KONTAKT |
|
ECOPRADERA s.c.
Turowo 68
|
|
78-400 Szczecinek
|
tel.[zasłonięte]094 379 89
tel. kom. 509 [zasłonięte] 455
|
e-mail: [zasłonięte]@op.pl
www.ecopradera.pl
|
WARUNKI WYSYLKI
|
|
|
|
|
Przedplata na konto wraz z kosztami wysyłki (uzależniona od wagi paczki - szczegóły poniżej) lub za pobraniem przy odbiorze przesyłki. W przypadku innego adresu dostawy niż w allegro prosimy o kontakt e-mail lub tel.
|
|
NR KONTA
|
|
74 1020 [zasłonięte] 2[zasłonięte]7910002 [zasłonięte] 011090
|
|
|
KOSZT PRZESYLKI
|
|
koszt przesyłki 1-2 sztuk 6 zl
3-4 sztuk 8 zl
(przy wpłacie na konto)
przy wadze paczki do 5kg i wpłacie na konto - 14,50 zl
|
|
za pobraniem - 22,00 zl
przy wadze powyżej 5kg i wpłacie na konto 20,50 zl
za pobraniem 28,00zl
kurier
przy wpłacie na konto 20,50zl
za pobraniem 26,50zl
|
przy zakupach powyżej 250 zl - przesyłka gratis
Chcecie Państwo zrobić zakupy kompleksowe- przejrzyjcie nasze inne aukcje, pozostałych produktów ekologicznych. Proszę przejść w zakładkę
Pokaż inne przedmioty sprzedającego
Kategorie produktów ekologicznych:
- oliwa z oliwek Extra Virgin
- soki owocowe - egzotyczne
- algi atlantyckie i produkty pochodne
- oliwki różnego rodzaju
- przekąski
- ciastka bezglutenowe i razowe
Od lewej: Wlascicel firmy ALGAMAR, wspólnicy ECOPRADERA s.c.
ALGAMAR jest wiodącą firmą hiszpańską specjalizujacą się w zbiorach i suszeniu alg (morskie warzywa - wodorosty), przeznaczonych do konsumpcji dla ludzi. Firma została założona w roku 1996 przez braci Fernandez Saa, Clemente i Fermin z zamiarem promownia i rozpowszechniania informacji o wspaniałych właściwościach odżywczych atlantyckich alg regionu Galicja. Jako zbieracze dzikich alg jadalnych, ALGAMAR posiada "Plan eksploatacji wód" zatwierdzany co rocznie przez publiczną Instytucję Łowiecką i publikowany w Oficjalnym Biuletynie Regionu Galicja (DOGA). Plan ten gwarantuje, że zasoby zabrane morzu są odnawialne i zachowują równowagę ekosystemu.
Wiekszość alg firmy jest zbierana przy południowym wybrzeżu terenu Galicja, wokół wysp atlantyckich. Region zbioru mieści się pomiędzy 42 a 44 równoleżnikiem, co ciekawe - jest na tej samej szerokości geograficznej co wybrzeża Japonii.
|
|
|
|
|
O firmie
Jesteśmy bezpośrednim importerem i dystrybutorem żywności ekologicznej z Hiszpanii. Specjalizujemy się w wyszukiwaniu produktów na półwyspie Iberyjskim, które w naturalny sposób nie wystepują w Polsce.
Sprowadzamy najlepsze gatunkowo produkty, starannie wyselekcjonowane pod wzgledem autentycznosci pochodzenia - bezpośrednio od rodzimych producentów, zwracamy uwagę na obecność certyfikatów regionalnych oraz Unijnych. Współpraca z producentem wyrobów organicznych podejmowana jest z naszej strony po monitoringu rynku hiszpańskiego, sprawdzeniu jakości wyrobów i porównaniu ich do innych występujacych na rynku. Następnie odwiedzamy region uprawy, a po zapoznaniu się osobiście z właścicielami w ich miejscu wytwarzania podpisujemy umowy reprezentacji na rynek Polski.
Staramy się uzupełnić portfel takich produktów ekologicznych, które naturalnie nie występują w naszym kraju. Obecnie naszymi partnerami hiszpańskimi są:
OLIVAR DE LA LUNA - producent wyśmienitej ekologicznej oliwy z oliwek,
VICHY CATALAN - ekologiczne 100% soki Lambda oraz woda mineralno-lecznicza Vichy Catalan,
ALGAMAR - algi atlantyckie oraz inne wyroby z dodatkiem alg,
ANAVIEJA - ekologiczne czipsy, popcorn i migdały smażone na ekologicznej oliwie z oliwek,
CAMPOMAR - róznorodne ekologiczne oliwki,
SINGLU (La Campesina) - producent ciastek bezglutenowych, bez drożdźy, bez jajek, bez cukru.
NOWOŚĆ NA POLSKIM RYNKU
ALGI ATLANTYCKIE
Algi morskie są podstawowym składnikiem nowoczesnej diety ze względu na swoje wysokie wartości odżywcze; są one naturalnym źródłem minerałów i elementów śladowych, jak również niezbędnych aminokwasów, witamin i błonnika. Pełnią one kluczową rolę w przyswajaniu tłuszczów i w procesach przemiany materii.
Algamar pozyskuje je z najczystrzych wód wybrzeża Atlantyku i poddaje suszeniu w niskiej temperaturze.
DULCE (Palmaria palmata)
Alga czerwona, typowo atlantycka, rośnie w głebokich i zimnych wodach na galicyjskim wybrzeżu Hiszpanii. W Europie (Szkocja,Norwegia, Francja, Irlandia i Islandia) znana jako potrawa conajmniej od VI w.n.e. Aktualnie spożywana w obu formach: swieża w zastępstwie warzyw i sucha jako przyprawa do wielu potraw.
Co trzeba wiedzieć: - bogata w potas, jod i żelazo - wysoka zawartość witaminy C sprzyja przyswajaniu żelaza przez organizm - używana przez dawnych marynarzy dostarczała im potrzebnych witamin w walce ze szkorbutem - wspomaga organizm w stanach anemicznych i pooperacyjnych - wzmacnia wzrok -w wywarach używa się w stanach gorączkowych - rekomendowana na problemy żołądkowe pomaga w rekuperacji - w Irlandii podawana jest w barach jako aperytyw do piwa
ALGI DULSE (Palmaria palmata) 100g
Alga ta o delikatnym smaku i aromacie była już znana starożytnym Celtom. Jest bardzo łatwa w zastosowaniu i bogata w proteiny i minerały (w szczególności wapn i żelazo), elementy śladowe i witamine C.
Jeśli na suszonych algach pojawiają się białe plamki, są to sole właściwe dla alg, służące za naturalny środek konserwujący. Więcej informacji w książce wydanej przez Algamar „ Algi galicyjskie”. - dostępna w naszym sklepie na www.ecopradera.pl
Wartości odżywcze w 100 g: Proteiny: 18%, Tłuszcze: 2%, Węglowodany: 56%, Błonnik: 2,5%, Potas: 7310 mg, Wapń: 560 mg (116% RDA), Magnez: 610 mg (203% RDA), Fosfor: 235 mg (54% RDA), Żelazo: 50 mg (357% RDA), Witamina B12: 0,9 mg (75% RDA), Witamina C: 34,5 mg (57,5% RDA),Jod 55mg.
Data ważności: 07.2014r.
ZASTOSOWANIE: Surowe:do sałatek (poszatkować i namaczać 2 min). Gotowane: do warzyw, owsianki, makaronów, kuskus, omletów, polenty, kaszy jaglanej itp. Do zup i dan szybkichtylko sparzyć i dodać na końcu.
100g Alg = 10 porcji. Przechowywać szczelnie zamknięte.
PRZEPISY: PRZEPISY
Zdrowotna rola alg atlantyckich dla naszego organizmu:
- Rozkladają nadmiar tluszczu
- Są największym źródłem soli minerlanych (wapnia i żelaza, fosforu, magnezu) oraz mikroelementów (praktycznie wszystkich, szczególnie jodu, krzemu, magnezu, miedzi, selenu, itd.)
- Wysoka zawartość błonnika zadawala apetyt i daje efekt lekko przeczyszczający, wspomagając w ten sposób przejście pokarmu przez jelita
- Ich aminokwasy uzupełniają białka innych pokarmów: zawierają wszystkie istotne aminokwasy oraz dziewieć mniej istotnych
- Aktywują układ odpornościowy, oczyszczają ciało z toksyn oraz wzmacniaja kości, włosy i paznokcie
Czystość i jakość naszych wodorostów jest gwarantowana przez badania naukowe przeprowadzone przez Universidad Complutense de Madrid, Consejo Superior de Investigaciones Cientificas, Uniwersytety Santiago i La Coruna oraz Autonomiczny Rząd Regionu Galicja w Hiszpanii. Algamar otrzymał nagrodę za bioodmienność przyznaną przez Ministerstwo Środowiska Rolnictwa i Gospodarki Morskiej.
W algach można znaleźć w wystarczających ilościach wszystkie elementy potrzebne ciału ludzkiemu. Jako jedne z najstarszych organizmów żywych na tej planecie, są też jedynymi z niewielu dzikich warzyw - prawdziwie luksusowych w dzisiejszych czasach. Naturalne żródło, które samodzielnie odnawia się w morzu, przez co jest stabilna i niezanikającą żywnością.
Aktualna oferta alg atlantyckich:
- KOMBU REAL 100g - 34,00 zl
- ESPAGUETI DE MAR 100g - 22,00 zl
- WAKAME 100g - 32,00 zl
- NORI 100g - 36,00 zl
- KOMBU 100g - 26,00 zl
- ZELATYNA AGAR 50g - 21,00 zl
- ALGI INSTATNT (PRZYPRAWA DO POTRAW)75g - 26,00 zl
ZAPRASZAMY NA NASZE INNE AUKCJE
|