Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Algi Dulse 100g (Hiszpania)

22-06-2012, 5:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 36 zł     
Użytkownik JN100
numer aukcji: 2396681401
Miejscowość Turowo k. Szczecinka
Wyświetleń: 19   
Koniec: 18-06-2012 14:59:19
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



>
h
KONTAKT

ECOPRADERA s.c.

Turowo 68

78-400 Szczecinek

tel.[zasłonięte]094 379 89

tel. kom. 509 [zasłonięte] 455

e-mail: [zasłonięte]@op.pl

www.ecopradera.pl

WARUNKI WYSYLKI
Przedplata na konto wraz z kosztami wysyłki (uzależniona od wagi paczki - szczegóły poniżej) lub za pobraniem przy odbiorze przesyłki. W przypadku innego adresu dostawy niż w allegro prosimy o kontakt e-mail lub tel.
NR KONTA

74 1020 [zasłonięte] 2[zasłonięte]7910002 [zasłonięte] 011090

KOSZT PRZESYLKI

koszt przesyłki 1-2 sztuk 6 zl

3-4 sztuk 8 zl

(przy wpłacie na konto)

przy wadze paczki do 5kg i wpłacie na konto - 14,50 zl

za pobraniem - 22,00 zl

przy wadze powyżej 5kg i wpłacie na konto 20,50 zl

za pobraniem 28,00zl

kurier

przy wpłacie na konto 20,50zl

za pobraniem 26,50zl

przy zakupach powyżej 250 zl - przesyłka gratis

Chcecie Państwo zrobić zakupy kompleksowe- przejrzyjcie nasze inne aukcje, pozostałych produktów ekologicznych. Proszę przejść w zakładkę

Pokaż inne przedmioty sprzedającego

Kategorie produktów ekologicznych:

  • oliwa z oliwek Extra Virgin
  • soki owocowe - egzotyczne
  • algi atlantyckie i produkty pochodne
  • oliwki różnego rodzaju
  • przekąski
  • ciastka bezglutenowe i razowe

T

Od lewej: Wlascicel firmy ALGAMAR, wspólnicy ECOPRADERA s.c.

ALGAMAR jest wiodącą firmą hiszpańską specjalizujacą się w zbiorach i suszeniu alg (morskie warzywa - wodorosty), przeznaczonych do konsumpcji dla ludzi. Firma została założona w roku 1996 przez braci Fernandez Saa, Clemente i Fermin z zamiarem promownia i rozpowszechniania informacji o wspaniałych właściwościach odżywczych atlantyckich alg regionu Galicja. Jako zbieracze dzikich alg jadalnych, ALGAMAR posiada "Plan eksploatacji wód" zatwierdzany co rocznie przez publiczną Instytucję Łowiecką i publikowany w Oficjalnym Biuletynie Regionu Galicja (DOGA). Plan ten gwarantuje, że zasoby zabrane morzu są odnawialne i zachowują równowagę ekosystemu.

Wiekszość alg firmy jest zbierana przy południowym wybrzeżu terenu Galicja, wokół wysp atlantyckich. Region zbioru mieści się pomiędzy 42 a 44 równoleżnikiem, co ciekawe - jest na tej samej szerokości geograficznej co wybrzeża Japonii.

Logo ALGAMAR

O firmie

Jesteśmy bezpośrednim importerem i dystrybutorem żywności ekologicznej z Hiszpanii. Specjalizujemy się w wyszukiwaniu produktów na półwyspie Iberyjskim, które w naturalny sposób nie wystepują w Polsce.

Sprowadzamy najlepsze gatunkowo produkty, starannie wyselekcjonowane pod wzgledem autentycznosci pochodzenia - bezpośrednio od rodzimych producentów, zwracamy uwagę na obecność certyfikatów regionalnych oraz Unijnych. Współpraca z producentem wyrobów organicznych podejmowana jest z naszej strony po monitoringu rynku hiszpańskiego, sprawdzeniu jakości wyrobów i porównaniu ich do innych występujacych na rynku. Następnie odwiedzamy region uprawy, a po zapoznaniu się osobiście z właścicielami w ich miejscu wytwarzania podpisujemy umowy reprezentacji na rynek Polski.

Staramy się uzupełnić portfel takich produktów ekologicznych, które naturalnie nie występują w naszym kraju. Obecnie naszymi partnerami hiszpańskimi są:


OLIVAR DE LA LUNA
- producent wyśmienitej ekologicznej oliwy z oliwek,

VICHY CATALAN
- ekologiczne 100% soki Lambda oraz woda mineralno-lecznicza Vichy Catalan,

ALGAMAR
- algi atlantyckie oraz inne wyroby z dodatkiem alg,

ANAVIEJA
- ekologiczne czipsy, popcorn i migdały smażone na ekologicznej oliwie z oliwek,

CAMPOMAR - róznorodne ekologiczne oliwki,

SINGLU (La Campesina)
- producent ciastek bezglutenowych, bez drożdźy, bez jajek, bez cukru.


NOWOŚĆ NA POLSKIM RYNKU

ALGI ATLANTYCKIE

Algi morskie są podstawowym składnikiem nowoczesnej diety ze względu na swoje wysokie wartości odżywcze;
są one naturalnym źródłem minerałów i elementów śladowych, jak również niezbędnych aminokwasów, witamin
i błonnika. Pełnią one kluczową rolę w przyswajaniu tłuszczów i w procesach przemiany materii.

Algamar pozyskuje je z najczystrzych wód wybrzeża Atlantyku i poddaje suszeniu w niskiej temperaturze.

DULCE
(Palmaria palmata)

Alga czerwona, typowo atlantycka, rośnie w głebokich i zimnych wodach na galicyjskim wybrzeżu Hiszpanii. W Europie (Szkocja,Norwegia, Francja, Irlandia i Islandia) znana jako potrawa conajmniej od VI w.n.e.
Aktualnie spożywana w obu formach: swieża w zastępstwie warzyw
i sucha jako przyprawa do wielu potraw.

Co trzeba wiedzieć:
- bogata w potas, jod i żelazo
- wysoka zawartość witaminy C sprzyja
przyswajaniu żelaza przez organizm
- używana przez dawnych marynarzy dostarczała
im potrzebnych witamin w walce ze szkorbutem
- wspomaga organizm w stanach anemicznych
i pooperacyjnych
- wzmacnia wzrok
-w wywarach używa się w stanach gorączkowych
- rekomendowana na problemy żołądkowe pomaga
w rekuperacji
- w Irlandii podawana jest w barach jako aperytyw do piwa

ALGI DULSE (Palmaria palmata) 100g

Alga ta o delikatnym smaku i aromacie była już znana starożytnym Celtom. Jest bardzo łatwa w zastosowaniu i bogata
w proteiny i minerały (w szczególności wapn i żelazo), elementy śladowe i witamine C.

Jeśli na suszonych algach pojawiają się białe plamki, są to sole właściwe dla alg, służące za naturalny środek konserwujący. Więcej informacji w książce wydanej przez Algamar „ Algi galicyjskie”. - dostępna w naszym sklepie na www.ecopradera.pl

Wartości odżywcze w 100 g:
Proteiny: 18%, Tłuszcze: 2%, Węglowodany: 56%, Błonnik: 2,5%, Potas: 7310 mg, Wapń: 560 mg (116% RDA),
Magnez: 610 mg (203% RDA), Fosfor: 235 mg (54% RDA), Żelazo: 50 mg (357% RDA), Witamina B12: 0,9 mg (75% RDA),
Witamina C: 34,5 mg (57,5% RDA),Jod 55mg.

Data ważności: 07.2014r.

ZASTOSOWANIE:
Surowe:do sałatek (poszatkować i namaczać 2 min). Gotowane: do warzyw, owsianki, makaronów, kuskus, omletów,
polenty, kaszy jaglanej itp.
Do zup i dan szybkichtylko sparzyć i dodać na końcu.

100g Alg = 10 porcji. Przechowywać szczelnie zamknięte.

PRZEPISY: PRZEPISY

Zdrowotna rola alg atlantyckich dla naszego organizmu:

  • Rozkladają nadmiar tluszczu
  • Są największym źródłem soli minerlanych (wapnia i żelaza, fosforu, magnezu) oraz mikroelementów (praktycznie wszystkich, szczególnie jodu, krzemu, magnezu, miedzi, selenu, itd.)
  • Wysoka zawartość błonnika zadawala apetyt i daje efekt lekko przeczyszczający, wspomagając w ten sposób przejście pokarmu przez jelita
  • Ich aminokwasy uzupełniają białka innych pokarmów: zawierają wszystkie istotne aminokwasy oraz dziewieć mniej istotnych
  • Aktywują układ odpornościowy, oczyszczają ciało z toksyn oraz wzmacniaja kości, włosy i paznokcie

Czystość i jakość naszych wodorostów jest gwarantowana przez badania naukowe przeprowadzone przez Universidad Complutense de Madrid, Consejo Superior de Investigaciones Cientificas, Uniwersytety Santiago i La Coruna oraz Autonomiczny Rząd Regionu Galicja w Hiszpanii. Algamar otrzymał nagrodę za bioodmienność przyznaną przez Ministerstwo Środowiska Rolnictwa i Gospodarki Morskiej.

W algach można znaleźć w wystarczających ilościach wszystkie elementy potrzebne ciału ludzkiemu. Jako jedne z najstarszych organizmów żywych na tej planecie, są też jedynymi z niewielu dzikich warzyw - prawdziwie luksusowych w dzisiejszych czasach. Naturalne żródło, które samodzielnie odnawia się w morzu, przez co jest stabilna i niezanikającą żywnością.

Aktualna oferta alg atlantyckich:

  • KOMBU REAL 100g - 34,00 zl
  • ESPAGUETI DE MAR 100g - 22,00 zl
  • WAKAME 100g - 32,00 zl
  • NORI 100g - 36,00 zl
  • KOMBU 100g - 26,00 zl
  • ZELATYNA AGAR 50g - 21,00 zl
  • ALGI INSTATNT (PRZYPRAWA DO POTRAW)75g - 26,00 zl
    PRODUKT DLA SMAKOSZY

ZAPRASZAMY NA NASZE INNE AUKCJE

d