądek i jelita, biegunki, zaparcia, anemia, różnego rodzaju wysypki, egzemy, łuszczyca.

Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach, dzięki czemu uzdrawiają i przedłużają życie.

DOZOWANIE:

nadpobudliwość nerwowa - l litr dziennie
wrzody żołądka - l litr dziennie
astma i bronchit - l litr dziennie (przy astmie należy używać dłuższy okres czasu)
anemia i białaczka - l litr dziennie (w cięższych przypadkach 2 litry dziennie)
wysypki i egzemy - 0,5 litra dziennie (oraz zewnętrznie natrzeć algami i czekać aż wyschnie)
zapalenie pęcherza - l litr dziennie
schorzenia nerek - l litr dziennie
schorzenia woreczka żółciowego - l litr dziennie (po 2-6 tygodniach zaleczone)
nadciśnienie - l litr dziennie normalizuje ciśnienie.

W przypadku schorzeń rąk i twarzy, myć je rano wodą z alg;

JĘZYK NAUKOWY

Japońskie kryształy - mikroorganizmy zdolne do fermentacji, będące koloniami bakterii (Lactobacillus, Streptococcus, a także Pediococcus i Leuconostoc) i drożdży (Saccharomyces, Candida, Kloeckera i prawdopodobnie jeszcze co najmniej dwa gatunki).

Mają formę dość kruchych "kryształków" o sporej przejrzystości, łatwo barwiących się w sokach bogatych w intensywne barwniki (np. sok z ciemnych winogron). Masa "kryształków", czyli kolonia bakteryjno-drożdżowa, jest zbudowana głównie z dekstranu - polisacharydu powstałego z cząsteczek glukozy.

Jako produkt uboczny metabolizmu tych symbiotycznie żyjących bakterii i drożdży powstaje z posłodzonej wody, soków owocowych i suszonych owoców orzeźwiający napój - kefir wodny. Zawiera m.in. dwutlenek węgla , alkohol etylowy i kwas mlekowy. Można go z powodzeniem otrzymywać w warunkach domowych. Produkowany jest również na skalę przemysłową na bazie soku z owoców czarnego bzu pod nazwą Carpe Diem.

Kefir wodny jest uważany za napój korzystny dla zdrowia, m.in. zwiększający odporność organizmu. Zdaniem niektórych użytkowników korzystne jest także wykonywanie okładów z kefiru albo przemywanie nim skóry (np. w celu łagodzenia łojotoku ). Leczy również różne choroby ciała i choroby powstające z winy bakterii.

GRZYBEK  TYBETAŃSKI

Historia grzybka tybetańskiego

Cudowny grzybek wywodzi się z krainy długowieczności -
Kaukazu. Kaukascy górale odkryli go przez przypadek przy produkcji zsiadłego mleka i tak powstał zdrowotny napój.



Jak głosi pewna historia grzybka do Polski przywiózł profesor Politechniki Gliwickiej, który przez 5 lat przebywał w Indiach. Tam ciężko chorował na raka wątroby i został całkowicie wyleczony tym grzybkiem przez mnicha tybetańskiego. Odjeżdżając do Polski otrzymał od niego szczep tego grzybka.



Właściwości lecznicze mlecznego napoju


1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.

2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów.
3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.
4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.
5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.
6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych.
7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.
8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.
10. Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym.
11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.
12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.
13. Łagodzi skutki stresu.
14. Zwiększa libido.
15. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie.
16. Stosowany jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.
17. Pomaga walczyć z bezsennością.
18. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.



Gdy posiadasz już cudownego grzybka tybetańskiego, możesz stworzyć własną, ·domową fabrykę mlecznego, zdrowotnego napoju.


Wystarczą do tego:

GRZYBEK TYBETAŃSKI



- szklanką mleka (nie gotowanego),
- plastikowa lub drewniana łyżka,
- sitko,
- gaza.

-słoik



1. Zalać w słoiku grzybka 125 ml mleka.

2. Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko.
3. Grzybka na sitku przepłukać zimną bieżącą wodą.
(aż nie będzie pokryty mlekiem, a woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta).
4. Ponownie zalać świeżym mlekiem

  HISTORIA   KOMBUCHA


Pochodzenie Kombuczy nie jest do końca znane. Wiadome jest jedno - stosowano ją już ponad 2000 lat temu.
Fermentację prowadzili Chińczycy, Japończycy, Koreańczycy i Rosjanie. Przez długi czas grzyb komucha nie był nikomu znany,
dopiero na początku XX wieku został ponownie odkryty na Kaukazie we wsi Karkasom przez japońską lekarkę,
która przeprowadzała tam badania dotyczące długowieczności niektórych mieszkańców wsi.
Znalazła tam wielu starych, nadzwyczajnie rześkich, krzepkich ludzi, których wiek sięgał powyżej 100 lat.
Powodem dożycia tak wysokiego wieku przy zachowaniu pełnej witalności było spożywanie przez nich napoju z grzyba herbacianego.
Lekarka ta zabrała grzyb do Japonii…

Kombucza to nie do końca grzyb, a raczej symbiotyczna kolonia drożdży i bakterii, czasami określana w języku naukowym jako porost.
Nazwa pochodzi prawdopodobnie od japońskiego słowa "kombu" oznaczającego brązową algę oraz "cha" oznaczającego herbatę.
Kombucza jest inaczej zwana grzybem herbacianym.
Składa się z bakterii i specjalnej kultury drożdży żyjących ze sobą w symbiozie.
Organizm ten fermentuje posłodzoną herbatę tworząc napój z Kombuchy.
Po wypiciu tego napoju czujemy się orzeźwieni i wzmocnieni. Kombucha stała się środkiem zapobiegającym wielu chorobom.
 

  Właściwości lecznicze napoju z KOMBUCHA



-wzmacnia układ immunologiczny,
-pomaga w zapobieganiu przeziębień,
-mikroflora kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,
-reguluje przemianę materii,
-reguluje ciśnienie krwi,
-odtruwa organizm,
-wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej,
-przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu,
-cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone, dzięki czemu są lepiej spożytkowane
przez organizm (tłuszcze się spalają, a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej),
-zmniejsza objawy menopauzy,
-dodaje siły i poprawia koncentrację,
-wzmacnia organy: serce, siłę widzenia ,stawy, skórę oraz włosy,
-łagodzi objawy reumatyzmu,
-zmniejsza ryzyko nowotworów,
-efektywnie pobudza ślinę i soki trawienne w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit,
-wpływa kojąco na układ nerwowy,
-skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami,
-pomaga w leczeniu łuszczycy
-zmniejsza poziom cholesterolu,
-łagodzi objawy migreny.  

 HODOWLA

- Grzyb kombucha oraz szklane lub kamionkowe naczynie do fermentacji,
- ok. 100 ml starej cieczy z Kombuchy, tzw. Starter który ułatwi i przyspieszy proces fermentacji
(jeżeli nie posiada się starej cieczy można dodać łyżeczkę octu jabłkowego),
- 1 łyżeczka/łyżeczka herbaty liściastej zielonej lub czerwonej,
- 1litr wody,
- 100-125 g cukru,
- gaza i gumka (do nakrycia pojemnika).

PRZYGOTOWANIE

-Zagotuj wodę i zaparz herbatę
-Dodaj cukier, wymieszaj i zostaw do wystygnięcia.
-Przelej herbatę do naczynia, w którym będzie przebiegać fermentacja
-Dolej "starter"
-Włóż grzyba do herbaty gładką stroną do góry i zabezpiecz słoik gazą.
-Pozostaw całość na 8-12 dni.
-Napój jest dojrzały, gdy po poruszeniu słoja nie musuje
tzn.nie podnoszą się pęcherzyki.Smak powinien być lekko kwaskowy.
-Przefiltruj dojrzały napój przy pomocy filtra do kawy i przechowuj w lodówce w nieszczelnie zamkniętej butelce.
-Umyj grzyba letnią wodą aby usunąć wszystkie skazy, oddziel nowego grzyba od starego i rozpocznij nowy cykl produkcji.


DO PRODUKCJI NAPOJU Z KOMBUCHY NADAJĄ SIĘ RÓŻNE ZIOŁA I WSZYSTKIE GATUNKI HERBATY.
DOSKONAŁY SMAK POWSTAJE W POŁĄCZENIU HERBATY ZIELONEJ Z BIAŁĄ

 

 

Na drugiej mojej aukcji kupisz zestaw bez płynów i dodatków

-------Z WYSYŁKĄ GRATIS -------

 

ZESTAWY  WYSYŁAM W

PONIEDZIAŁKI -WTORKI - ŚRODY

tak aby do piątku doszły do celu .

 

PROSZĘ ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA AUKCJĘ Z WYSYŁKĄ GRATIS - ZAZWYCZAJ SĄ TO WYSYŁKI BEZ PŁYNÓW LISTEM A NIE JEST TO ZAZNACZONE . Z PŁYNAMI KOSZT WYSYŁKI  ZAZWYCZAJ PRZEKRACZA FAKTYCZNY KOSZT WYSYŁKI - TEŻ JEST WAŻNA PODANA PORCJA -NIE JET PODANA DOKŁADNA ILOŚĆ TYLKO PORCJA - JA TAK KIEDYŚ KUPIŁEM I DOSTAŁEM PO MALUTKIEJ ŁYŻECZCE NIE PEŁNEJ NIE WIEDZIAŁEM CO Z TYM ZROBIĆ - SZKODA ŻE NIE KTÓRZY  NIE PISZĄ TEGO JASNO

 

 

  Serdecznie zapraszam na moje pozostałe aukcje